Meg lehet élni ebből a fizetésből Budapesten?
Attól függ, van-e fejlődési lehetőség abban a pozícióban, amire ajánlatot kaptál. Ha igen, akkor bevállalható, hogy lehúzol valamennyit egy kiadott szobában, közben visszajársz vidékre, főleg ha kapsz néhány nap HO-t, ahol van családi ház, ott lesz egy kis élettered, stb.
Mert akkor gyorsan emelkedik a bér. Ha pl. könyvelésről van szó, senior könyvelő fizetés kb. 800-850 bruttó. IT, mérnöki terület még jobb.
De ha pl. gyártósori operátori munka, vagy felszolgáló, ügyfélszolgálatos, stb. akkor felejtős, mert hosszú távon sem lesz jelentősen magasabb a béred reálértéken.
Az az info is hiányzik, milyen munkakörben dolgozol jelenleg vidéken és milyen bérért, hogy legyen viszonyítási alap.
Sziasztok! Köszönöm az eddigi válaszokat! Jelenleg könyvelésen vagyok videkén, ami AP accountant pozinak felel meg. 1,5 év tapasztalatom van. 320k br a fizu, de nem bérlek lakást. Szóval,ha költözök is ua. Penzem maradna.
Kedves 11-es! A szobát terveztem először én is, mert viszonylag sok HO van (8 nap), de a hazautazás necces, 4 óra csak oda, és 4k ft. Szerintem maradnék +1-2 évet, meg tanulnék még mellé számvitelt (BA). Aztán megpróbálkoznék újra BP-el, magasabb fizetés mellett.
12: És mi avégzettséged?
Mert az idei garantált bérminimum mellett felsőfokú végzettséggel nem egy nagy trúváj a br. 320. Gondolom, nem volt inflációkövető béremelés, de még csak a negyede se...
Az infláció 50% fölött volt 1 év alatt, 70% fölött 1,5 év alatt, a nyugdíjakat 15%-kal emelték csak az év végén egy lépésben, és 13% a jegybanki alapkamat.
Ha neked a jegybanki alapkamattal se emelnek akkor sem, ha szóba hozod, akkor nagyon szemetek, és innen húzni kéne.
Év végi jutalom és egyéb juttatás nincs?
Most januárban emeltek? És mért ilyen keveset, nem tudod?
Nem volt erről tárgyalás, nem kértél többet?
Sokszor tancsoljék, hogy az emer titokban keressen új állást, de szerintem nálatok ez fordítva van, nyilvánvalóvá kellene tenni, hogy ha találsz jobban fizető állást, elmész.
Nem fognak tudni a helydre ennyiért megfelelő embert találni.
Ismerősöm ismerőséről mondták, hogy elment egy 2x annyit fizető helyre, és ekkor mondta a régebbi munkahely, hogy hát mért nem szóltál, mi is megadtuk volna ezt a bért....
Mennyit kell irodából dolgoznod?
Ha a hét egyik felét tudod otthonról, tényleg elég egy szoba/mini lakás.
Útiköltséggel ne számolj, a cégnek fizetnie KELL a hazautazást, nem jótékonysági kérdés. (Ha van Békés megyei lakcímed.)
Tudsz-e, megfizethető-e az iroda közelében ingatlant bérelni?
Ha igen, BKV bérletre se kell költened (sok okos betelepülő ezt is hajlamos ignorálni...)
Esetleg még: kerékpár, gyaloglás opció-e.
Amíg nem találtad meg a megfelelő ingatlant, meg tudod e magad húzni olcsó vagy ingyen szállashelyen?
Egy éven belül várható-e emelés?
Bónuszt mikor osztanak?
Én így csinálom majd' egy éve és kezd erősen pluszosba fordulni a történet.
Igaz, én 400-zal kezdtem de jóval idősebb vagyok és el is vagyok adósodva.
Kényszer helyzet volt de éreztem hogy idővel megéri majd és így is lett.
Egyébként miért pont Budapest? Szeged/Debrecen/Kecskemét nem opció? Vagy akár csak Pest megye? (Nem tudom, Békésben merre laksz, mi a közelebbi.)
Ja, igen, azt én is akartam kérdezni, hogy a közeli nagyvárosok mért nem jók.
Vagy Románia, Szerbia.
Vagy neten-telefonon külföldi munka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!