Van kiút a jelenlegi munkahelyem csapdájából?
Semmit nem fejlődök a mostani helyemen és emiatt a tapasztalatlanság miatt sehova nem vesznek fel, bárhova jelentkezem. 1 éve vagyok ügyvédjelölt a mostani helyemen, de már több hónapja elkezdtem aktívan keresni és semmi, mindenhonnan csak elutasítás.
Jogi egyetemet követően 2 év munkatapasztalatom van, de no-name ügyvédi irodákba jutottam csak be - most is egy ilyen kis létszámú helyen vagyok, kevés érdemi munkával -, a valamire való helyek (gondolok itt pl. nemzetközi ügyvédi irodákra, ahol munkacsoportok vannak és jobban elmélyedhetnék egy adott szakterületen vagy nagyobb multicégekre, big4-okra) szóba sem állnak velem.
1 évem van még a szakvizsgáig és úgy érzem semmit nem tudok, ha sikerül is letenni, utána nincs mit felmutatnom egy munkáltatónak sem, mert alíg volt lehetőségem tanulni a jelöltködéseim alatt.
Elvégeztem közben egy közgazdász msc-t is munka mellett, azt is szerettem volna hasznosítani, de látom már, hogy az is hiába volt, egyedül adótanácsadónak vettek volna fel kb. 10 ezer forinttal magasabb bérért, cserébe heti 70-80 órákat kellett volna dolgozni.
Most elkezdtem németet tanulni, hátha az megdobja az esélyeimet, de nagyon sötéten látom a jövőmet. Úgy érzem, hogy ezen a helyen fogok nyugdíjba menni.
#10 Nemrég eljutottam interjúig egy Big4-nál, coroprate tax részleg. Persze kiszórtak, de az elsőkörös telefonbeszélgetés során a HR-es nagyon sokallta a bérigényemet, ami részükről jó lett volna az kb. ugyanaz az összeg, amit most keresek.
Ettől függetlenül ha ajánlatot kapnék, lehet elfogadnám, mert mégiscsak egy ismert cég, persze simán kirakhatnak próbaidő alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!