Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Van kiút a jelenlegi munkahely...

Van kiút a jelenlegi munkahelyem csapdájából?

Figyelt kérdés

Semmit nem fejlődök a mostani helyemen és emiatt a tapasztalatlanság miatt sehova nem vesznek fel, bárhova jelentkezem. 1 éve vagyok ügyvédjelölt a mostani helyemen, de már több hónapja elkezdtem aktívan keresni és semmi, mindenhonnan csak elutasítás.

Jogi egyetemet követően 2 év munkatapasztalatom van, de no-name ügyvédi irodákba jutottam csak be - most is egy ilyen kis létszámú helyen vagyok, kevés érdemi munkával -, a valamire való helyek (gondolok itt pl. nemzetközi ügyvédi irodákra, ahol munkacsoportok vannak és jobban elmélyedhetnék egy adott szakterületen vagy nagyobb multicégekre, big4-okra) szóba sem állnak velem.

1 évem van még a szakvizsgáig és úgy érzem semmit nem tudok, ha sikerül is letenni, utána nincs mit felmutatnom egy munkáltatónak sem, mert alíg volt lehetőségem tanulni a jelöltködéseim alatt.

Elvégeztem közben egy közgazdász msc-t is munka mellett, azt is szerettem volna hasznosítani, de látom már, hogy az is hiába volt, egyedül adótanácsadónak vettek volna fel kb. 10 ezer forinttal magasabb bérért, cserébe heti 70-80 órákat kellett volna dolgozni.

Most elkezdtem németet tanulni, hátha az megdobja az esélyeimet, de nagyon sötéten látom a jövőmet. Úgy érzem, hogy ezen a helyen fogok nyugdíjba menni.

2023. ápr. 16. 08:27
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Hol akadsz el egy jelentkezésnél? Beküldöd az öneletrajzod és utana nem keresnek? Vagy behívnak interjúra és ott mondjak hogy nem kösz?
2023. ápr. 16. 08:34
 2/11 anonim ***** válasza:
0%
Nincs.
2023. ápr. 16. 08:34
 3/11 A kérdező kommentje:
#1 Mindkettőből van, de legtöbbször már az előszűrésen elbukik a dolog.
2023. ápr. 16. 11:13
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Akkor lehet kicsit elturbózni a CV-t, plusz képezni magad minél jobban szabadidőben is, hogy tudj mit mutatni.
2023. ápr. 16. 11:15
 5/11 anonim ***** válasza:
75%
szegény..menj el gyárba aztán majd megtudod mit jelent nem fejlődni semmit
2023. ápr. 16. 12:30
 6/11 anonim ***** válasza:
92%
1-2 évvel az egyetem után teljesen ez a státusz teljesen normális és abból amit írsz, azt se nagyon mondhatnám hogy nullák lennének a kilátásaid vagy azt hogy nem fejlődnél. Viszont mintha egy kicsit türelmetlen lennél, szerintem sokan cserélnének veled...
2023. ápr. 16. 15:06
 7/11 anonim ***** válasza:
24%
Szomorú hogy 8általánossal előbb talál az ember munkát mint akinek csomó végzetsége van
2023. ápr. 22. 10:53
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Figyelj, ez tipikus az ügyvédi irodákban. Szakvizsgázott jogász vagyok, ugyanezen mentem, megyek keresztül meg még sokan. Ez a pálya egy kuka, én már bánom, hogy ezt tanultam. A nemzetközi ügyvédi irodákban is hasonló a helyzet csak ott fordítani kell mindig mintha tolmács meg fordító volnál, ugyanúgy nem vonnak be annyira (vannak kivételek is).

Az adótanácsadói vonal sokkal jobb, több pénz is van benne. Én éppen azt keresem, hogy mivé képezzem át magam, mert ez a jog egy kalap szar sajnos és külföldre se tudok vele menni, ahova akarnék...

2023. ápr. 23. 22:22
 9/11 A kérdező kommentje:
Az adótanácsadás nekem is szimpatikus volt, de igazából az is országspecifikus. Big4-okkal nekem nagyon vegyes érzelmeim vannak. Bár van egy kis számviteli meg adózási ismeretem, de nem érzem, hogy helyt tudnék állni ott, valamint a fizetések sem jobban semmivel, cserébe heti 60-70 órákat kell ott lenni.
2023. ápr. 24. 20:34
 10/11 anonim ***** válasza:

Utolsó voltam:

Adótanácsadásnál többször hallottam, hogy sikerült vele külföldre menni (ismerős jogászok Németo. és valaki Emirátusba ment adótanácsadói múlttal). Adótanácsadóként pont, hogy többet keresel mint ügyvédként mert speciális tudást ad minden cégnél kell.

Akik adótanácsadásra mentek mindenki szereti, nem váltanak, ellenben ügyvédi irodáknál állandó a tatárjárás mert mindegyik annyira rossz itthon...

2023. ápr. 24. 20:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!