Van kiút a jelenlegi munkahelyem csapdájából?
Semmit nem fejlődök a mostani helyemen és emiatt a tapasztalatlanság miatt sehova nem vesznek fel, bárhova jelentkezem. 1 éve vagyok ügyvédjelölt a mostani helyemen, de már több hónapja elkezdtem aktívan keresni és semmi, mindenhonnan csak elutasítás.
Jogi egyetemet követően 2 év munkatapasztalatom van, de no-name ügyvédi irodákba jutottam csak be - most is egy ilyen kis létszámú helyen vagyok, kevés érdemi munkával -, a valamire való helyek (gondolok itt pl. nemzetközi ügyvédi irodákra, ahol munkacsoportok vannak és jobban elmélyedhetnék egy adott szakterületen vagy nagyobb multicégekre, big4-okra) szóba sem állnak velem.
1 évem van még a szakvizsgáig és úgy érzem semmit nem tudok, ha sikerül is letenni, utána nincs mit felmutatnom egy munkáltatónak sem, mert alíg volt lehetőségem tanulni a jelöltködéseim alatt.
Elvégeztem közben egy közgazdász msc-t is munka mellett, azt is szerettem volna hasznosítani, de látom már, hogy az is hiába volt, egyedül adótanácsadónak vettek volna fel kb. 10 ezer forinttal magasabb bérért, cserébe heti 70-80 órákat kellett volna dolgozni.
Most elkezdtem németet tanulni, hátha az megdobja az esélyeimet, de nagyon sötéten látom a jövőmet. Úgy érzem, hogy ezen a helyen fogok nyugdíjba menni.
Figyelj, ez tipikus az ügyvédi irodákban. Szakvizsgázott jogász vagyok, ugyanezen mentem, megyek keresztül meg még sokan. Ez a pálya egy kuka, én már bánom, hogy ezt tanultam. A nemzetközi ügyvédi irodákban is hasonló a helyzet csak ott fordítani kell mindig mintha tolmács meg fordító volnál, ugyanúgy nem vonnak be annyira (vannak kivételek is).
Az adótanácsadói vonal sokkal jobb, több pénz is van benne. Én éppen azt keresem, hogy mivé képezzem át magam, mert ez a jog egy kalap szar sajnos és külföldre se tudok vele menni, ahova akarnék...
Utolsó voltam:
Adótanácsadásnál többször hallottam, hogy sikerült vele külföldre menni (ismerős jogászok Németo. és valaki Emirátusba ment adótanácsadói múlttal). Adótanácsadóként pont, hogy többet keresel mint ügyvédként mert speciális tudást ad minden cégnél kell.
Akik adótanácsadásra mentek mindenki szereti, nem váltanak, ellenben ügyvédi irodáknál állandó a tatárjárás mert mindegyik annyira rossz itthon...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!