Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Fiatalok fizetési különbsége?

Fiatalok fizetési különbsége?

Figyelt kérdés
Szerintetek mennyire helyes az, hogy ahol most dolgozom ( 25 év alatti ) a munkatarsaim fizetését annyival növelte a főnök, mimt a SZJA különbsége. Amit nekem nem vonnak ugye le, és igy keresnünk nettóba ugyanannyit. Ez igy szerintem nem helyes, de kíváncsi vagyok a véleményetekre.

2023. ápr. 14. 05:46
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
83%
Igen is köze van mert hatalmas bérfeszültséget szül a dolgozók között az igazságtalan béregyenlőtlenség.
2023. ápr. 14. 17:09
 22/39 A kérdező kommentje:
Na így ertem mar a hozzáállást, köszi mindenki. legfeljebb rákérdezek tényleg ők is így gondolják-e.
2023. ápr. 14. 17:37
 23/39 anonim ***** válasza:
3%
Jő reggelt! Bárcsak az Orbán-kormány is felébredne az SZJA komából.
2023. ápr. 14. 18:06
 24/39 anonim ***** válasza:
80%
Eleve ez a 25 év alattiak adómentessége egy fäszság. Jó, hogy végre a kormány hajlandó pár csontot dobni a fiataloknak, de ez a megoldás csak arra jó, hogy bérfeszültséget okozzon. Most te panaszkodsz, hogy kihagytak a béremelésből, ha meg nem hagynak ki, akkor meg a 25 év felettiek, hogy a sokkal tapasztalatlanabb junior kolléga többet visz haza.
2023. ápr. 15. 10:13
 25/39 A kérdező kommentje:
Én úgy érzem hogy, az a része nem érdekel hogy "haza mennyit visz valaki". De kíváncsi lennék ha pl holnap itt felmondok, akkor visszacsökkenne-e a fizetés a többieknek? Mintha bűnös lennék a kormány döntése miatt ugyérzem néha.
2023. ápr. 19. 06:10
 26/39 anonim ***** válasza:
90%
Pedig érdekelhetne, mert abból ép meg mindenki, amit haza visz. Hitelfelvételnél is a nettóval számolnak, mert abból fogsz törleszteni sőt számlanyitásnál is a számlára érkező jóváírás alapján fognak felajánlani jobb számlacsomagot. A bruttó csak statisztikára jó. Ha álláskeresésnél fizetési igényed van, azt is úgy határozod meg, hogy mennyit akarsz haza vinni és annak mennyi a bruttója, nem fordítva.
2023. ápr. 19. 07:58
 27/39 anonim ***** válasza:
90%

#26: pontosan.

Bruttóval csak a boltban, meg a szolgáltatoknál kell számolni, mert ott meg azt fizeted ki magánszemélyként.

2023. ápr. 19. 08:56
 28/39 anonim ***** válasza:
39%

Ezt ne a "főnöknek" köszönd, hanem az államnak...

Egyébként meg szakmunka bruttó 2200-tól bruttó 2900-ig főállásban, felette már a vállalkozói órabérek vannak...

Nem szakmunka (nem végzettségköteles vagy betanított komolyabb gyakorlatot precizitást nem igénylő), órabérek bruttó 1500 ft tól bruttó 2200-ig.

A többi óraszám függvénye, de alapjában a fizetések óraszámbeli különbsége alapján az eltérés nem több 30-40 ezer forintnál.

Magyarul az jár rosszabbul aki több órát nyom, mert arányában csak kevéssel fog többet keresni..

2023. jún. 9. 11:46
 29/39 anonim ***** válasza:
39%

Ja és a munka törvénye lelimitál, hogy legálisan nem dolgozhatsz többet havi 300 óránál, vagy 280-nál. Innentől nem túl nagyoka lehetőségek magyarországon főállású alkalmazott jogviszonyban.

A megbízásos, egyedi megállapodású bér vagy a szerződéses teljesen más téma.

2023. jún. 9. 11:49
 30/39 anonim ***** válasza:
39%

Hagyni kell a fiatalokat, hagy égjenek ki minnél hamarabb, úgyse bírják annyira a nyomást, meg a többit mint egy tapasztaltabb vagy idősebb!

Ha pedig még meg is éri nekik beáldozni a fiatal éveiket egy kis porhintésért, hát legyen!

Minél előbb csalódnak, annál előbb lépnek le külföldre ameddig nem köti őket ide nagyon semmi!

Én már csak a nyugdíjra hajtok, vagy a passzív jövedelemre!

A nyolc szakmámból háromnak is alig vettem valami hasznát eddig.

Az oktatásügy külön maffia, aholé csak tudnak hülyét csinálnak az emberből!

Vállalkozni meg olyan mintha kiülnél pecázni.

Nem biztos, hogy lesz vacsora aznap..

2023. jún. 9. 12:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!