Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Fiatalok fizetési különbsége?

Fiatalok fizetési különbsége?

Figyelt kérdés
Szerintetek mennyire helyes az, hogy ahol most dolgozom ( 25 év alatti ) a munkatarsaim fizetését annyival növelte a főnök, mimt a SZJA különbsége. Amit nekem nem vonnak ugye le, és igy keresnünk nettóba ugyanannyit. Ez igy szerintem nem helyes, de kíváncsi vagyok a véleményetekre.

2023. ápr. 14. 05:46
1 2 3 4
 1/39 anonim ***** válasza:
81%
Miért nem helyes, hogy ugyanannyiért dolgoztok azonos munkakörben?
2023. ápr. 14. 06:06
 2/39 A kérdező kommentje:
Nem azzal van a baj hogy eltérne a fizetés, főleg ha időarányosan növekedne is. Hanem hogy nekem azért nem emelkedett/annyival több másoknak a bruttó hogy nettóba 1 fizunk legyen. Attól hogy tőlem nem vonják a SZJA-t nem kellene különbséget tenni.
2023. ápr. 14. 06:57
 3/39 anonim ***** válasza:
37%
Mindenki a nettó fizetesét kapja meg. A bruttó nem érdekel senkit.
2023. ápr. 14. 07:03
 4/39 anonim ***** válasza:
83%
Helyes, jól döntött a főnök. Attól hogy mas többet keres te nem fogsz kevesebbet
2023. ápr. 14. 07:06
 5/39 anonim ***** válasza:
86%
Egy kicsit szemétségnek érződik hogy ebből kimaradtál, de még rendben van. Majd akkor lesz köcsög a főnököd ha 25 felett sem emelkedik ennyivel a fizud.
2023. ápr. 14. 07:10
 6/39 anonim ***** válasza:
32%

Szerintem nem helyes és van esély hogy törvénnyel is szembe megy.

A munkáltató bruttó fizetésbe kell hogy számoljon, nem pedig abba hogy neked milyen adókedvezményeid vannak.

2023. ápr. 14. 08:09
 7/39 anonim ***** válasza:
93%
#6: mióta törvenyellenes a fizetésemelés?
2023. ápr. 14. 08:11
 8/39 A kérdező kommentje:
Én értem hogy nemerdekel senkit a bruttó, de mi értelme most a 25 év alattiakat támogatni szöveg. ha ugyanannyit kap a 22 meg ugyanannyit a 80 éves is. Nekem ez úgy jön le, hogy most a többieknek inkább kifizeti a SZJA-t pluszba, mintsem maradt volna egységes a fizunk. ( amióta él ez a cég mindenkinek egységes volt, csak mióta én mint kis szaros idejottem és több nettót kapok azóta van máshogy a fizu) Érdekes 🙂
2023. ápr. 14. 08:51
 9/39 anonim ***** válasza:
83%

Nem értem a felháborodást, ha 25-öt betöltöd ugyanannyit fogsz keresni. Ez jó ha 100-ból 5 munkahelyen mondható el.

Neked pedig nem jár anyagi veszteséggel. Ez egy abszolút korrekt munkahely lehet.

Hány olyan munkahely van, ahol a 25 év alatti 0 tapasztalatos pályakezdő olyan fizetéssel indul mint aki 5 éve az adott cégnél dolgozik, rengeteg.

Én örülnék ha tudnám hogy ennyire fair munkáltatóm van.

2023. ápr. 14. 09:08
 10/39 anonim ***** válasza:
90%

Fogd fel úgy, hogy a többiek fizetését a tiédhez igazították.

Viszont ez azért jó, mert ha elmúlsz 25, akkor majd neked is emelnek, és nem fog sírni a szád, hogy "de most mé kapok kevesebbet".

2023. ápr. 14. 09:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!