Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Fiatalok fizetési különbsége?

Fiatalok fizetési különbsége?

Figyelt kérdés
Szerintetek mennyire helyes az, hogy ahol most dolgozom ( 25 év alatti ) a munkatarsaim fizetését annyival növelte a főnök, mimt a SZJA különbsége. Amit nekem nem vonnak ugye le, és igy keresnünk nettóba ugyanannyit. Ez igy szerintem nem helyes, de kíváncsi vagyok a véleményetekre.

2023. ápr. 14. 05:46
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
56%
Hehehe...nem tudsz hencegni legalább az SZJA mentességgel. Helyes!
2023. ápr. 14. 09:40
 12/39 anonim ***** válasza:
73%
Rohadt irigy vagy 25 évesen.
2023. ápr. 14. 10:04
 13/39 anonim ***** válasza:
86%
Teljesen korrekt a főnököd. Vagy te örülnél annak, ha épp most töltenéd be a 25-öt, hogy hirtelen kevesebbet keresel, mint más aki ugyanazt a munkát látja el, de történetesen 24 éves? Akkor nem írnád ki ugyanezt a kérdést a másik oldalról, ugye?
2023. ápr. 14. 10:17
 14/39 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem meg jogos, elég gáz hogy egy 22 éves pályakezdő többet keressen nálam, aki vagyok 29 és itt dolgozok 9 éve. Nálunk nincs 25 alatti így nem vonatkozik ránk, de ha lenne eléggé bosszantó lenne.
2023. ápr. 14. 11:29
 15/39 A kérdező kommentje:
Hencegni? Irigy? Eggyiksem, kíváncsi voltam.
2023. ápr. 14. 11:52
 16/39 anonim ***** válasza:
93%
Minimum Így az igazságos nehogy már egy tudatlan zöldfülű többet keressen mint egy tapasztalt érett munkatársa.
2023. ápr. 14. 13:17
 17/39 anonim ***** válasza:
12%
Undorító a kormány kirekesztő SZJA politikája.
2023. ápr. 14. 13:18
 18/39 A kérdező kommentje:
A tudatlan azért túlzás. Nálunk van ahol 45 év a korkulonbseg és nemtudja mit csinal, hol van. Igaz, őt kell jobban megfizetni.
2023. ápr. 14. 13:27
 19/39 anonim ***** válasza:
17%
Szerintem gáz. A munkáltatónak nincs köze ahhoz, hogy milyen adókedvezményeid vannak. Mindenki bruttóban kellene, hogy számoljon. A nettó csak téged érdekel
2023. ápr. 14. 15:58
 20/39 anonim ***** válasza:
100%

Semmi gáz nincs ebben, a munkáltató megelőzte a bérekből adódó belső konfliktusokat.

Egyik haverom tavaly mesélte hogy kilépett a munkahelyéről, azért hagyta ott az állását, mert 3 éve nem emelték a fizetését, pedig 2022 év elején kérvényezte is. Nem tudom jól keresett-e, de diplomás munkáról van szó, az emelés pedig indokolt lett volna és csak 30.000Ft-tal kért többet.

Majd felvettek egy 23 éves 0 munkatapasztalattal rendelkező srácot gyakornoki pozícióba, diák munkaviszonnyal. Ő gyakornokként ugyanazt a nettó órabért kapta mint a haverom, aki 5 éve dolgozott az adott cégnél és onnan tudta meg, hogy a srác kvázi a "hogy tetszik a meló" kérdésre úgy válaszolt, hogy "abszolút jól, sokkal jobban keresek mint amire számítottam" majd megmondta mennyit.

A lényeg hogy egyrészt munkahelyen ezért is tabu a fizetés, másrészt nehogy már 0 tapasztalattal gyakornoki pozícióban az SZJA-val számítva ugyanannyit keressen a srác, mint az aki 5 éve teljes állásban dolgozik a cégnek. Ráadásul ugye a diákmunka miatt a bruttója az megegyezett a nettó bérével, ami meghaladta a 3.000Ft-os órabért.

2023. ápr. 14. 16:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!