Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hol lehet megnézni, hogy...

Hol lehet megnézni, hogy melyik diplomás szakmánál mennyi a fizetés?

Figyelt kérdés

Gondolok itt pl valamilyen mérnök, jogász, közgazdász stb. mennyit keres átlagban. Tudom, hogy sok mindentől függ, de ilyen összefoglaló érdekelne mint pl ez [link]

csak valami frissebbre.

2023. ápr. 10. 11:04
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
2023. ápr. 10. 11:13
 2/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm
2023. ápr. 10. 11:14
 3/11 anonim ***** válasza:
53%
Az adott diplomás bérpapírján és/vagy bankszámlakivonatán.
2023. ápr. 10. 12:49
 4/11 anonim ***** válasza:
Első válaszolónak ment a zöld kéz én idén helyezkedtem el Data szektorban diploma után és valóban annyit keresek ami a Hays salary guideban fel van tüntetve.
2023. ápr. 10. 13:04
 5/11 anonim ***** válasza:
40%

A felvin található összegek szerintem nagyon alacsonyak, viszont a Hays képes itt-ott elszállni.

Szerintem ha a kettőnek az átlagát veszed, akkor nagy meglepetés nem érhet, amikor kapsz egy ajánlatot. De ha csak egyet szeretnél figyelembe venni, a Hays az közelebb van, persze mindig lehet eltérés.

2023. ápr. 10. 13:26
 6/11 anonim ***** válasza:
61%
Én a mennyitkeresel.hu oldal iparági beszámolóit is szoktam olvasgatni
2023. ápr. 10. 13:31
 7/11 anonim ***** válasza:
46%

A Hays statisztika a partnereik altal kinalt fizetesekbol keszul, IT-ban pedig a top cegek kozul pl. senki nem toboroz Hays-en keresztul, igy joval alacsonyabbak a szamaik a tenylegesen elerheto fizeteseknel.

Mas teruleten nem tudom mi a helyzet.

2023. ápr. 10. 13:32
 8/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2023. ápr. 10. 13:41
 9/11 anonim ***** válasza:
76%
A Hays viszonylag korrekt képet ad az átlagról. A maximumokhoz valóban semmi köze, ahogy 7-es írja, illetve csak alapbért tartalmaz, ami sok esetben csak töredéke a teljes kompenzációnak, de egy pályakezdőnek jó kiindulás lehet.
2023. ápr. 10. 13:51
 10/11 anonim ***** válasza:

Én a gyógyszeriparban vagyok, medical advisor poziban, Hays is, Randstad is nagyjából jól tippel az alapfizetésben.

Ezen felül még természetesen cégtől függ a természetbeni és egyéb juttatások minősége és mennyisége.

PL. vállalati gépkocsi magáncélra, SZÉP kártya, óvódai/iskolai támogatás, nyugdíjpénztári befizetés, egészségbiztosítás, stb.

Nekem pl. ha pénzértékben kellene nézni a természetbeni juttatásokat, akkor kb. a nettó fizum 30-40%-a lenne forintosítva.

2023. ápr. 11. 15:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!