Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért megy valaki diplomásnak?

Miért megy valaki diplomásnak?

Figyelt kérdés

Ennyire piszkos nekik a kétkezi munka? Anyagilag kb bármelyik szakmunkás többet keres, mint egy diplomás (jó egy magánorvostól nem biztos, meg van még 1-2 akik jól keresnek, de ennyi). Egy szakmunkával sokkal könnyebb vállalkozni, mint a legtöbb diplomás munkával (egy fodrász otthon is tud, egy festőnek nem sok cuccot kell megvennie stb) Egyedül talán a kényelem ami mellette szól, de irodában ülni sem túl jó hosszútávon.

A legtöbb diplomás akit ismerek, nyavajognak, hogy milyen szarul keresnek (tényleg),de nem változtat. Midnsig megkapom, hogy én "csak egy szakmunkás vagyok mégis kétszer annyit keresek". Miért nem lépnek ezek az emberek?

2023. ápr. 8. 14:20
1 2 3 4 5 6 7
 1/69 anonim ***** válasza:
87%
Szakmunkásként nem tudtam a világon bárhonnan (akár kávezóból, tengerpartról, jacuzziból stb.) milliókat keresni, illetve alja fizikai munkát sem akartam tovább végezni, ezért tértem át a diplomás útra.
2023. ápr. 8. 14:32
 2/69 anonim ***** válasza:
86%

Nekem nem büdös a kétkezi munka, de a szüleim támogattak amíg megcsináltam, miért ne éltem volna a lehetőséggel?

Buliztam, ismerkedtem, tanultam, erre van az egyetem. Aztán meg benne ragadtam a szakmában, nem tudom melyik kétkezi munkával lehetne 0 tapasztalattal nettó 400at keresni.

2023. ápr. 8. 14:32
 3/69 anonim ***** válasza:
12%
Fodraszkent 1 év után már megvolt a nettó 800- 1M most meg már a duplája. Én sem értem miért szórakoznak emberek diplomával aztán meg sírnak
2023. ápr. 8. 14:35
 4/69 anonim ***** válasza:
41%

Én megbántam a diplomát. Egyetem után fél évig dolgoztam benne, utána tanultam egy szakmát 1évig és most vállakozok.

2-es hozzászóló: 400 ezernek a 3-4 szeresét keresem tisztán, úgy hogy még nincs egy éve hogy vállalkozok. Vagyis kevesebb mint két év alatt jött össze. Persze én vállalkozok, de valószínűleg te nem is tudnál vagy ha igen ennél tobbet nehezen kereshetnél.

Egyébként alkalmazottként is lehet keresni 600-700 ezret 3-5 év tapasztalattal.

Egyetemen csak orvos meg IT éri meg szerintem.

2023. ápr. 8. 14:37
 5/69 anonim ***** válasza:
87%
Hosszú távon egyértelműen jobb a diploma. Nyilván sokaknak nem való és a vezetés sem szereti a diplomásokat, de én sosem bántam meg, hogy tanultam. Jól élek, tudom mit akarok és el tudom érni.
2023. ápr. 8. 14:40
 6/69 A kérdező kommentje:
Mondjuk azt nem értem hogy egy fodrász hogy tud 2 milliót keresni :D (nem bántásból). 22 nappal számolva napi 90 ezer megvan tisztán halyvágásból, festésből?
2023. ápr. 8. 14:41
 7/69 anonim ***** válasza:
96%
Az ember nem megy diplomásnak, hanem azzal szeretne foglalkozni, amihez felsőfokú végzettség kell. Aki csak azért megy egyetemre, mert azt hallotta, ahogy akkor sokat fog keresni, az lehet, hogy csalódni fog.
2023. ápr. 8. 14:44
 8/69 anonim ***** válasza:
96%

“ halyvágás” lol

Nincs olyan szakma hogy “diplomás”. Szóval értelmetlen a kérdés, hogy “miért megy valaki diplomásnak”.

2023. ápr. 8. 14:45
 9/69 anonim ***** válasza:
88%

Azért a kétkezi munka maradjunk annyiban hogy nem testkímélő. Kint egy építkezésen dolgozni a fagyban vagy a 40 fokban, beszívni a cement és festékport, 90+ decibeles zajban lenni napi szinten távol van az egészséges életmódtól.

Én vagy otthon vagy az irodában ülök vagy az állóasztalnál állok, klimatizált helységben. Akkor megyek wc re amikor akarok, akkor hallgatok zenét amikor akarok, ingyen ihatom a normális minőségű kávét a csendben és nyugalomban.

Hozzáteszem valszeg jobban keresek mint egy szakmunkás.

Én szívesen töltök kint a szabadban időt, szívesen kertészkedek, festek de nem akarnám ezeket végezni mint munka, mert szeretnék 70 évesen is rendesen mozogni és utazni.

2023. ápr. 8. 14:54
 10/69 anonim ***** válasza:
89%
Bennem az merül fel, hogy aki ilyen kérdést kiír, annak lehet el kellett volna menni még tanulni pár évet. Szomorú, hogy nem egyértelmű az értelmiségi lét előnye.
2023. ápr. 8. 14:57
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!