Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért megy valaki diplomásnak?

Miért megy valaki diplomásnak?

Figyelt kérdés

Ennyire piszkos nekik a kétkezi munka? Anyagilag kb bármelyik szakmunkás többet keres, mint egy diplomás (jó egy magánorvostól nem biztos, meg van még 1-2 akik jól keresnek, de ennyi). Egy szakmunkával sokkal könnyebb vállalkozni, mint a legtöbb diplomás munkával (egy fodrász otthon is tud, egy festőnek nem sok cuccot kell megvennie stb) Egyedül talán a kényelem ami mellette szól, de irodában ülni sem túl jó hosszútávon.

A legtöbb diplomás akit ismerek, nyavajognak, hogy milyen szarul keresnek (tényleg),de nem változtat. Midnsig megkapom, hogy én "csak egy szakmunkás vagyok mégis kétszer annyit keresek". Miért nem lépnek ezek az emberek?

2023. ápr. 8. 14:20
1 2 3 4 5 6 7
 11/69 anonim ***** válasza:
92%
Ezek a szakmunkák idővel felzabálják az egészséget. 40 után már nem nagyon fogod bírni, a burkoló, festő, asztalos már itt-ott fájlalja magát.
2023. ápr. 8. 15:15
 12/69 anonim ***** válasza:
81%
Halozmernok vagyok bruttó 1,2 millió a fizetés plusz bruttó 60 cafeteria, plusz cegauto természetesen. Tudod küldeni azok a szakmunkas allasajanlazokat amik ennél, természetesen napi 8 órában és csak hetkoznan, itt Magyarországon jobban fizetnek?
2023. ápr. 8. 15:23
 13/69 anonim ***** válasza:
92%
köszönjük, ez a mai 15. napi provokatív kérdés szakmunkás vs diplomás népuszítás témában.
2023. ápr. 8. 15:26
 14/69 A kérdező kommentje:
12es. Én burkoló és festő munkákat vállalok. Nettó másfél millió megvan. És csak hétköznap dolgozok, igaz van amikor van amikor 10 órát de akkor a pénz is több.
2023. ápr. 8. 15:40
 15/69 anonim ***** válasza:
93%
Mindenki csinálja azt, amit szeret. Ez a lényeg.
2023. ápr. 8. 15:42
 16/69 anonim ***** válasza:
92%
Azért 45 évesen majd nem biztos, hogy ilyen jól fog esni az egész napos guggolás és hajolgatás, illetve ha leesik az építkezések száma.
2023. ápr. 8. 16:09
 17/69 anonim ***** válasza:
92%
"Egyedül talán a kényelem ami mellette szól, de irodában ülni sem túl jó hosszútávon." - 2 diplomám van, egyikkel sem ültem soha naphosszat irodában. Azokkal a korábbi válaszolókkal értek egyet, hogy az érdeklődési körömnek ezek feleltek meg. A munkám a hobbim is egyben, rugalmas a munkaidőm, és még a fizetés is OK.
2023. ápr. 8. 16:10
 18/69 A kérdező kommentje:

16os: Ebben lehet igazad lesz. Még csak 30 vagyok, még nincs ilyen problémám. Addig céget akarok alapítani és én már csak a "főnöki" részt csinálni. Persze akkor nem lesz annyi pénzem belőle mint most, de kenyérre való meglesz belőle. :D

Köszönöm az eddigi válaszokat.

2023. ápr. 8. 16:18
 19/69 anonim ***** válasza:
83%

Megnézném melyik az a szakmunkás, amelyik napi 5-6 óra melóval havi nettó 1,2 milliót keres úgy, hogy nem főnök...

És még csak el se kell mennem otthonról.

2023. ápr. 8. 16:24
 20/69 anonim ***** válasza:
100%
2023. ápr. 8. 16:49
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!