Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért megy valaki diplomásnak?

Miért megy valaki diplomásnak?

Figyelt kérdés

Ennyire piszkos nekik a kétkezi munka? Anyagilag kb bármelyik szakmunkás többet keres, mint egy diplomás (jó egy magánorvostól nem biztos, meg van még 1-2 akik jól keresnek, de ennyi). Egy szakmunkával sokkal könnyebb vállalkozni, mint a legtöbb diplomás munkával (egy fodrász otthon is tud, egy festőnek nem sok cuccot kell megvennie stb) Egyedül talán a kényelem ami mellette szól, de irodában ülni sem túl jó hosszútávon.

A legtöbb diplomás akit ismerek, nyavajognak, hogy milyen szarul keresnek (tényleg),de nem változtat. Midnsig megkapom, hogy én "csak egy szakmunkás vagyok mégis kétszer annyit keresek". Miért nem lépnek ezek az emberek?

2023. ápr. 8. 14:20
1 2 3 4 5 6 7
 51/69 anonim ***** válasza:
68%

"Magyarországon minél kevesebbet tanulsz annál jobban keresel"

Ez csak akkor megy, ha a megfelelő emberek a haverjaid. Nem mindenki lehet Pénztáros Lölöke

2023. ápr. 10. 10:15
 52/69 A kérdező kommentje:

Igaza van a 49 és 49nek. Vállalkozásban többet keres a fodrász. És ezt úgy, hogy az infosok keresnek az egyik legjobban. És még tőlük is többet keres egy egyszerű fodrász. Csak a sok diplomás nem birja elfogadni, hogy ma már hiába vagy mérnök vagy közgazdász, már nem lehet jól keresni vele. Mert túl van telítődve. Miskolcon is a gépészmérnök szak a legnépszerűbb, de nem értem miért. Rengeteken vannak már. A munkáltató hulye lenne sokat fogetni, úgyis lesz egy munkára 10 jelentkező abból meg egy ugyis elvállalja apróért.

46: csak tud, hogy mindneki ezt csinálja. Egyik haverom volt a navnál egy még ott is mondták, hogy tudják, hogy csalnak az adóval (ő bem katás), de azt is tudják, hogy kb mindneki csinálja.

2023. ápr. 10. 10:21
 53/69 A kérdező kommentje:
48 és 49 akartam.
2023. ápr. 10. 10:22
 54/69 anonim ***** válasza:
88%
Ha a fodrászok krémjét (a sikeres vállalkozókat) veszed alapul, akkor illik a diplomásoknak is a krémjét venni (a sikeres vállalkozókat). Köszönőviszonyban sincs a kettő egymással.
2023. ápr. 10. 10:36
 55/69 anonim ***** válasza:
83%

"Vállalkozásban többet keres a fodrász. És ezt úgy, hogy az infosok keresnek az egyik legjobban."

Mutass már nekem egy olyan fodrászt, akinek havonta 3 millió forint a bevétele! Csak mert egy senior fejlesztő contractorként simán kap évi 100 ezer Eurót.

"csak tud, hogy mindneki ezt csinálja."

Igen, sokan ügyeskednek, sokan csalnak adót. De ismered a mondást: addig jár a korsó a kútra...

Különben meg ha a Béla kútba ugrik, neked nem muszáj. Nem kell csak azért adót csalni, mert más is csinálja!

2023. ápr. 10. 14:50
 56/69 A kérdező kommentje:

Igazad van utolsó. Van ilyen infós aki keres annyit. De messze nem ez a jellemző, mivel ehhez eléggé érteni kell gondolom hozzá, illetve külföldre kell dolgozni. Míg egy fodrász aki vállalkozásban csinálja, simán elérheti.

Ahogy írtam, az adóhivatalban konkrétan tudják, hogy kb mindenki csinálja, de egy mértékig leszarják. Okosan kell csinálni.

2023. ápr. 10. 15:03
 57/69 anonim ***** válasza:
90%

"Ahogy írtam, az adóhivatalban konkrétan tudják, hogy kb mindenki csinálja, de egy mértékig leszarják. Okosan kell csinálni."

Na figyelj, pubika!

Nem tudom, honnan veszel ilyen állításokat, de ez nem igaz!

4 évig voltam NAV - os jogász, ebből 2 évet ellenőrzési területen.

Számtalan adócsalás esetén tett az igazgatóságunk feljelentést!

Tudom, mert én állítottam őket össze.

Az adócsalás (költségvetési csalás) éppen olyan bűncselekmény, ami általában pont nem feljelentéssel jut a NAV tudomására, hanem többnyire revízió (adóellenőrzés) során tárják fel a revizorok.

Az meg, hogy éppen kit kell ellenőrizni a NAV - nak, a Kockázatelemzési részleg dönti el.

Így igen, van aki esetleg egy - egy "alkalmi" revíziót meg tud úszni, pl. jogkövetési vizsgálatot, ami gyorsabb, egyszerűbb, azt esetleg igen, de pl. egy utólagos ellenőrzést, mely több adónemre is kiterjed, már nem, így bármeddig ezt nem tudja folytatni. Előbb - utóbb fennakad az ellenőrzésen.

NINCS OLYAN HOGY OKOSAN!

(Az ilyesmit, csak a magadfajta hiszi...)

NEM SZARJÁK LE az adócsalókat a NAV - nál! Semmilyen mértékben!

Nem mindenki tud (képes) vállalkozni.

Ennek nemcsak anyagi feltételei vannak (székhely, iroda, könyvelő tartása - bizonyos jövedelem felett, ügyfélkör kialakítása).

Akinek erre nincs lehetősége - és sokaknak nincs - annak marad az alkalmazotti lét!

2023. ápr. 10. 17:32
 58/69 A kérdező kommentje:

Egy katához nem feltétlenül kellenek ezek.

Pedig haverom apjának mondták. Amikor kapta a levelet hogy be kell mennie egyből megijedt, de kiderült hogy másról van szó. De ott az ügyintéző mondta neki, hogy tudnak ilyenekről. Pl ő nem tudom milyen adózási formában van (nem kata, nem átalány), de havi szinten az elméleti keresete, amit bevall az több évig mínuszosan csinálta. Úgy, hogy elvileg veszteségesen ment neki több évig. Tavaly óta valami 3-400 ezret vall be. És ahhoz képest több kocsija van , egy modern háza, teljesen felújítva, légkondival, napelemmel. Látszik rajtuk, hogy nem ennyit keresnek. A felesége nem is dolgozott soha. Na akkor ilyenkor hol a nav? Amikor bent volt akkor már pluszosan csinálta 100-200 ezer körül. Épp ezért mondta neki az ügyitéző.

2023. ápr. 10. 17:42
 59/69 anonim ***** válasza:
75%
#56 Nem feltétlenül kell külföldre dolgozni. Egy architect (de még egy jobb senior is) egy multinál simán kap bruttó 2-2,5 milliót alkalmazottként.
2023. ápr. 10. 19:19
 60/69 anonim ***** válasza:
22%
Milyen bruttó 2 milliót? NETTÓ 2 milliót. :)
2023. ápr. 10. 20:22
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!