Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért megy valaki diplomásnak?

Miért megy valaki diplomásnak?

Figyelt kérdés

Ennyire piszkos nekik a kétkezi munka? Anyagilag kb bármelyik szakmunkás többet keres, mint egy diplomás (jó egy magánorvostól nem biztos, meg van még 1-2 akik jól keresnek, de ennyi). Egy szakmunkával sokkal könnyebb vállalkozni, mint a legtöbb diplomás munkával (egy fodrász otthon is tud, egy festőnek nem sok cuccot kell megvennie stb) Egyedül talán a kényelem ami mellette szól, de irodában ülni sem túl jó hosszútávon.

A legtöbb diplomás akit ismerek, nyavajognak, hogy milyen szarul keresnek (tényleg),de nem változtat. Midnsig megkapom, hogy én "csak egy szakmunkás vagyok mégis kétszer annyit keresek". Miért nem lépnek ezek az emberek?

2023. ápr. 8. 14:20
1 2 3 4 5 6 7
 21/69 anonim ***** válasza:
84%

Na a milliós fodrászos idióta megint itt van, az előző kérdés is az övé.

Kérdésre válaszolva, igen, minden diplomás kész idióta, hogy nem a sz/r lapátolja 12 órában...

2023. ápr. 8. 17:03
 22/69 anonim ***** válasza:
60%
Melyik cégnél dolgozol? Tudós küldeni a linket? Előre is nagyon köszönöm:) dögölj a földbe mutasd a céget!
2023. ápr. 8. 17:05
 23/69 anonim ***** válasza:
76%
#14 kamu a köbön.
2023. ápr. 8. 17:13
 24/69 A kérdező kommentje:
Miért lenen kamu? Kata. Számlázás okosan. Ha órabérben állapodunk meg akkor 10 ezret kérek, ha nem, akkor kb erre kalkulálok. És én még nem is vagyok olyan drága. Ismerek olyan burkolót aki 15 ezre órabéren van, igaz ő pesten én meg vidéken vagyok.
2023. ápr. 8. 17:25
 25/69 anonim válasza:
76%
Azért megy valaki diplomásnak, mert megvannak a képességei hozzá. Tönkre lehet menni egészségügyileg bármilyen fizikai munkában, csak nem muszáj.
2023. ápr. 8. 17:33
 26/69 anonim ***** válasza:
72%
Gyerekkorom óta programozó szerettem volna lenni, kb 10 éves korom óta programozok, így adott, hogy mi lett belőlem. Ehhez meg diploma kell. Ha gyerekkorom óta asztalos szerettem volna lenni, akkor most az lennék.
2023. ápr. 8. 18:07
 27/69 anonim ***** válasza:
83%

Mert olyan terület érdekelt, amihez hasznos a diploma. Nem a pénz motivált, de ettől függetlenül nem panaszkodok, jól keresek alkalmazottként, vállalkozónak eleve nem lennék jó, mert nem vagyok jó ügyfelekkel való kommunikációban.

Egyébként nem látom azt, hogy a környezetemben a szakmunkások olyan hú de jól keresnének és élnének. Vna festő rokonom, lassan nyugdíjhoz közeledve, egész életében panaszkodott hogy milyen rosszul keres és milyen sok a konkurencia.

2023. ápr. 8. 19:08
 28/69 anonim ***** válasza:
100%

Na igen. Eleinte én is a kezemmel dolgoztam. Azutan kiderult, hogy a fejemben lévő tudás sokkal többet hoz, így inkább ide helyeztem a hangsúlyt.

Egy ideális világban mindenki azt csinalhatná amihez kedve van...

2023. ápr. 8. 20:36
 29/69 anonim ***** válasza:
Na lássuk a céget:)
2023. ápr. 8. 20:56
 30/69 A kérdező kommentje:
Milyen céget?
2023. ápr. 8. 21:09
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!