Intelligens, diplomás, okos emberek miért vannak olyan szakmában, ami nagyon keveset fizet?
Az ember először választ hivatást aztán szembesül gyakran a valósággal. Utána pedig nehéz váltani. Egy mentőtiszt mire váltson? Bár én pl örülök neki ha egy okos, jóképességű ember a mentőtiszt, mert lehet ennek fogom egyszer az életemet köszönni. Nyilván az ellen sem tiltakozok ha egy kiemelkedő képességű valaki fogja tanítani a gyerekeimet. Járványügynél sem hátrány az ész.
Egyszerűen csak Magyarországon ilyen röhejesek a fizetések.
Ez azért van, mert sok ember nagyon szentimentális, irracionális.Főleg fiatalon, amikor ezeket a képzéseket választják.
Nekem is van egy húgom, ő is hasonlóan gondolkodott és megy a hiszti,hogy csak netto 280 ezret keres.
Folyamatosan irigykedik rám,hogy én meg több, mint a dupláját, mint ők.
Nagyon sok ember nem gondolkodik, amikor felsőoktatási képzési területet választ.
Sajnos még nem akarja megérteni a társadalom, hogy nem a politikus, a bankár, a vállalkozó a "legértékesebb szakma", hanem az ápoló, a mentős, a tanár, a gyógytornász, a takarító, stb is pont olyan fontos.
Az emberek nem azonos képességekkel születnek, és ennek kiegyensúlyozása lenne a feladata egy erkölcsileg és morálisan fejlet emberiségnek.
Nem normális dolog, hogy naponta 25 000 ember hal éhen a világban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!