Miért van még mindig az elterjedve az emberekben hogy a közigazgatásban csak lopják a napot és nem dolgoznak?

"Mondjuk a nyelvtanulás már az általános iskolában is kötelezö, középiskolában meg pláne, le sem érettségizhetsz anélkül."
Attól, hogy leérettségizel egy nyelvből vagy van egy nyelvvizsgád, még nem biztos, hogy beszéled is a nyelvet.
Én annak idején hibátlan (100%-os) középfokú nyelvvizsgát tettem le angolból, de ez 18 évvel ezelőtt volt és azóta sem volt szükségem rá, hogy megszólaljak bárhol is angolul. Ha most hirtelen szükség lenne rá a munkahelyemen rá, akkor tuti nem menne egyből.
Arról nem is beszélve, hogy business English-t nem tanítottak az iskolában soha. A nyelvvizsgán is csak annyi volt a követelmény, hogy "meséld el, hova szeretnél menni nyaralni és miért". Ez talán még most is menne, de ilyen szintű angol tudással nem lehet megfelelni egy angol nyelvű szakmai (!) állásinterjún.

9-es: mi a végzettséged, ami segített neked bekerülni?
Kérdező!
Én kétféle embert láttam a közigben:
- a csókosok, akik elpletyóznak kényelmesen és közpénzen üldögélnek,
- a nem csókosok, akik végzik a csókosok munkáját is és viszik az ügyeket a hátukon ingyen túlórában.

9-es vagyok!
- Képesített könyvelő, pénzügyi ügyintéző
- Regisztrált mérlegképes könyvelő
- Társadalombiztosítási ügyintéző
Több, mint 20 évig voltam gazdasági társaságok "könyvelője". Azért így írtam, mert nem csak könyveltem. A hulladékgazdálkodástól kezdve amit csak el tudsz képzelni, mindent is csináltam, mert érdekelt.
Talán pont ez a vegyes felhozatal okozta a hátrányom később. Nem tudom...
A közig. pályázatnál alapfeltétel volt a legalább emelt szint gazdasági vonalon. Az a mérlegképessel teljesült is.

Versenyszférában nem fizették a túlóráimat, hiába húztam le heti szinten extra 20-30 órát VS közszférában is van olyan napom, amikor 12-14 órát kell dolgozni, de ezt szabadnapként visszakapom.
A két fizetés között br. 10eFt volt a különbség a versenyszféra javára, de ezért a 167 óra helyett kb. 300 órát kellett dolgozni.

"akkor mégsem az a gond, hogy valaki elmúlt 40, és gyereke van."
Ezt így kategórikusan kijelenti nagy bátorság, és egyébként is kizárólag magamról beszéltem, nem másokról.
Multinál bármikor elhelyezkedhettem volna, ahol a paramétereimmel semmi gond nem volt, viszont a munkarendet nem tudtam összeegyeztetni a gyerekem ellátásával.
Tudod, ha 16:30-ig tart a munkaidő, a 30 kilométerre lévő óvoda pedig 16:00-kor bezár, elég érdekes lett volna, ha elvállalom a munkát. :)
Ami NEKEM felelt volna meg, oda nem kellettem. Így már érthető?
Sehol nem állítottam, hogy idegen nyelveket nem beszélek...
Addig szinte sehol nem volt gond, amíg ki nem derült, hogy 40 felettiként van kisgyerekem. Azt azért érzed, ha emiatt vesz más irányt a beszélgetés...
Mennyivel lett volna jobb, ha hazudok róla és később derül ki?
A kérésem csak az, ne vond kétségbe, hogy a 3 felsorolt indok miatt lettem szinte mindenhol elutasítva, nem más miatt.
Az egyetemi és főiskolai végzettségeket meg hagyjuk a fenébe.
Sok diplomással volt már dolgom. Olyannal is, akit maguk a beosztottai röhögtek körbe a "hatalmas" tudása miatt, és olyannal is, akinek a munkáját én voltam kénytelen helyrehozni, nehogy a cég rámenjen.
Minden tiszteletem a kivételeké, de manapság gyakran ejtem ki a számon adott esetben a következő mondatot: "Na ezt most melyik sokdiplomás hülye találta ki". ;)
Részemről a témát lezártam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!