Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért van még mindig az...

Miért van még mindig az elterjedve az emberekben hogy a közigazgatásban csak lopják a napot és nem dolgoznak?

Figyelt kérdés
Úgy vettem észre hogy még mindig ez van elterjedve, hogy aki közigazgatásban dolgozik az csak lógatják a lávát, semmit nem csinálnak unatkoznak kávéznak teáznak unatkoznak. Valóban régebben hosszú udőn át ez volt, de az utóbbi időben erről már szó sincsen. A FIDESZ teljesen olyan feltételeket szabott hogy az emberek menjenek el innen ,nagyon sokan el is mentek így most már egy ember két három ember munkáját végzi, szó szerint bele görbülnek a munkába
2023. ápr. 1. 22:56
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
80%
Társadalmi sztereotípia. Minthogy a diplomások a mekiben kötnek ki, vagy a pestiek beképzelt nagyképüek stb.
2023. ápr. 1. 22:58
 2/19 anonim ***** válasza:
71%
Mert mással nem nagyon lehet magyarázni, hogy miért megy valaki közigazgatásba szarabb fizetésért.
2023. ápr. 2. 01:20
 3/19 A kérdező kommentje:
2. Mondjuk nem tud idegennyelveket...
2023. ápr. 2. 01:26
 4/19 anonim ***** válasza:
83%

"most már egy ember két három ember munkáját végzi,"

Vagy eddig végezte 2-3 ember 1 ember munkáját? Erre nem gondoltál?

2023. ápr. 2. 01:42
 5/19 A kérdező kommentje:
4. Lehet de akkor is ott van most ahol a versenyszféra
2023. ápr. 2. 02:02
 6/19 anonim ***** válasza:
83%

"Mondjuk nem tud idegennyelveket"

Láblógatás helyett, akkor lehet inkább azt kellett volna tanulni. Régen sem érte meg ott dolgozni, mert a fizetés az mindig is szar volt.

"Lehet de akkor is ott van most ahol a versenyszféra"

Nyilvánvaló, hogy nincs ott. Ha ott lenne, akkor ott dolgoznál.

2023. ápr. 2. 02:11
 7/19 anonim ***** válasza:
68%
Dolgoztam irodaházban portásként, ahol az állam is bérelt irodákat. Míg a versenyszférás dolgozókat reggel láttad, meg este amikor hazamentek, addig az állami alkalmazottak fél óránként tartottak 10-15 perces cigiszüneteket..
2023. ápr. 2. 04:09
 8/19 anonim ***** válasza:
41%

"Mondjuk nem tud idegennyelveket"

Mondjuk a nyelvtanulás már az általános iskolában is kötelezö, középiskolában meg pláne, le sem érettségizhetsz anélkül.

2023. ápr. 2. 04:10
 9/19 anonim ***** válasza:
85%

"Mert mással nem nagyon lehet magyarázni, hogy miért megy valaki közigazgatásba szarabb fizetésért."

Azt nem tudom, hogy más miért ment oda, csak azt, hogy én miért kötöttem itt ki.

25 év versenypiacon, iszonyú tapasztalat, gyakorlat, több szakmai tudás, majd végelszámolták az utolsó cégem.

Sehova nem kellettem.

Aztán elkezdtem megkérdezni, hogy mi a gond, mert nem értettem.

Telefonba, személyesen a következő válaszokat kaptam (szinte mindig):

1./ Huszonéveseket keresnek (44 voltam)

2./ Kiskorú gyerekkel biztosan sokat leszek betegállományban (az évek alatt összesen 4 napot voltam)

3./ Helyi lakosokat keresnek, nem ingázókat.

Ezek voltak az érvek, és nem az, hogy kevés a tudásom a feladatra, vagy a gyakorlatom. Az nyilván valótlan állítás lett volna. :)

A közigazgatás befogadott. Elsőre. Nem is számítottam rá. Az előéletemet tudva több osztályon, beosztásban is megálltam volna a helyem és ezt ők díjazták.

Senkit nem érdekelt, hogy kisgyerekes vagyok, hogy ingázó, hogy elmúltam 40 éves. Még azt is megengedték, hogy másképp járjak dolgozni az óvoda, a kedvezőtlen tömegközlekedés miatt.

Ami még lényeges: Megkerestem itt is azt a bért, amit a versenypiacon előtte.

Teszek a dologra még egy lapáttal: Ma már annyit keresek itt, amit "odaát" nem kapnék meg. Tudom, mert követem az eseményeket, és a régi életemből azokkal az ismerősökkel még tartom a kapcsolatot, akik "odaát" maradtak.

Én egyenlőre nem bántam meg, nem is vágyok vissza.

Nem látom a különbséget nagyon a két világ között. Itt is és ott is voltak/vannak/lesznek léhűtők, láblógatók, seggnyalók és nagyon szorgalmas, értékes emberek.

2023. ápr. 2. 04:16
 10/19 anonim ***** válasza:
78%
Államigazgatásban dolgoztam, sajnos csak határozott idejű szerződéssel 3 évig. Szívesen maradtam volna, de nem volt hely, felénk nem nagyon hirdetnek közszférás állásokat, bekerülni is nehéz. Mióta munkanélküli vagyok több interjún a versenyszférában rosszabb munkafeltételek (pl. kötelező túlóra, alkalmi bejelentéssel trükközés) és fizetés lett volna hasonló munkakörökben.
2023. ápr. 2. 08:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!