Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miket mondjak munkahelyi...

Miket mondjak munkahelyi interjún?

Figyelt kérdés

Most voltam életemben először munkahelyi interjún, eddig olxan munkahelyeim voltak ahol interjú nélkül kerültem be, és sokáig ott dolgoztam, tehát nincs ebben rutinom. A HR-essel beszélgettem, ez egy ilyen max harminc fős vállalat, ahová pàlyakezdőket keresnek, és a következőket kérdezte tőlem: miben tudnám jobbá tenni a céget a személyemmel, miért pont engem válasszanak, mi motivál.. Alapból nem tudtam ezeket hova tenni, elmondtam hogy ugyanazt tudom nyújtani mint a többiek, reggel bejövök, elvégzem a munkám, majd hazamegyek. Itt már csúnyán nézett rám, aztán amikor megemlítettem hogy a fizetés motivál (nem egy álompénz, de ezen a környéken nincs jobb) akkor azt mondta hogy itt nem karrierorientált embereket keresnek, és elköszöntünk egymástól.

Holnap megyek egy másik interjúra. Ha ilyeneket kérdeznek, miről kell beszélni? Teljesen váratlanul ért, anno nem voltak ilyen keresztkérdések azokon a helyeken ahol dolgoztam.

2023. márc. 30. 20:11
 1/8 anonim ***** válasza:

Munkahelyi interjún fontos, hogy pozitív benyomást keltsünk az interjúztatóban, és kiemeljük azokat az erősségeinket és képességeinket, amelyek hasznosak lehetnek a munkakör betöltésében. Néhány tipp a következők:

Készülj fel előre: Olvasd át a cég weboldalát és ismerd meg az alapvető információkat róluk. Gondold végig, hogy hogyan illeszkedsz a cég kultúrájába és milyen tapasztalatokkal rendelkezel, amelyek a munkakörhöz kapcsolódnak.

Legyél magabiztos, de ne túlzásba vidd: Fontos, hogy magabiztosan és határozottan kommunikálj az interjún, de ne légy arrogáns vagy túlzottan magabiztos.

Mutasd meg, hogy érdekel a munkakör és a cég: Készíts kérdéseket a cég és a munkakörrel kapcsolatban, és mutasd meg, hogy érdekel az, amit csinálni fogsz.

Emelj ki olyan tapasztalatokat, amelyek illeszkednek a munkakörhöz: Próbálj olyan példákat adni, amelyek bizonyítják, hogy rendelkezel azokkal a képességekkel és tapasztalatokkal, amelyek hasznosak lehetnek a munkakör betöltésében.

Légy udvarias és tiszteletteljes: Fontos, hogy udvariasan és tiszteletteljesen kommunikálj az interjúztatóval és a többi munkavállalóval, akikkel találkozol.

Mutass meg egy kis személyiséget: Ne félj megosztani néhány dolgot magadról, amelyek bemutatják a személyiségedet és az érdeklődésedet, de figyelj arra, hogy ne lépj át bizonyos határokat, és tartsd a beszélgetést professzionális szinten.

2023. márc. 30. 20:32
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Azzal nem sok pozitívat mondtál h a pénz motivál😀 nem csodálkozom h elküldött.
2023. márc. 30. 20:45
 3/8 anonim ***** válasza:
65%

Hát ezt jól elk*rtad.

A HR ilyenkor bullshiteket akar hallani. Azért kell téged választaniuk, mert te vagy a legjobb munkaerő. Ha van valami tapasztalatod, akkor azért, ha meg nincs, akkor gyorsan tanulsz, főleg olyasmiket, amik érdekelnek, és természetesen nagyon érdekel téged ez a tevékenység. Rendkívül jó csapatjátékos vagy, másokkal együttműködni neked természetes, hiszen már óvodás korodban is fociztál. Ugyanakkor rövid betanulás után képes vagy a rád bízott feladatokat önállóan elvégezni.

Pont az fontos neked, amiről a munka szól, tehát ha összevissza munka, akkor szereted a változatosságot, ha számítógépes, akkor amúgy is digitálisan élsz, ha meg monoton szalag melletti, akkor téged az állandóság vonz. Ha intellektuális tevékenység, akkor szereted használni az agyad, ha meg valami betanított segédmunka, akkor nem szereted, ha a teljes felelősség rajtad nyugszik.

Hosszútávra tervezel, és nagyon jól esik neked, ha elismerik a munkádat.

Van természetesen rossz tulajdonságod is, kínosan ügyelsz arra, hogy mindig pontosan érkezz mindenhová, és ezt sajnos másoktól is elvárod. Ugyanez az ígéretekkel is, te mindig betartod, amit ígérsz, és nagyon rosszul esik, ha mások nem így tesznek.

Szóval ilyen bullshitekben gondolkodj.

2023. márc. 30. 21:12
 4/8 anonim ***** válasza:
80%

A HR kb azt várja, hogy hazudj neki és azt mond, amit hallani akar. Kismillió cikket találsz a neten, hogy az ostoba sablon kérdéseikre mit kell válaszolni. Ne foglalkozz vele, ha nem igaz, ezt akaja hallani, mond el és kész, hogy te azt tudod nyújtani a cégnek, hogy minden nap a legnagyobb lelkesedéssel várod az új kihívásokat, hajlandó vagy megtenni a +1 lépést mindig azért, hogy maximálisan tudd végezni a munkádat és válasszanak téged, mert pontos, megbízható munkaerő vagy, aki sosem bújik a sarokba ha új kihívásokkal kell szembenézni, sőt, vágysz rá. A cégről meg természetesen csupa jót hallottál, hogy mennyire jó a munkakörnyezet, hogy korrekt a vezetés és egyéb, teljesen általános és nagyon fontos, hogy leellenőrizetetlen lúzung legyen.

Aztán ha túljutsz a HR-en akkor majd egy valódi céges szakmai vezetővel lehet normálisan interjúzni...

2023. márc. 30. 21:36
 5/8 anonim ***** válasza:
Sajnos sehol nem szereti ha aztmondod, hogy pénz miatt jelentkeztél.
2023. márc. 31. 01:03
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
A 4-est nem tudom minek pontoztátok le. Jópofizni kell, komolyan elhiszitek hogy valaki azért jelentkezik egy állásra mert családias hangulat van meg fejlődni akar??? Elsősorban a pénz miatt dolgozunk, azért teljesítenek jobban az emberek, mert ezzel feljebb léphetnek a ranglétrán, illetve nagyobb fizetést/prémiumot kapnak. Erről szól a HR-es beszélgetés, hogy ki kell nyalni a seggüket.
2023. ápr. 1. 19:09
 7/8 anonim ***** válasza:
Olvass el néhány HR-es által írt témába vágó cikket és azokat a semmitmondó frazisokat puffogtasd. Sajnos nem az igazat akarják hallani.
2023. ápr. 3. 05:51
 8/8 anonim válasza:
Hazudni kell! Mindig azt monnd az interjún amit hallani akarnak. Nem számít igaz-e vagy sem. Ha egy pozíciót meg akarsz szerezni mindig monnd azt amit hallani akarnak.
2024. jan. 16. 20:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!