Havi 240 nettóból meg lehet élni egyedül?:S
40m2 lakás alacsony rezsivel, hitel nincs.
Kajára kéne, gyógyszerre, néha 1-1 ruhára tönkremenés esetén és buszbérletre. +telefon, wifi, ilyesmik.
Még sosem éltem egyedül, de erre fogok szorulni n
Ha le akarom vezetni akkor valahogy igy élnék meg belőle.
_Van egy ~ kétmilliós zártkertem kisházzal, területtel.
_villanyszámla max 20 ezer és akkor már termelőgépeket járatok
_ fűtés: A környéken annyi fa meg bózót, szőlő stb nő, hogy győzd öszeszedni, gyakorlatilag bármennyit fel lehet halmozni.
_kaja : Húsra nemsokat kell költs, mert összekapirgálja magát a ház körül, esetleg ha kiteszel pár csapdát, néha még egy egy fácán / őz is betéved a kertedbe és azzal a lendülettel mehet is a fagyasztóba! (onnantól, hogy bejött a telkemre, amiért adót fizettem / fizetek, NEM az állam tulajdona és nem is közkincs lehet vitatkozni, csak nem érdekel, majd akkor érdekel, ha valaki kifizeti a kárt amit okozott a vad).
_Áruházi költés, ha nagyon elereszted magad mindenféle delikátra meg cukros löttyökre akkor legyen 80 ezer / hónap, és ennyiből egymagad vagy 200 kilóra hízol egy év alatt, vagy a legprémiumabbat veszed mindenből.
Még mindig csak 100 ezernél tartunk...
Kocsi tankolása legyen mondjuk havi 40 ezer, ez ~ 80 liter üzemanyag kb tegyük fel van egy dzsipped azt ennyit eszik...
Havi 35 ezer legyen az "autó fentartási alap" ebbe alkatrész, biztosítás meg minden nyűg benne van.
Internet / média szir szar max 12 ezer net / telefon (úgyse lesz időd rá).
A többire (53 ezer) igazából nem tudok mit írni, vagy elrakod, vagy elmulatod...
Ennyiből valószínűtlen fenntartani egy albérletet miközben magadat is eltartod.
Ha esetleg kapcsolatban lennél és 50-50% arányban fizetnétek a bérleti díjat + rezsit, akkor azt mondom mindkettőtök kényelmesen megtud élni.
Egyedül viszont ehhez legalább 80.000Ft-al nagyobb összegre lenne szükség, még vidéken is legalább +30.000Ft kéne egy 125.000Ft/hó + rezsi albérlet esetén.
Most mennyi is egy albérlet Budapesten? (10 percig néztem hogy egy 40m2 lakásnak reális bérleti díjat találjak)
180.000Ft/hó:
-bérleti díj: 150.000Ft
-rezsi költség: 20.000Ft
- közös költség: 10.000Ft
Ez a minimum egy LAKHATÓ állapotú lakásért.
Szóval marad 60.000Ft-od megélni. Tegyük fel elmúltál 25 és a munkahely 10.000Ft-tal járul hozzá a bejárás támogatáshoz, ami juttatásként nincs benne a nettó 240.000Ft fizetésben, így ha nem kell fizetned kiegészítő bérletet (miért kéne), akkor a BKK-bérleted fedezi a munkahely.
Én 60.000Ft-ból megtudom oldani úgy az étkezésem hogy marad is néha és szerintem abszolút normális ételeket eszem, magamra főzök.
Viszont mivel így számolva 0Ft marad a hónap végén, ezt elkönyvelem annak, hogy nem fenntartható egyedül 240.000Ft-ból egy albérlet.
280.000Ft-ból szerintem megoldható lehet, ha gondosan megtervezed az éves kiadásaid.
320.000Ft azt mondom, hogy elég lenne ahhoz, hogy nem tervezett kiadásokkal is eltudj számolni, mondhatni ez szerintem a jóléti minimum egy 36-44m2-es albérlet esetén.
360.000Ft nettó már kényelmes megélhetést biztosítana, amiből félre is lehet tenni 40-50.000Ft/hó.
Mindent összevetve, aki nincs rászorulva albérletre az szerintem nem ciki ha 26-28 éves koráig még a szüleivel lakik, aki pedig saját házra gyűjt és önerőből szeretné megoldani, annak legalább 32 éves koráig a szüleinél kéne laknia, úgy nettó 360.000Ft fizetéssel. Ebből ha félre tud tenni 300.000Ft-ot havonta, akkor 6 év alatt meglesz a 20 millió Forint megtakarítás, ami komoly kapcsolattal 25-30 millió hozzájöhet, ez hitel nélkül elég egy szerényebb, de még tömegközlekedéssel elérhető távolságra lévő házra.
úgy nettó 360.000Ft fizetéssel. Ebből ha félre tud tenni 300.000Ft-ot havonta, akkor 6 év alatt meglesz a 20 millió Forint megtakarítás,
Aha 300-t tud felretenni majd minden honapban? :D 60 szuleinek(kaja, rezsi, stb), 50-100 meg szamla, hobbi, ruha, kaja. Senki nem tud 300-at felrerakni 360-bol.
Szerintem akinek nem esik le a 40 négyzetméterről és az alacsony rezsiről, hogy társasházról van szó, nem pedig kertes házról, az engedje el ezt a dolgot.
Háztáji, bozóttal fűtés, meg fogjon fácánt. Óriási miket írogatnak itt néha. :DDDD
#16, Nekem 368.000Ft a nettó fizetésem mesterdiplomával, saját példát hoztam. 26 éves leszek, szüleimmel élek, mégis kapcsolatban vagyok, barátnőmmel hosszútávon tudok tervezni.
Szüleimnek 50.000Ft-ot fizetek a béremből havonta, munkába vagy barátnőm, vagy anyám főztjét viszem, rezsibe a saját részemet fizetem. Ruhákból nem szenvedek hiányt, nem dohányzok, nem járok szórakozóhelyekre, a hobbim pedig az hogy vállalkozok, amit bérkiegészítésként csinálok (ez kb. 120.000Ft nettót jelent havonta, ezt 80.000Ft-ra szoktam lekerekíteni és szüleimnek oda adni a részüket, mert a helyszínt ők biztosítják).
#14 voltam.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!