Mennyire késő 30 évesen közgazdásznak tanulni?

Munka mellett szeretnél beiratkozni az egyetemre?
Nagy fába vágod a fejszédet...
Pénzügy-számvitel területén sajnos a legkevésbé a papír számít. A naprakész tudás és a gyakorlat a legfontosabb.
Arra meg ne is gondolj, hogy ezeket (a naprakész tudást és gyakorlatot) majd az egyetemen fogod megtanulni. :)
Ott egy csomó olyan tantárgyad lesz, amikből nappali tagozaton is vért izzadva tudsz csak levizsgázni. Matek hogy megy? Analízis? Lineáris algebra? Ökonometria? Statisztika? Mikroökonómia? Makroökonómia?
Javaslom, egy egyetemi könyvtárban csak kíváncsiságból lapozd át ezeket a könyvecskéket, 400-500 oldal egyenként. :)
Tisztában vagyok a szak nehézségével, sajnos vannak is kétségeim, hogy el tudnám-e végezni... A matek már érettségi óta kb. 0 szinten van nekem, teljesen újra el kellene kezdenem az alapoktól hamarosan, hogy egy emeltet normálisan meg tudjak írni újra jövőre...
A munka/egyetem téma kérdéses, lehet részmunkaidőben oldanám meg, mert ismerem a határaimat.
Sajnos nem vagyok egy nagy zseni, így szorgalommal szoktam pótolni eme "hiányosságomat". A probléma, hogy néha ez nem úgy jön össze, ahogy elképzeltem.
A pénzügy területén viszont az a baj, papír nélkül kb. a nullához konvergál az elhelyezkedés, "pénzcsinálás" lehetősége.
Ez nem informatika, hogy ha nincs valakinek papírja, és sokat önképezi magát, simán meg tud élni belőle, ha szorgalmas és talpraesett.
Az tény, hogy ugyanúgy itt is rettentő fontos a naprakész tudás, de alap, hogy papírral együtt, IT területén meg van rá lehetőség, hogy papír nélkül is.

"A matek már érettségi óta kb. 0 szinten van nekem, teljesen újra el kellene kezdenem az alapoktól hamarosan, hogy egy emeltet normálisan meg tudjak írni újra jövőre..."
Egy gimnáziumi matek sehol nincs az egyetemihez.
Nem akarlak lebeszélni, ne úgy értsd, de neked nem közgáz egyetemre van szükséged, tanulj valami olyat, amit nem 5 év múlva tudsz hasznosítani, hanem 5 hónap múlva.
Ha elmész a MÁV-hoz mozdonyvezető gyakornoknak, az mondjuk kb. 2 év, de havi 600 körül keresel vele, kezdőként, úgy tudom.
Ha meg elmész buszvezető képzésre, azt pár hónap alatt elvégzed, ha van hozzá érzéked és már mehetsz is a BKV-hoz 700-as bruttóért. Vagy Norvégiába a duplájáért.
"Egy gimnáziumi matek sehol nincs az egyetemihez."
Ezt valahol sejtettem...
Az ajánlott képzések amúgy nem valami jók, főleg hogy B kat. jogsim sincs, mivel utálok vezetni... :DDD
Azt amúgy nem értem, hogy nekem miért nincs szükségem közgáz egyetemre, másnak pedig igen, ha érdekel ez a terület, és egyébként úgy gondolom, hogy az alapok is kellenek, amit az egyetemen tanítanak.

Mondjuk ez az egyik félelmem, hogy a MI túl nagy teret hódít ezen a területen.
Elég jól automatizálható sok folyamat a pénzügyben.

Idő kérdése és mennek a levesbe a nagy "KÖZGAZDÁSZOK"
Ha nagyon szeretnék 1 éven belül is akár megoldható lenne, én úgy 3-4 év múlva mondanám az elterjedését.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!