Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Megéri manapság közgazdaságtan...

Megéri manapság közgazdaságtant tanulni?

Figyelt kérdés
Sok helyen hallom, hogy annyi közgazdász van, hogy Dunát lehet velük rekeszteni meg vannak pályák (műszaki, IT terület) amik jobban fizetnek. De én fiú létemre nem vagyok túlzottan műszaki beállítottságú, alapvetően a társadalomtudományok érdekelnek.

2022. júl. 20. 22:17
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
72%
Attól függ milyen közgazdaságtant. Amúgy a Közgáz sem éppen társadalomtudomány.
2022. júl. 20. 22:28
 2/11 anonim ***** válasza:
35%
Megéri, csak nyomni kell. Fel kell mutatni valamit amit jobban tudsz mint az átlag, ahhoz hogy legalább versenybe tudj szállni. Pl. nyelvek, matek, soft skillek. Legjobb ha kombinálod joggal/IT-vel.
2022. júl. 20. 22:46
 3/11 A kérdező kommentje:

Nekem az alkalmazott közgazdaságtan tetszik, utána pedig elmennék közgazdasági elemző vagy nemzetközi gazdaság és gazdálkodás mesterszakra.

Akkor ha nem tudok semmi extrát felmutatni, lehet hogy el sem tudnék vele helyezkedni? Ez nem olyan, mint egy villamosmérnök, hogy aki elvégzi, akkor már kapkodnak utána a munkáltatók?

2022. júl. 20. 22:49
 4/11 anonim ***** válasza:
94%
Ne aggódj, junior / pályakezdő programozóból már lassan több van mint közgazdászból.:D
2022. júl. 20. 23:05
 5/11 anonim ***** válasza:
90%

Nekem van egy gazdasági BSc-m és egy gazdasági MSc-m. Egyetem alatt sok technikai skillt tanultam + programozást.

Most programozóként dolgozom.

2022. júl. 20. 23:06
 6/11 A kérdező kommentje:
De akkor nem közgazdászként dolgozol, hanem pályaelhagyó lettél
2022. júl. 21. 00:20
 7/11 anonim ***** válasza:
87%

#6 Így van, pályaelhagyó, egy darabig.

Azonban sok cég (fintech, bankok, stb.) nagyon megfizeti a gazdasági affinitást, tudást és a programozói képességet, tapasztalatot.

IT elég tág fogalom, könnyen lehet mozogni.

2022. júl. 21. 00:36
 8/11 A kérdező kommentje:
És ha nem vagyok programozó, simán csak közgazdász, akkor el tudok helyezkedni?
2022. júl. 21. 02:00
 9/11 anonim ***** válasza:
Igen, el tudsz.
2022. júl. 21. 20:03
 10/11 A kérdező kommentje:

Mesterszakkal jobbak az esélyek?

Jól is lehet vele keresni?

2022. júl. 21. 21:35
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!