Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Érdemes közgazdásznak tanulni?

Érdemes közgazdásznak tanulni?

Figyelt kérdés

Végzős vagyok és jelentkeztem mesterszakra, de el vagyok bizonytalanodva ezzel az egésszel kapcsolatban. Mert lehet, hogy érdekel, de nem látom valószínűnek, hogy jó munkát is kapnék vele.

A legtöbben csak valami betanított munkát fognak végezni egy multinál. Elmennek egy SSC-be, logisztikára vagy pl HR-esnek, amik olyan munkák, hogy el tudná végezni egy középiskolás is. Én meg többet várnék egy diplomától, mint hogy aktatologató legyek. A logisztikát is pl egy OKJ-s is el tudná végezni.

Engem sokkal jobban érdekel a közgazdasági vonal, az ökonometria, az elemzések, stb…Viszont ezen a területen meg nagyon nehéz elhelyezkedni. Nem sok helyen van szükség ilyesmire. Ha nem vesznek fel az MNB-be vagy valami kutatóintézethez, akkor meg marad az aktatologatás.

2022. ápr. 13. 14:39
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
igen
2022. ápr. 13. 14:48
 2/6 anonim ***** válasza:
69%

Hát, akkor tedd oda magad, fejlődj, tanulj, utazz, kutass, építs szakmai profilt, és akkor high end melód lesz. Előre siránkozás tuti nem oldja meg.

Üdv: egy közgazdász akadémikus és tanácsadócég vezető

2022. ápr. 13. 15:05
 3/6 anonim ***** válasza:
Googlebe ird be hogy hold after hours es hallgass meg par podcastot portfolio kezeloktol...
2022. ápr. 13. 17:15
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Én nem bántam meg, hogy közgazdász lettem. Bőven nem aktatologatásból áll a napom. Azt tudd azért, hogy közgazdász és közgazdász közt óriási különbség van. Pl egy turizmusos is közgáz diplomát kap...
2022. ápr. 13. 17:19
 5/6 anonim ***** válasza:
Azért más jellegű közgazdász munkák se csak aktatologatásból állnak, bőven van szakmai is, mondom ezt úgy, hogy engem is az “igazi” közgazdasági vonal érdekel. Gondolom ha ennyire tudod, hogy téged ez érdekel, akkor ilyen fókuszú mesterre mész. Ott (meg azon kívül is) oda tudod tenni magad, fejlődni, kutatni és akkor elérhetők lesznek az áhított munkahelyek. Szerintem határozottan megéri közgazdásznak tanulni, üzleti irányban és hard közgazdásznak is, de tudatosan kell, plusz energiával, valamivel többet felmutatni, jobbnak lenni, mert sokan végeznek közgazdászként.
2022. ápr. 14. 09:45
 6/6 anonim ***** válasza:
Csak akkor ha érdekel amit ott fogsz tanulni. Voltak csoport társaim akik zéró életkedvel bugdácsoltak ameddig tudtak. Anó ők is azért jöttek ide mert gondolták "ezzel majd jól fognak keresni". Egyik ismerősőm velem végzett, most konkrétan bárhová elmegy dolgozni csak ne legyen kozgazdasággal kapcsolatos.
2022. ápr. 27. 21:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!