Érdemes közgazdásznak tanulni?
Végzős vagyok és jelentkeztem mesterszakra, de el vagyok bizonytalanodva ezzel az egésszel kapcsolatban. Mert lehet, hogy érdekel, de nem látom valószínűnek, hogy jó munkát is kapnék vele.
A legtöbben csak valami betanított munkát fognak végezni egy multinál. Elmennek egy SSC-be, logisztikára vagy pl HR-esnek, amik olyan munkák, hogy el tudná végezni egy középiskolás is. Én meg többet várnék egy diplomától, mint hogy aktatologató legyek. A logisztikát is pl egy OKJ-s is el tudná végezni.
Engem sokkal jobban érdekel a közgazdasági vonal, az ökonometria, az elemzések, stb…Viszont ezen a területen meg nagyon nehéz elhelyezkedni. Nem sok helyen van szükség ilyesmire. Ha nem vesznek fel az MNB-be vagy valami kutatóintézethez, akkor meg marad az aktatologatás.

Hát, akkor tedd oda magad, fejlődj, tanulj, utazz, kutass, építs szakmai profilt, és akkor high end melód lesz. Előre siránkozás tuti nem oldja meg.
Üdv: egy közgazdász akadémikus és tanácsadócég vezető

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!