Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Érdemes még közgazdásznak...

Érdemes még közgazdásznak tanulni és pénzügyi karriert tervezni ebben az országban?

Figyelt kérdés
Lépten nyomon azt hallani hogy vonulnak ki a bankok, agyonadóztatják őket, nincs hitelezés stb. Ettől még lehet jó állásokat találni fitalon/kezfőként a pénzügyi szférában?

#Szféra #pézügyi
2014. jan. 23. 21:53
 1/10 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem ne abból indulj ki, mi van most. Ha szakmát tanulsz előre kell gondolkodni.

lesz itt még gazdasági növekedés, akkor meg szükség lesz gazdasági szakemberekre is.

Szerintem az a lényeges, hogy minél több helyen és feladatban szerezz tapasztalatot (gyakornok). Mert bankfiókban ügyfélszolgálatosként lehúzni éveket közgáz diplomával, azért tényleg nem érdemes ezt a szakmát tanulni...

2014. jan. 23. 22:26
 2/10 A kérdező kommentje:

Köszi, világos. Egy kérdés (véletlenül se kötözködni akarok csak kíváncsi vagyok): azt egyébként mire alapozod, hogy lesz még itt komolyabb gazdasági növekedés?

Szinte bárkivel beszélek erről, aki komolyabban tapasztalt pénzügyi dolgokban, gyakorlatilag mindegyik úgy vélekedik, hogy ennek az országnak gazdaságilag annyi. Legalábbis ha nem lesz nagyon gyökeres gazdaságpolitikai változás, de ennek szinte nulla az esélye ugyebár.

2014. jan. 23. 23:23
 3/10 anonim ***** válasza:
33%
1000vél tolonganak a közgázszakokról kikerült emberek...
2014. jan. 23. 23:26
 4/10 anonim ***** válasza:
88%
Igen, ezrével tolonganak a turizmus-vendéglátósok meg a marketingesek. Nem a szakokat nézem le, ne értsétek félre, de sokan csak azért mennek ezekre a szakokra, mert nehogy már dolgozni kelljen meg egy diploma azért csak kell és ezek a szakok olyan divatosan hangzanak. A pénzügy-számvitel nehezebb, szárazabb, ezért azt kevesebben választják csak azért, hogy legyen valami. A legnehezebb gazdasági szak a gazdaságelemzés, ez elég matekos, de ha elvégzel egy mesterszakot is mellé akkor nem lesz gondod az elhelyezkedéssel és a fizetéssel. Persze a gyakorlat és a nyelvtudás is nagyon fontos.
2014. jan. 23. 23:58
 5/10 anonim ***** válasza:
86%

Mi lenne veletek, ha megnéznétek egy álláshirdetős oldalt? És esetleg a valósághoz igazítanátok a véleményt?

[link]

" 1000vél tolonganak a közgázszakokról kikerült emberek..."

Értékesítés / Kereskedelem / Üzlet (929)

Pénzügy / Számvitel / Menedzsment (668)

Bank / Biztosítás / Tőzsde (228)

A szellemi munkáknál az informatikus után a legtöbb álláshirdetés valamilyen pénzügyi végzettségű embert keres.

2014. jan. 24. 10:48
 6/10 anonim ***** válasza:
25%

Végülis biztos igazad van azért csökkentették a közgáz szakokat ugye???!

A másik meg nézd már meg a számok után milyen hirdetések vannak! Marketingeseket keresnek vagy értékesítőket. Illetve nagyon komoly nyelvtudással rendelkezőket, de aki annyira perfect adott nyelveken az nem itt fog szenvedni ebben az országban hanem helyesen jobb helyre megy! A banki, biztosítási szekció is tele van nyakatekert állás ajánlatokkal ahol a végén kiderül egy házalós üzletkötő vagy csak szebb hangzásban és semmi köze nincs a közgazdaságtanhoz!!! Persze osztani lehet az észt!!!

2014. jan. 24. 11:01
 7/10 anonim ***** válasza:
25%
Jah és a 2-3-5éves szakmai tapasztalatokról meg már nem is szólván! Ezzel biztosan rendelkezik egy pályakezdő ugye??!
2014. jan. 24. 11:03
 8/10 anonim ***** válasza:
89%

A gazdasági végzettségek még mindig a legjobbak közé tartoznak, az elhelyezkedést és fizetést tekintve.

Vannak akik leszólják, nyilván nem sokat értenek hozzá.

Természetesen nem a turizmus-vendéglátás meg hasonlók a jók. (Nem is értem miért mondják gazdaságinak.)

Pénzügy-számvitel. Alkalmazott közgazdaságtan. Gazdaságelemzés.

Az is számít, hogy hol végzed. Az elsőt BGF vagy Corvinus. Ezek a legjobbak.

A második kettő esetében a Corvinus a legjobb. Illetve gazd.elemzés csak ott van.

Nem azt jelenti, hogy minden más intézmény gyenge képzést ad. Persze vannak olyanok is amik tényleg elég gyengék.

2014. jan. 24. 11:04
 9/10 anonim ***** válasza:

6-7:

Hol volt szó pályakezdőkről?

Csak azt mondom, hogy sok a pénzügyi-gazdasági állás.

A kérdés így szól: "Érdemes még közgazdásznak tanulni és pénzügyi karriert tervezni ebben az országban?"

A válasz igen.

Magas képzettségű, tapasztalt és sok téren képzett emberekre a gazdaság minden területén szükség van.

Én is 3 évet dolgoztam bankban ügyintézőként mesterdiplomával és három nyelv (angol, német, orosz) tudásával, mire elindult a karrierem. Kell annyi tapasztalat mindenkinek egyszerű melónál, hogy aztán feljebb léphessen.

Az SZTE-n végeztem.

2014. jan. 24. 13:30
 10/10 anonim ***** válasza:

Érdekes, hogy csak arra reagálsz amire tudsz a többit figyelmen kívül hagyod...

Nyilván magasan kvalifikált emberre szükség lenne az országban, nah de miért maradna itt ha ugyanazért a munkáért 2-3-4 annyit keresne külföldön?? Nyelv itthon is kell hozzá! A másik viszont ha valaki nem magasan kvalifikált akkor meg csak nyűglődik amire szólt nekem az első hozászolásom, hogy 1000vel vergődnek a közgáz diplomás emberek! Elmennél egy gyárba meglepődnél mennyi ilyen diplomás emberke áll a sor mellett 40es IQval.... Volt szerencsém ilyen beosztottakkal dolgoznom de senkinek nem kívánom! Tehát ha a kérdező magasan képzett szeretne lenni és van érzéke hozzá akkor van értelme tervezni de középszerű "kis dolgozóként" nincs! De újra felteszem a kérdést mi értelme itthon maradni ha valaki tárgyalószinten beszél nyelveket és a szakmájában otthon van???? Itthon aprópénzre cserélheti és az országa jövő képe komolytalanság irányába vezet!!! Én NEM szeretném, hogy a gyerekeim ilyen "országban" éljenek mert ez siralmas már nem is nevetséges!!! Sajnos a karrier tervezésnél ezzel is érdemes számolni ha az ember nem csak karrierista!!

2014. jan. 24. 13:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!