Mennyire késő 30 évesen közgazdásznak tanulni?

Én is azt vettem észre, hogy levelezőn sok olyan ember jár, aki már eleve a szakmában dolgozik és csak a papír kell neki.
A nappalisok, gyakornoki programban részt vevők szerintem elviszik a jobb helyeket és nem tudom, hogy 30x évesen pályakezdőként felvennének-e zéró tapasztalattal?!
A legnagyobb problémám, az a belső pszichológiai nyomás/félelem, hogy 30x évesen kell küzdenem fel magam, amikor az átlagnak ebben az életkorban már van jó 1 évtized munkatapasztalata.
Amúgy úgy tudtam, hogy a Pénzügy-számvitel és az Alkalmazott közgazdaságtan keresett végzettségek, és főleg a gazdmen és a kermark az, ami tele van már...

"Amúgy úgy tudtam, hogy a Pénzügy-számvitel és az Alkalmazott közgazdaságtan keresett végzettségek"
Rosszul tudtad.

Sose késő, de vajon van értelme a te esetedben? Tudsz egyetem mellett/után elégséges gyakorlatot szerezni? Vagy már van gyakorlatod, ahogy az előző válaszoló említi? Olyan terület, amivel szívesen foglalkozol szabadidőmben? Vagy van olyan részterülete, ami szenvedélyesen érdekel? Akár annyira, hogy kezdőként, megalázó körülmények és bér mellett is dolgozz benne 1-3 évet, mint junior? Ez igaz lesz 3-5 év múlva, mire végzel, is?
Ha ezek többségére igen a válasz akkor talán van értelme.
Tényleg érdekelne, hogy döntesz, nekem alapból psz diplomám van.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!