Más sem jön ki a fizetéséből?
Az SZJA visszatérítéssel is nettó 189.000 forintot keresek egy hónapban. Emelett maszekból házakhoz járok takarítani hétvégente. Így nagyjából 200-210 ezer forint bevételem van egy hónapban. A szüleimmel élek, nekik fizetek 20 ezer lakbért meg 20 ezer rezsit. Jelenleg a jogosítványomat csinálom, amire elég sok pénz elmegy de azért igyekszem megfogni a pénzt ahol tudom. Nem iszom, nem dohányzom. Az ételt és egyéb dolgokat ugye magamnak veszem. Vannak egyéb kiadásaim pl: tisztálkodási szerek, bérletek, telefonfeltöltés, stb. Most úgy néz ki április 3.-án kapok majd fizetést. Addig van 4000 forintom. Szégyen nem szégyen, nem tudok félretenni. Sőt örülök ha nem kell addig kölcsön kérnem. Albérlet és hasonlók szóba sem jöhet. 150-nél kezdődik egy albi, nekem erre nincs keretem. Mások is szinte napról napra élnek?
24/N

Hát alapból minimál bért keresel meg ha nem kevesebbet szval kéne valami képzettség és rendes munkát kéne magadnak találni.
Mondjuk ha szülőkkel laksz akkor nem tudom mit csinálsz a fizuddal. Nekem a havi átlagköltésem 300 körül van, lakbérrel, rezsivel, szolgáltatásokkal, kajával egyebekkel.
Ebből a lakbér+rezsi kb 190-200 ezer forint. Szval nem tudom mit csinálsz a pénzeddel ha 210 ből kb semmi se marad.

#4 ja persze, mer Mo tele van nettó 500+ sőt, 700+ e-et fizető melókkal.
És mégis mit tanuljon, ami nem több millió forint kiadás azonnal? És mikor tanuljon, mikor dolgozik jó esetben 9 órát + utazás? Még a felnőttképzés se ennyire rugalmas.
Menjen ki külföldre?
Ahol ugyancsak az adott ország minimálbérét fogja keresni, és ott kint azzal se megy sokra. Ha évente megspórol kint 500e-et, azzal sokra nem megy. Cserébe 6 bevándorlóval osztozkodik az ágyán.
Arról nem is beszélve, hogyha nem beszéli az ország nyelvét, akkor kb a tróger munkáékat se fogják rábízni.

"Mások is szinte napról napra élnek?"
mi értelme az ilyen kérdéseknek. Ha más is szenved, akkor megnyugodsz, hogy nem vagy egyedül?

#4 A legrosszabb tanács amit ma láttam.
A munkák kevesebb mint 20% fizet nettó 500 felett, nem fog tudni mindenki ilyen állást szerezni.
Másrészt meg minden pénzügyi szinten fontos hogy mennyit költessz. 2 milliós fizetést is ugyan úgy el lehet költeni mint a nettó 300 ezreset.
Kérdezőnek egyrészt össze kéne szednie a pénzügyeit, és a költségeit le kell tolnia legalább 120 ig a jelenlegi körülményei mellett. Ha kell vezesd papíron hogy mire költessz.
Másrészt ennél jobban fizető munkát kéne találni/ képzettséget kéne szerezni és fel kellene tornászni azt a fizetést az átlagbér környékéig ahhoz hogy tovább tudjon lépni.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!