Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Más sem jön ki a fizetéséből?

Más sem jön ki a fizetéséből?

Figyelt kérdés

Az SZJA visszatérítéssel is nettó 189.000 forintot keresek egy hónapban. Emelett maszekból házakhoz járok takarítani hétvégente. Így nagyjából 200-210 ezer forint bevételem van egy hónapban. A szüleimmel élek, nekik fizetek 20 ezer lakbért meg 20 ezer rezsit. Jelenleg a jogosítványomat csinálom, amire elég sok pénz elmegy de azért igyekszem megfogni a pénzt ahol tudom. Nem iszom, nem dohányzom. Az ételt és egyéb dolgokat ugye magamnak veszem. Vannak egyéb kiadásaim pl: tisztálkodási szerek, bérletek, telefonfeltöltés, stb. Most úgy néz ki április 3.-án kapok majd fizetést. Addig van 4000 forintom. Szégyen nem szégyen, nem tudok félretenni. Sőt örülök ha nem kell addig kölcsön kérnem. Albérlet és hasonlók szóba sem jöhet. 150-nél kezdődik egy albi, nekem erre nincs keretem. Mások is szinte napról napra élnek?

24/N

2023. márc. 25. 12:39
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
90%
Igen, van rajtad kivul mas is a tobb millio ember kozott, aki nem jon ki a fizetesebol.
2023. márc. 25. 12:41
 2/25 anonim ***** válasza:
100%
:( minimálbéről vagyunk... én bruttó 232 kapok, illetve mellette levelezőin csinálom a gépészmérnökit.. (vidéki egyetem) és fizikai munka mellett, egyelőre nagyon nem megy ennyiből a megélés, asszony is kb ennyit kap(mondjuk ő nettóban :D ) és albérletben vagyunk, nekem még 1év a diplomáig,ha minden jól megy, mondjuk itt vidéken sem sokkal több egy gépészmérnöki fizu, bruttó 400körül..
2023. márc. 25. 12:51
 3/25 anonim ***** válasza:
83%

Hát alapból minimál bért keresel meg ha nem kevesebbet szval kéne valami képzettség és rendes munkát kéne magadnak találni.

Mondjuk ha szülőkkel laksz akkor nem tudom mit csinálsz a fizuddal. Nekem a havi átlagköltésem 300 körül van, lakbérrel, rezsivel, szolgáltatásokkal, kajával egyebekkel.

Ebből a lakbér+rezsi kb 190-200 ezer forint. Szval nem tudom mit csinálsz a pénzeddel ha 210 ből kb semmi se marad.

2023. márc. 25. 12:54
 4/25 anonim ***** válasza:
11%
Aki 500 nettó alatt keres, bár talán már inkább 700, az ne a kiadásokon görcsöljön, hanem képezze magát, és keressen jobb melót, vagy lépjen le külföldre. Pont.
2023. márc. 25. 13:03
 5/25 anonim ***** válasza:
26%
En kijovok bar en kepzett vagyok
2023. márc. 25. 13:11
 6/25 A kérdező kommentje:
2 szakmám van az érettségit meg még csinálom. A szakmáimat nem tudták figyelembe venni, mert a munkakörökhöz nem kapcsolódik. A szakmámban meg nem tudok elhelyezkedni, mert érettségit is kérnek. Cukrász és szakács végzettségem van.
2023. márc. 25. 13:18
 7/25 anonim ***** válasza:
89%

#4 ja persze, mer Mo tele van nettó 500+ sőt, 700+ e-et fizető melókkal.

És mégis mit tanuljon, ami nem több millió forint kiadás azonnal? És mikor tanuljon, mikor dolgozik jó esetben 9 órát + utazás? Még a felnőttképzés se ennyire rugalmas.

Menjen ki külföldre?

Ahol ugyancsak az adott ország minimálbérét fogja keresni, és ott kint azzal se megy sokra. Ha évente megspórol kint 500e-et, azzal sokra nem megy. Cserébe 6 bevándorlóval osztozkodik az ágyán.

Arról nem is beszélve, hogyha nem beszéli az ország nyelvét, akkor kb a tróger munkáékat se fogják rábízni.

2023. márc. 25. 13:21
 8/25 anonim ***** válasza:
11%

"Mások is szinte napról napra élnek?"

mi értelme az ilyen kérdéseknek. Ha más is szenved, akkor megnyugodsz, hogy nem vagy egyedül?

2023. márc. 25. 13:22
 9/25 anonim ***** válasza:
83%

#4 A legrosszabb tanács amit ma láttam.

A munkák kevesebb mint 20% fizet nettó 500 felett, nem fog tudni mindenki ilyen állást szerezni.

Másrészt meg minden pénzügyi szinten fontos hogy mennyit költessz. 2 milliós fizetést is ugyan úgy el lehet költeni mint a nettó 300 ezreset.

Kérdezőnek egyrészt össze kéne szednie a pénzügyeit, és a költségeit le kell tolnia legalább 120 ig a jelenlegi körülményei mellett. Ha kell vezesd papíron hogy mire költessz.

Másrészt ennél jobban fizető munkát kéne találni/ képzettséget kéne szerezni és fel kellene tornászni azt a fizetést az átlagbér környékéig ahhoz hogy tovább tudjon lépni.

2023. márc. 25. 13:24
 10/25 anonim ***** válasza:
21%
Amint meglesz az érettségid, nyert ügyed lesz. A cukrász nem megy most, de szakács végzettséggel fogsz találni jól fizető állást.
2023. márc. 25. 13:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!