Más is örül,hogy végre kötelező lesz a hirdetésekben a fizetési sávot feltüntetni?
3 éven belül kell bevezetni.A bérsávnak, az álláshirdetés résznek kell majd lennie.
De, a belsős dolgozóknak is lesz joga megtudnia,hogy melyik pozícióban mennyi a fizetés.
Sokkal jobb lesz ez, mint a mostani titkolózás.A cégek nem tudják majd annyira átverni az embereket, ahogy mostanában teszik.
Ráadásul rengeteg idő lesz megspórolva, hiszen csak olyan fog jelentkezni az állásra, akinek megfelel a bérintervallum valamelyik pontján levő összeg.
Én is jártam már úgy,hogy behívtak interjúra, full idegen nyelvű álláshirdetés, fancy irodaház...stb, aztán kiderült,hogy a fizetés hulladék.Nem,hogy többet tudtam volna ott keresni, még kevesebbet akartak adni, mint amennyi az aktuális fizetésem volt.Nevettünk egymáson és raboltuk egymás idejét.
Ha van bérintervallum, nem is jelentkezek.
Hát is-is. Egyrészt, ahol nincsen megadva és a munkavállaló nincsen képben, hogy mennyit kérhet, akkor meg is érdemli, hogy átverjék.
Másrészt.
Vannak olyan pozíciók, ahol igen nagy a szórás a szakmai tapasztalat miatt. Amilyen szakmában én dolgozom, ott ez a helyzet:
0 tapasztalattal kb bruttó 350. 6-8 év tapasztalattal már bruttó 800. Most azt írják oda, hogy várható fizetés bruttó 350-800-ig?
Vagy annyira részletesen írják ki, hogy x y z év tapasztalat után ennyi és ennyi?
#13: hát azért azt szerintem könnyű eldönteni, ha egy frisshús is elég, akkor annak való bérsávot kell megadni, és nem lesznek felesleges körök a tapasztaltakkal.
Nem tudom elképzelni azt a vezetőt aki képes dupla bért kifizetni egy kezdő munkakörbe
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!