Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Más is örül,hogy végre kötelez...

Más is örül,hogy végre kötelező lesz a hirdetésekben a fizetési sávot feltüntetni?

Figyelt kérdés

[link]

3 éven belül kell bevezetni.A bérsávnak, az álláshirdetés résznek kell majd lennie.

De, a belsős dolgozóknak is lesz joga megtudnia,hogy melyik pozícióban mennyi a fizetés.

Sokkal jobb lesz ez, mint a mostani titkolózás.A cégek nem tudják majd annyira átverni az embereket, ahogy mostanában teszik.

Ráadásul rengeteg idő lesz megspórolva, hiszen csak olyan fog jelentkezni az állásra, akinek megfelel a bérintervallum valamelyik pontján levő összeg.

Én is jártam már úgy,hogy behívtak interjúra, full idegen nyelvű álláshirdetés, fancy irodaház...stb, aztán kiderült,hogy a fizetés hulladék.Nem,hogy többet tudtam volna ott keresni, még kevesebbet akartak adni, mint amennyi az aktuális fizetésem volt.Nevettünk egymáson és raboltuk egymás idejét.

Ha van bérintervallum, nem is jelentkezek.

2023. márc. 25. 12:38
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
30%
Nem, biorobot szinten még csak-csak védhető, de felette alku tárgya a dolog. Ha ki kell írni, az csak rontja az esélyeket mindkét oldalon
2023. márc. 25. 22:09
 12/33 anonim ***** válasza:
100%
Itt nem lesz az, magyarországon valami trükk lesz úgyis
2023. márc. 25. 23:16
 13/33 anonim ***** válasza:
100%

Hát is-is. Egyrészt, ahol nincsen megadva és a munkavállaló nincsen képben, hogy mennyit kérhet, akkor meg is érdemli, hogy átverjék.

Másrészt.

Vannak olyan pozíciók, ahol igen nagy a szórás a szakmai tapasztalat miatt. Amilyen szakmában én dolgozom, ott ez a helyzet:

0 tapasztalattal kb bruttó 350. 6-8 év tapasztalattal már bruttó 800. Most azt írják oda, hogy várható fizetés bruttó 350-800-ig?

Vagy annyira részletesen írják ki, hogy x y z év tapasztalat után ennyi és ennyi?

2023. márc. 27. 19:21
 14/33 anonim ***** válasza:
52%

#13: hát azért azt szerintem könnyű eldönteni, ha egy frisshús is elég, akkor annak való bérsávot kell megadni, és nem lesznek felesleges körök a tapasztaltakkal.

Nem tudom elképzelni azt a vezetőt aki képes dupla bért kifizetni egy kezdő munkakörbe

2023. márc. 27. 20:07
 15/33 anonim ***** válasza:
#14: És kizárja a pályázók közül azokat a potenciális jelölteket, akik amúgy beesnének és lehet, hogy felülvizsgálná a szervezetfejlesztést, mert bejön egy olyan jelölt. Simán benne van a pakliban, pláne olyan helyen, ahol mondjuk nem tucatszámra jelentkeznek a pályázók. (Mint úgy kb. minden képesítést igénylő szakmánál)
2023. márc. 28. 07:19
 16/33 anonim ***** válasza:
#15: akkor fel kell adni több hirdetést, probléma megoldva.
2023. márc. 28. 07:45
 17/33 anonim ***** válasza:
0%
#16: Dehogy van megoldva... De mindegy, biorobotnak írjuk, ki nagyobb hozzáadott értékű munkánál meg hagyjuk meg a béralku lehetőségét
2023. márc. 28. 09:46
 18/33 anonim ***** válasza:
68%
#17: pont hogy a képzettséget és tapasztalatot igénylő munkáknál lenne erre szükség, a droid mindig minimálbért kap
2023. márc. 28. 11:56
 19/33 anonim ***** válasza:
0%
#17: De a droid rugózik azon, hogy ő előre akarja tudni, hogy mennyi lesz a bér Ft-re pontosan, különben az 1 másodperc jelentkezésre kattintás is fáj neki a profession-on, a képzett munkaerő pedig sokkal inkább van alkupozícióban, és sokkal jobban számítanak olyan dolgok, amiket az interjún tud meg mondjuk és az befolyásolja a bérigényét
2023. márc. 29. 06:55
 20/33 anonim ***** válasza:
100%
#19: bullshit
2023. márc. 29. 06:58
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!