Más is örül,hogy végre kötelező lesz a hirdetésekben a fizetési sávot feltüntetni?
3 éven belül kell bevezetni.A bérsávnak, az álláshirdetés résznek kell majd lennie.
De, a belsős dolgozóknak is lesz joga megtudnia,hogy melyik pozícióban mennyi a fizetés.
Sokkal jobb lesz ez, mint a mostani titkolózás.A cégek nem tudják majd annyira átverni az embereket, ahogy mostanában teszik.
Ráadásul rengeteg idő lesz megspórolva, hiszen csak olyan fog jelentkezni az állásra, akinek megfelel a bérintervallum valamelyik pontján levő összeg.
Én is jártam már úgy,hogy behívtak interjúra, full idegen nyelvű álláshirdetés, fancy irodaház...stb, aztán kiderült,hogy a fizetés hulladék.Nem,hogy többet tudtam volna ott keresni, még kevesebbet akartak adni, mint amennyi az aktuális fizetésem volt.Nevettünk egymáson és raboltuk egymás idejét.
Ha van bérintervallum, nem is jelentkezek.
Multinál dolgozom. A statisztikákat kb úgy gyártja, mint a magyar állam: azt mutatja ki, amit szeretne. Az átlagbérbe minden olyan apróságot belevesz, ami valójában nem a bérünk része, nem alapja egy későbbi %-os emelésnek, és a dolgozó inkább ezt a közölt összeget választaná, hiszen abból azt csinál, amit akar.
A béredbe szerintük beletartozik a cafeteria, a magánnyugdíj-pénztári támogatás, az év közben adott ajándékcsomagok, a munkahelyen biztosított kávé, a fitnessz-bérlet, stb. Így kimutathatják, hogy lehet keresni nettó 500 ezret, pedig csak 300-at viszel haza havonta. Minden adott kedvezményt felszámítanak, amit a cég tud biztosítani, pl. a MÁV-nál, Volánnál ingyenes utazás. Olyan, mintha azt a pénzt is megkeresnéd. Bármilyen statisztikát lehet hamisítani, a határ a csillagos ég.
akkor lenne értelme, ha meg lenne szabva hány %-ot szórhat a sáv két széle.
így majd az lesz, hogy bruttó 400-1200
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!