Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Más is örül,hogy végre kötelez...

Más is örül,hogy végre kötelező lesz a hirdetésekben a fizetési sávot feltüntetni?

Figyelt kérdés

[link]

3 éven belül kell bevezetni.A bérsávnak, az álláshirdetés résznek kell majd lennie.

De, a belsős dolgozóknak is lesz joga megtudnia,hogy melyik pozícióban mennyi a fizetés.

Sokkal jobb lesz ez, mint a mostani titkolózás.A cégek nem tudják majd annyira átverni az embereket, ahogy mostanában teszik.

Ráadásul rengeteg idő lesz megspórolva, hiszen csak olyan fog jelentkezni az állásra, akinek megfelel a bérintervallum valamelyik pontján levő összeg.

Én is jártam már úgy,hogy behívtak interjúra, full idegen nyelvű álláshirdetés, fancy irodaház...stb, aztán kiderült,hogy a fizetés hulladék.Nem,hogy többet tudtam volna ott keresni, még kevesebbet akartak adni, mint amennyi az aktuális fizetésem volt.Nevettünk egymáson és raboltuk egymás idejét.

Ha van bérintervallum, nem is jelentkezek.

2023. márc. 25. 12:38
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
50%
#20: Oké, ha te mondod... Biztos a direkt tévesztenek meg az emberek mindenkit a munkaerőpiacon, hogy a neten legyen másnak igaza
2023. márc. 29. 07:02
 22/33 anonim ***** válasza:
12%

#21: hatalmas felfedezést tettél. a cégek mindig a legető legalacsonyabban tarjátk a fizetéseket. nem véletlenül van a ködösítés a fizetésekkel, titoktartási nyilatkozat, stb.

két egyforma munkát végző ember közül lehet, hogy az egyik 2x annyit keres, csak azért mert már 3x cigánykodott és hozott ajánlatot más cégtől.

2023. márc. 29. 07:23
 23/33 anonim ***** válasza:
22%
#22 elbeszeltek egymas mellett, a valaszod alapjan te valami kkv szokeveny es/vagy betanitott droid lehetsz, #21 pedig kepzett munkaerorol beszel.
2023. márc. 29. 09:07
 24/33 anonim ***** válasza:
50%

#23: Köszönöm, végre valaki el is olvasta a teljes válaszomat, amiről írkálunk

#22: No komment, tényleg gondold azt hogy jobban tudod

2023. márc. 29. 10:28
 25/33 anonim ***** válasza:
0%
#23: ezek a multis tapasztalataim, ahol "képzetlen droid", szoftverfejlesztők, mérnökök, phd-sek dolgoznak.
2023. márc. 29. 11:12
 26/33 anonim ***** válasza:
77%

#25 melyik multiknal tapasztaltad ezeket? Csak mert en meg egynel sem. Multiknal eleve bersav van, amit jellemzoen mar akkor megoszt a recruiter, mikor megkeres. Semmilyen kodosites nincs, titoktartasi nyilatkozatrol meg nem is hallottam fizetes vonatkozasaban, sok multi eleve publikus bersavokkal hirdet. Emellett tele van a net berstatisztikakkal es szemelyesen/online is megosztjuk egymassal a fizeteseinket.

Melyik multinal fordult elo a te tapasztalataid szerint, hogy valaki a tobbszoroset kereste, mint mas pontosan ugyanabban a pozicioban?

2023. márc. 29. 11:49
 27/33 anonim ***** válasza:
20%

26

Csak multinál dolgozom 25 éve, abból is a nagyoknak.

Soha sehol nem volt publikus bersav, nemhogy a felvételi folyamat során de a dolgozók felé sem. Ahogy mindenhol policy volt, hogy sem berre sem bonuszra vonatkozó összegeket nem lehet megosztani se publikusan se kollégákkal.

Titoktartási nyilatkozat meg tök alap kozepvezeto szint felett.

2023. márc. 29. 12:12
 28/33 anonim ***** válasza:
38%
Meg mindig nem irtad, hogy melyik multiknal tapasztaltad ezt. Johet privatban is.
2023. márc. 29. 12:15
 29/33 anonim ***** válasza:
25%

28

Én nem az a válaszoló vagyok akivel eddig beszelgettel ha nem tűnt volna fel.

2023. márc. 29. 12:18
 30/33 anonim ***** válasza:
23%
#29 mibol kellett volna, hogy feltunjon?
2023. márc. 29. 12:20
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!