Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ajánlana valaki valós távmunká...

Ajánlana valaki valós távmunkát? Teljes home office-ban végezhető, ami alkalmazotti viszonyban foglalkoztat és nem kell hozzá vállalkozónak lenni?

Figyelt kérdés
Esetleg vállalkozásban is érdekel, de csak ha havi szinten fix mennyiségű munkát is biztosít, látatlanban nem váltok ki vállalkozást.
2023. márc. 23. 12:28
1 2 3 4 5 6 7
 41/63 A kérdező kommentje:
40 - Eddig 4 valós tapasztalatot kaptam, amire vonatkozott a kérdés. 2 privát üzenet, egy Bosch és egy értékesítés. Ezen felül többen jelezték, hogy elsősorban informatikai területen vannak ilyen munkák. Minden más komment csak a gyerekes sértegetésről, meg személyeskedésről szólt, ami borzasztóan szánalmas, de megértés, hogy vannak, akik nem tudják értelmezni a kérdést és unatkoznak, helyette inkább sértegetnek másokat. Sajnálom őket, egy kis figyelemre vágynak csak, mert az életben nem kapják meg.
2023. márc. 24. 15:43
 42/63 anonim ***** válasza:

Elsősorban informatikai területen vannak ilyen munkák. Ez egy valós tapasztalat és igaz.

Az is valós tapasztalat, hogy aki ilyeneket kérdez az nem szokott érteni semmihez sem és nincs piacképes tudása. Ez be is bizonyosodott, te magad írtad, hogy betanított munkát keresel.

2023. márc. 24. 15:46
 43/63 A kérdező kommentje:
42 - Nem ezt írtam, olvasd el még egyszer és értelmed. :) Attól még, hogy ez szokott lenni a tapasztalat, kivétel is mindig szokott lenni. :)
2023. márc. 24. 15:49
 44/63 A kérdező kommentje:
"értelmezd"
2023. márc. 24. 15:49
 45/63 anonim ***** válasza:

Egy kis statisztika, hogy kicsit kontextusba helyezzük az esélyeket:

Jelentősen csökkent a távmunkában dolgozó magyarok száma és aránya 2022-re a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) friss adatai szerint. Amíg 2021-ben még közel 158 ezren végeztek munkát rendszeresen home officeban, addig 2022-re számuk 96 ezer fő alá csökkent. Két éve még a dolgozók 3,5 százalékánál volt jellemző a rendszeres távmunka, tavaly már csak 2,1 százalékra. A férfiak nagyobb arányban dolgoznak home officeból (7,6%), mint a nők (6,9%), a felsőfokú végzettségűek kiugróan nagy arányban (18,1%) dolgoznak távmunkában rendszeresen.

A legkisebb a távmunkát végzők aránya legmagasabb iskolai végzettség tekintetében az alapfokú végzettségűek körében (0,3%), és a középfokú végzettségűeknél érettségi nélkül szakképesítéssel (0,4%). Érdekes, hogy a végzettségük szerint középfokkal rendelkezők érettségivel szakképesítés nélkül nagyobb arányban dolgoznak távmunkából (6%), mint akinek érettségije és szakképesítése is van (3,3%) - ezt bizonyára a tevékenységi körük befolyásolja. A felsőfokkal rendelkezők körében kiugróan magas a rendszeresen vagy alkalmanként távmunkát végzők aránya: 18,1 százalék.

Tehát még a diplomásoknak is csak a 18%-a dolgozik HO-ban és ebben benne vannak azok is, akik csak heti 1 napot vannak otthon. A 100% távmunkában dolgozók száma ennél jóval alacsonyabb.

2023. márc. 24. 15:58
 46/63 A kérdező kommentje:
45 - Megint a statisztikáról beszélsz, nem ez volt a kérdés. Nem kell hozzá nagy ész, hogy a 2020-as covid időszakban ott is távmunka volt, ahol nem lehetett, azóta helyreállt az élet és nyilván visszaesett. Az sem meglepő, hogy diplomával többen vannak home office-ban, bár a diploma nem minden esetben jelent előnyt a munka világában, ezt is tapasztalom. Sőt, még az is igaz, hogy az atipikus munkavégzés a nyugati országokban teljesen elfogadott és alkalmazott, hazánkban ehhez képest nem is ismerik...ezek mind szépek és jók, de hogy kapcsolódik a kérdésekhez? Vagy válaszolj a kérdésre, vagy szűnj meg, nem kell az okoskodás.
2023. márc. 24. 16:04
 47/63 anonim ***** válasza:
100%
Igen, kapcsolódik. Takarító szintű szakmai tudással NEM lesz home office. Hiába hisztizel.
2023. márc. 24. 16:06
 48/63 A kérdező kommentje:
47 - Mondom én összekeversz anyukáddal. Nem vagyok takarító, sosem voltam. Diplomám van, ezen felül egy FSZ, 3 OKJ szakmát és 2 egyéb tanfolyamot végeztem el, ha kíváncsi vagy. Engem értelmében nyelvvizsgám is van, plusz még két nyelven beszélek. Szóval a statisztikád megbízott.
2023. márc. 24. 16:09
 49/63 A kérdező kommentje:
"Ennek értelmében"
2023. márc. 24. 16:10
 50/63 anonim ***** válasza:
100%
Ennek ellenére nem találsz magadnak távmunkát, hanem itt vekegsz.
2023. márc. 24. 16:18
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!