Reális ez a fizetés?
Az álláshoz tartozó elvárások: alapfokú iskolai végzettség, 1-3 év releváns szakmai tapasztalat hasonló munkakörben, jogosítvány, jó fizikum.
A munka leírása: vasgerendák cipelése, platóra felpakolása, elszállítása. Hétfőtől péntekig, reggel 8-tól délután 4-ig.
Fizetés: bruttó 280.000 Ft.
21# Ja, de ez nem egyszerű tesco árufeltöltő rakodó, aki keresse a minimálbért, mert amúgy azt abszolút bárki bármikor megcsinálja.
Feltételezem, hogy elég nehéz dolgok pakolásáról van szó 8 órában, plusz kell hozzá jogsi, meg vezetés tudás.
Én is járok kondiba, biztos megtudnám csinál, de ez már olyan munka, amire bárki nem képes és ezért nem is szoktak nettó 180 ezerért elmenni.
"ott fog érdekelni (és téged is, nem csak engem, annak ellenére, hogy azt gondolod nem érdekel), amikor majd azt mondják, hogy oké, de akkor 3x ára lesz mindennek, amihez akkor 3x bér kell mindenki másnak is"
Tehát akkor a fizikai munkás azért dögöljön éhen, hogy te jól élhess, mert szerinted az ő hozzáadott értéke ahhoz, hogy az acélgerendát viszi a hátán az 0. Próbáld meg te 30 fokban a tűző Napon megcsinálni amit ő és utána sírjon a szád! Ha már itt tartunk te mivel foglalkozol? Mennyi a hozzáadott értéked? Gondolom a szakmunkások (ácsok, köművesek, stb.) sem érdemlik meg szerinted a jó fizetést, mert csak fizikai munkát végeznek az meg semmi. Irodában gépelni sokkal megterhelőbb és sokkal több hozzáadott értéket képvisel gyagyás!
Érdekes a válaszo(ló)k többsége elment más irányba...
Teljesen felesleges hasonlítgatni a fizetéseket ebből csak újabb vita kerekedik.
Én diplomás vagyok, de sosem puffogtam pl.: egy informatikusra, mert ő jóval többet keresett, mint én szintén diplomásként (hiszen az övé egyszerűen többet ér a piacon, mint az enyém ) és a burkolóra sem, aki nem tanult tovább mégis rendszeresen jobb hónapot zár mindig hozzám viszonyítva.
Ilyen ez.
Az eredeti kérdésre térnék vissza: nem derül ki fővárosról van - e szó, de gyanítom nem ha ennyi a bér, mert itt egy mezei árufeltöltő bruttó 330 ezret kap például Sparban (nem éjszakai munka) pedig az nem annyira nehéz fizikai munka, mint gerendákat pakolni.
Szerintem ne vállald el kivéve ha sürgősen kell pénz, akkor az ember nem válogat, de közben keress másik/ jobb melót.
25
Ez tényleg az függetlenül attól mit kell/ nem kell csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!