Reális ez a fizetés?
Az álláshoz tartozó elvárások: alapfokú iskolai végzettség, 1-3 év releváns szakmai tapasztalat hasonló munkakörben, jogosítvány, jó fizikum.
A munka leírása: vasgerendák cipelése, platóra felpakolása, elszállítása. Hétfőtől péntekig, reggel 8-tól délután 4-ig.
Fizetés: bruttó 280.000 Ft.
Mert erre a droid munkára mennyit fizetnél?
Ez kemény fizikai munkának tűnik, amiért nagyon durván kevés a br 280 ezer.
A nettó 280 ezer is kevés lenne.
Szerintem nagyon gáz... Ne menj ide.
Akik keveslik, azok mennyit adnának egy tanárnak, orvosnak, mérnöknek stb?
Ehhez a melóhoz még írni, olvasni sem igazán kell tudni
15# Tudom, de ez kemény fizikai munka, amit nem szokás ilyen kevésért.
Nyugi a mérnökök, orvosok meg jól keresnek.
Én egyetem mellett (mérnökinfó) kapok nettó 410 ezret diákmunkával és szerintem alulfizetnek.
Családon belül magánpraxisban dolgozó orvos nettó 2 milliót visz haza mindennap.
Csalándi ismerős programozó br 2 milliót.
Szóval nyugi, megfizetik őket. A tanárokat nem, de az orvosokat és a mérnököket igen.
#15: Rakodd az acélgerendákat pár órán át és rögtön máshogy állsz hozzá ehhez a kérdéshez. kár ide keverni a tanárokat és a többit.
(orvosok, mérnökök meg bőven jól keresnek így is)
#16: ne egy ismerősön keresztül vezess le komplett társadalmi problémákat, hanem zongorázd végig ezt a gondolatmenetet széles körben. Ha nettó 300k-t kapna ez az ember, akkor te mit mondanál a nettó 410-edre? Megvonnád a vállad, hogy kevés, de ez van, ahogy most is? Nyilván nem
#17: Attól indokolt lesz a kisebb bérkülönbség, mert ezt csinálom én is? Ne menjünk át teljes személyeskedésbe. A kérdésre válaszolj, mennyi kellene legyen a fent említettek nettó bére, ha megkapná az emlegetett összeget az írni, olvasni alig tudó segédmunkás?
19# Teljesen mindegy ki mennyit kap. Nem más szakmák béreihez kell igazítani a tiédet.
Ha egy matek tanár 1 órért 3.000 forintot kér el, akkor a Budapesti magánrendelőben a 15 percen vizsgálatért 20-30 ezer helyett kérjenek el szintén 3-5 ezret, mert "szegény tanárok csak ennyit keresnek és azért nekik is kellett tanulni, hogy ide jussanak" alapon?
... mert konkrétan erről beszélsz.
A piac mondja meg ki mennyit ér. Ha senki sem fizet valamilyen típusú munkáért, akkor az keveset ér. Ha sokat fizetnek egy adott fajta munkért, mert hiány van benne és te jó vagy akkor azért sokat.
"Ha nettó 300k-t kapna ez az ember, akkor te mit mondanál a nettó 410-edre? Megvonnád a vállad, hogy kevés, de ez van, ahogy most is?"
Bocsi, de ezt nem értem. Mitől változna a véleményem a saját fizetésemről ha a kérdező nettó 300-at napna? Semmi köze a két szakmához egymáshoz. Én nem azért akarok többet vagy kevesebbet keresni, mert valaki aki acél csöveket pakol X összegért.
Én a saját területemen belül dolgozó ismerőseim alapján határolom be az érékemet. Ezen felül a piaci viszonyok alapján, hogy ki mennyit adna a munkámért. Így határozottan kitudom monani, hogy kevés vagy sok a fizetésem. A jelenlegi munkért tudom, hogy "kevés" a fizetésem, de mivel egyetemen tanuló diák vagyok, így nem félek, mert tudom, hogy pár év és megduplázódik a fizetésem. Ha meg nem, akkor megyek máshova.
... de a random fizikai munkás, aki csöveket pakol egy teherautóra nem befolyásolja, hogy mit gondolok a saját munkám értékéről.
Tőlem kereshetne nettó 600-at is, amit amúgy sok fizikai munkás keres. Nem tudom, hogy próbáltál-e kőművest találni, de nem nagyon jönnek dolgozni az emberek nap 50-100nél kevesebbért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!