Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha csak 1 millió forint...

Ha csak 1 millió forint tartalékom van pedagógusként a számlámon, az szégyennek számít?

Figyelt kérdés

2023. márc. 8. 15:10
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
18%
Mondjuk a pedagógusok és a nővérek fizetéséhez kellene kötni a polituk elit fizetését, mondjuk max 2X-ese lehetne, és akkor nem lenne olyan nagy arca a sok senkiházi "Elitnek".
2023. márc. 9. 13:24
 22/39 anonim ***** válasza:
100%

Ha már felhoztad, attól még nem lesz valaki jobb pedagógus, mert többet keres, attól még ugyanúgy utálhatják a diákok.

De legalább nem hal éhen, az igaz.

2023. márc. 9. 13:30
 23/39 anonim ***** válasza:
100%
Én kertészkedek itthon és 7 milla megtakarításom van. Az egyik tanárom régen azt mondta így nehéz életem lesz. Évente 3 hónapot dolgozok keményen és kb egy átlag éves jövedelmet kiárulok. 9 hónapom szabad. És nem lennék tanár. Idegzetem se lenne hozzá, meg ma már fegyelmezni se lehet a gyerekeket.
2023. márc. 9. 14:32
 24/39 anonim ***** válasza:
100%

Véletlenül felcserélted a számokat. Kertészetedben 9 hónapot dolgozol keményen és 3 hónapod lazább.

Én még olyan gazdálkodót, termelőt nem láttam itt falun, aki csak 3 hónapot dolgozik egy évben és meg is él belöle.

2023. márc. 9. 14:58
 25/39 anonim ***** válasza:
100%
Nem cseréltem fel. Palántákkal foglalkozom. Március közepén kezdem a vetést, május elején már árulhatom és június közepére lemegy a szezon. Persze a nagy kertészek télen is termelnek üvegházakban. De én nem vagyok nagy kertész. Viszont így is meg lehet élni belőle.
2023. márc. 9. 16:03
 26/39 anonim ***** válasza:
72%

Értem, de a maradék időben is biztosan csinálsz valamit, disznót tartasz, vagy baromfit, vagy méhészkedsz, vagy mindent együtt. Nem tudom elképzelni, hogy 3 hónapot keményen dolgozol, aztán meg csak sétálsz és kávézgatsz. Meg a megkeresett pénzt is befekteted ide-oda, nyilván.

2023. márc. 9. 16:30
 27/39 anonim ***** válasza:
84%
Itthon háztartást vezetek és ápolom anyukámat.
2023. márc. 9. 17:54
 28/39 anonim ***** válasza:
22%
Az ilyen "itthon falun" jellegű emberek többsége nem ért a gazdálkodáshoz, pláne nem a kertészethez, ami kimondottan magas szintű szaktudást igénylő ágazat. Így nem csoda, ha havi 9 hónap kemény munka mellé is kell valami...
2023. márc. 10. 08:52
 29/39 anonim ***** válasza:
57%
(Nem én vagyok a 23-as, de teljesen reális, amit ír.)
2023. márc. 10. 08:53
 30/39 anonim ***** válasza:
57%
28-as te meg nem tudsz mondatokat értelmezni. Olvasd csak át azt a 9 hónapot...
2023. márc. 10. 13:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!