Van olyan hogy valaki MSc diplomával, diplomát igénylő munkakörben csak 198.000 forint nettót keres havonta?
8 órásra gondolok, havi 168 órában.
Igaz lehet, hogy diplomás ápolók ennyit keresnek ha levonjuk a túlórákat?
Illetve még biomérnökökről, élelmiszermérnökökről, biológusokról, orvosi analitikusokról hallottam ezt, hogy előfordul hogy ennyit keresnek csak, de nem tudom hogy ez igaz e….
#1-es vagyok, ha úgy nézzük a dolgot hogy pályakezdő az illető, 0 év gyakorlattal, esetleg 0 év munkatapasztalattal, akkor elképzelhető.
Mert ebben az esetben valószínű hogy bérminimumról indul, de nem tudok elképzelni olyan munkahelyet vagy állásinterjút, ahol ne adnák meg a nettó 240.000Ft-ot legalább a próbaidő után.
Szóval nem hiszem hogy van ilyen, mármint ha van, akkor az semmiképpen sem lehet 8 órás műszak. Már csak az ingázás miatt sem.
Úgy tudnám elképzelni az illetőt, mint azt a tanárnőt aki nyilatkozott az ATV-ben, hogy 150.000Ft nettót kapott havonta, mert kiderült hogy az iskola gyakornoki fizetésben foglalkoztatta és ez a riport után tűnt fel az iskolának? (!?) Persze a fiatal tanárnő is érdeklődhetett volna a fizetése után. Mint az később kiderült az iskola visszamenőleg 2-3 évre kifizette neki az elmaradt bért.
Szóval előfordulhat ilyen anomália, de ott a munkaadó szempontjából erkölcstelen, a dolgozóira zéró figyelmet fordít, a munkavállaló pedig szimplán hagyja magát hülyére venni. Akinek 2 diplomával nincs rálátása a munkaerőpiaci értékére, hát nem sok jót jelent...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!