Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha csak 1 millió forint...

Ha csak 1 millió forint tartalékom van pedagógusként a számlámon, az szégyennek számít?

Figyelt kérdés

2023. márc. 8. 15:10
1 2 3 4
 11/39 NTBS ***** válasza:
100%
Nem az jó eredmény a bérek mellett.
2023. márc. 8. 18:25
 12/39 anonim ***** válasza:
80%
Ne a számládon tartsd, hanem tedd be 16%-os kamatra állampapírba és jövő ilyenkor már 1.160.000 Ft-od lesz és így tovább!
2023. márc. 8. 18:28
 13/39 anonim ***** válasza:
95%
Dicséretes, hogy neked van tartalékod, a múltkor olvastam, hogy a lakosság kb. 40%-ának semmilyen tartaléka nincsen! Egy forint se!
2023. márc. 8. 18:30
 14/39 A kérdező kommentje:
13...szerintem ez egyáltalán nem igaz. 10/ legfeljebb 1 embernek sincs semmilyen tartaléka. Nem 4!
2023. márc. 8. 18:54
 15/39 anonim ***** válasza:
96%

Pedig sajnos így van, de szerintem Nyugat-Európában is van olyan szegény réteg, akik minden hónapban felélik a havi jövedelmüket és nem tudnak tartalékolni jelentős összeget.

"A lakosság felének tíz éve sem volt és most sincs megtakarítása, a személyi kölcsönök összege folyamatosan emelkedik, a nők anyagi helyzete pedig látványosan rosszabb, mint a férfiaké."

[link]

Ez ugyan 2021-es cikk, ezt találtam hirtelen, ahogy rágugliztam, de minden évben feljön a téma és minden évben megírják.

2023. márc. 8. 19:51
 16/39 anonim ***** válasza:
100%
*Mondjuk nem ide szántam, szóval ezért nem igazán vág az itteni dialógusba, de igazából itt is jó helyen van.
2023. márc. 8. 20:02
 17/39 anonim ***** válasza:
100%

Hidd el, kérdező, hogy teljesen jó dolog, hogy képes és hajlandó vagy félretenni a pedagógusi fizudból még akkor is, ha jelenleg ezt te magad nem érzed soknak, vagy elegendőnek.

"Figyelemre méltó, hogy az általános célú megtakarítás még az időskorinál is ritkább, hiszen a magyarok 43 százaléka nem rendelkezik semmilyen megtakarítással, és ezért csaknem 90 százalékban az anyagi erőforrások hiányát hozza fel indokként."

[link]

2023. márc. 8. 20:35
 18/39 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem miért kérdezed hogy szégyen-e. Te tudod, hogy érzel-e szégyent emiatt. Amit itt többen írtak, hogy a kormánynak szégyen, az szerintem nem igaz. Én legalábbis nem látom rajtuk, hogy emiatt szégyenkeznének.
2023. márc. 8. 20:52
 19/39 anonim ***** válasza:
100%
Megkérdezhetem hány éves vagy? Mert az se mindegy, hogy 25 vagy 50. Ettől függetlenül nem szégyen.
2023. márc. 8. 23:46
 20/39 anonim ***** válasza:
100%

Érdekesek a hozzászólások. Ezek szerint vannak olyan munkakörök, ahol teljesítménytől, bértől, kortól, élethelyzettől, megtakarítási és fogyasztási szokásoktól stb. teljesen függetlenül, X összegű megtakarítás JÁR... azért, mert csak.

(Attól most tekintsünk is el, hogy a szó is valamilyen aktív, egyéni tevékenységre, bizonyos összegek rendszeres félrerakására utal.)

Mégis, mennyi ez az összeg?

Csak a pedagógusoknak?

Ki, és hova utalja nekik a lóvét?

Hozzányúlhatnak?

Vagy majd azt is eldönti a Zállam?

Mindenki kaphat ilyet? Vagy csak a nemfideszesek?

Hallgatom :D

2023. márc. 9. 12:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!