Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szakmunkás fizetések jelenleg...

Szakmunkás fizetések jelenleg Ausztriában, azon belül Burgenlandban?

Figyelt kérdés
Úgy tudom, hogy egyre nő az ingázók száma, ami Bécsben és a magyar határ közelében lejtőre állította a fizetéseket. Én pedig pont most tervezem, hogy kimennék dolgozni, pontosabban naponta kijárnék, mert van már pár év munkatapasztalatom és a német nyelvvel is elboldogulok, erős B2. Arra lennék kíváncsi, hogy keresett szakmában (pl. villanyszerelő, autószerelő, ilyesmi), pár év tapasztalattal mekkora havi nettó fizetések vannak mostanában az esetleges béren kívüli juttatásokat is beleszámolva. Ja és normál munkaidőben, tehát nem ilyen heti 50-55 óra, mint az itthoni tetveknél.

2023. márc. 3. 12:49
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Én is úgy hallottam, hogy Burgenlandban max 2000 eurót fizetnek a szakmára.

Én inkább bejárnék Bécsújhelyre Sopronból, forgalom függően 40-50 perc az autópályán. De az már Alsó-Ausztria ott 2500-at is adnak de nagyobb a szórás. Minél beljebb mész annál többet.

Persze pontosan én sem tudom, csak szóbeszédek illetve én is nézelődöm.

Az én szakmám az CNC forgácsoló, Burgenlandban ilyen 1800-2000 eurót kapnék, Bécsújhelyen már 2500-at.

Láttam hirdetést Steyr-be (az már Felső-Ausztria, így persze az ingázás ki van zárva) ott már 2900 eurót kínáltak.

1800-2000 euróért én akkor mennék Burgenlandba, ha Sopronból vagy Kőszegről (màr Vas megye) maximum 20 perc lenne kocsival.

De az alatta nem éri meg.

Még lehet, hogy így sem éri meg az erőfeszítést, mert én GyMS megyében tény, hogy 3 műszakban, kafetériával, albérlet támogatással is majdnem megkeresen az 5 kilót. (Ha éppen az adott hónapban 2X van éjszakás hét és legalább 22 munkanap van, már bőven 5 kiló felett vagyok). De ha több hónapra átlagolok, akkor alulról súrolom az 5 kilót.

Szóval ezzel csak azt akarom mondani, hogy többször át kell gondolni az egészet.

Én ezen okból kifolyólag csak Sopron-Bécsújhely mellett döntenék de csak akkor, ha fizetik a benzint. Persze nem kell 100%-ban mert Ausztriában úgy is olcsóbb a benzin, de ha fizetnek annyit üzemanyagra mint itthon, én máris mennék.

Ha beszélnék annyira németül :D

2023. ápr. 11. 21:19
 12/14 anonim ***** válasza:
#11 Met-na-ba dolgozol?
2023. ápr. 12. 08:19
 13/14 anonim ***** válasza:
Egyébként én is azt számolgattam 1500-1600 euró alatt nem érdemes ingázgatni. Persze ha valaki itthon minimálbért kap akkor lehet még így is megérős, de különben nem.
2023. ápr. 12. 08:21
 14/14 anonim ***** válasza:
12-ott is voltam de már nem ott vagyok.
2023. ápr. 12. 09:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!