Autószerelő fizetések Bp-en vagy Sopron közelében Ausztriában hogy alakulnak mostanában?
Leginkább gyorsszerviz (mint pl itthon a KwikFit hálózat) érdekelne vagy lightosabb márkaszerviz (pl Suzuki). Dolgoztam itthon néhány évet ebben a szakmában, de aztán külföldön voltam más területen, úgyhogy nem a Pappashoz mennék vezető szerelőnek. Némettudásom erős középfok / gyenge felsőfok. Itthon szinte mindenhol "versenyképes" fizetést írnak, semmi konkrétum. Osztrák hirdetésekben meg mindenhol az ágazati KSZ szerinti minimálbér van feltüntetve, a tényleges fizetést majd személyesen megmondják. Villanyszerelő ismerősök (építőipar) nettó 2000 € körül kapnak évente 14x, heti 38,5 órás munkaidőre, minden reggel hozzák-viszik őket Sopronból, ott laknak.
Itthon 2013-ban havi nettó 140 ezer körül vittem haza kisebb forgalmú autószervizben, minimálos bejelentéssel, elég laza munkahely volt, H-P napi 8 óra. Azóta itthon az árak kb háromszorosra nőttek (lakás, ebéd valami menüétteremben, ilyesmi alap dolgokra gondolok) és elvileg egyre nagyobb a szakemberhiány. Ha ezt figyelembe veszem, nettó 450...500 ezer a minimum ami szerintem reális lenne, ezzel szemben én a fenti paraméterekkel inkább ilyen nettó 250-280 körüli összegekről hallok innen-onnan. Ezt egyébként hihetőnek is tartom, visszagondolva az utolsó itthoni munkahelyemre, kizártnak tartom, hogy azóta több mint háromszorosára emelte volna a fizut.
Burgenland Renault szerviz nettó 1700€
Sopron-Győr-Móvár szentháromságban minimálbér és nettó 550ezer forint között én már találkoztam mindennel.
Gysev / MÁV-Start / BKV vonalat hanyagolnám, mindegyiknél van vagy volt ismerősöm járműszerelőként. :-D
Burgenlandban azt hittem, hogy nettó 2000 körül azért tejelnek autószerelőknek. Egyik haverom tavaly dolgozott gumiszerelőként, Szombathelyről járt át, 1600 nettót megkapta +13., 14. havi. Szezonban pörögtek bő 1 hónapot, utána a tárolt kerekekkel molyoltak 1-2 hétig. Júni-szept 4 hónapig szinte semmi meló nem volt, max 1-2 defektjavítás. Vagy szabin volt vagy bent nyomta a PlayStation-t az irodában meg filmeket nézett.
Sajnos Békés megyéről tudok, itt ilyen max 200 kapnak. Sok fiatal dolgozik pár évet, és megy is fel Budapestre, vagy ingázik Romániába. Nem vicc, van olyan környék Békésben ahol már Romániába járnak ki dolgozni az emberek pl.: betanított munka Elek környékén ahol már Románia jobban fizet.
A MÁV-Gépészet szakmunkásminimálbér+arcképes+cafatéria aztán ennyi.
Ja meg 13dik, 14ik havi bérként nem nettó 1800 eurót kapsz, hanem vagy 2300-at, mert a 13dik 14havi fizura kevesebb adó van.
Megéri mindenkép kimenni.
2300 netto azért nincs, de kedvezőbb az adózása az tény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!