Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ausztriában (Burgenland) CNC...

Ausztriában (Burgenland) CNC gépkezelő mennyit fizet?

Figyelt kérdés

Persze sok ilyen kérdés van.

Igen keresgéltem állásokat, itt van pl ez:

[link]

És még ez kínál a legtöbbet, láttam én már 2000 euró (bruttó) hirdetéseket is. De leginkább 2200-2300.

Megnéztem hogy a 2600 mit jelent nettóban, ezen az oldalon:

[link]

És csak 1882 euró havonta. Nem kevés ez egy kicsit?

Jó, azt írja, hogy ez a minimum, és hajlandóak többet is fizetni, de mennyivel?

Amikor magyar csoportban, oldalakon látok Osztrák hirdetéseket, akkor nettó 14-16 eurós órabérért làtok átlagban hirdetéseket. Az már majdnem 1 millió. Meg lehet keresni akkor is ennyit ha mondjuk erre az állásra jelentkeznék?

A fenti bruttó-nettó oldalon számolva ez máris kb 3700 eurót jelent havonta (bruttóban) kicsit messze van a meghirdetett 2600-tól.

Nem mondom azt, hogy pl 2600-ért nem gondolnám meg, mert jó esetben azt egy évben 14X kapom.

Egyelőre egyébként csak nézelődöm. GyMS megyében lakom ugyan, de mindenképpen el kellene költöznöm Sopronba és onnét bejárni autóval. Ez a munkahely amúgy c.a 30.perc autóval. Az egész egyébként még picit messze van mert jelenleg a németem az ilyen alap szinten van, idén mindenképpen intenzíven rákapcsolok, mert jövőre már nem itthon szeretnék dolgozni. (Már tavaly októberben elkezdtem a némettel foglalkozni, de csak alap szintig jutottam ennyi idő alatt)

Egyébként az elvárásoknak meg is felelnék de ez most olyan mindegy, mert idén ebből úgy sem lenne semmi.

Ja és hogy miért akarok feltétlenül ingázni és nem Ausztriában lakni? Ez kicsit hosszabb lenne leírni és nem tartozik a témához.

2023. jan. 3. 17:00
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Azert latsz jobb fizeteseket csoportokban meg facebookon mert ott kozvetito altal vagy. Bejelent kb br 12,5-15€-ra a tobbit megkapod Auslöse-kent nettoban. Es O ezt az adojabol irja le azert adhatja. Cserebe nem lehet Ausztriaban a folakcimed mert akkor nem adhato. Akkor maradna az a keves brutto orabered. Es ha latod egy hirdetesben hogy netto 2500€ akkor nem azt kapod meg 14x hanem a brutto oraberbol szamoltat. Ami lehet csak netto 1500. Ha cnc-snek jelent be akkor kollektiv bert is kell adnia ami brutto 2300 korul van azt hiszem. Az Auslöse ledolgozott napokra jar csak azt hiszem. A lenyeg hogy a kozvetito az adojabol sok szart le tud irni. A lenyeg hogy ugy lennel mint itthon sok helyen hogy van egy bered de a jelenleti premium meg ilyen szarok tornasznak fel jobbra. Mivel nem tervezel kikoltozni igy neked jobban megerne valoszinuleg kozvetito altal. Aki le is akar telepulni kint es folakcimet kell szereznie pl a gyerek ovibajarasa miatt neki mivel nem jarna Auslose jobban meg erne direktbe a cegnel dolgozni :)
2023. jan. 4. 19:40
 2/6 A kérdező kommentje:
Én akkor is kihagynám a közvetítő céget. Még akkor is ha ingázom.
2023. jan. 5. 01:51
 3/6 anonim ***** válasza:
0%
jól fizet! menjetek csak nyugatra! hozzánk ne gyertek, utáljuk a fiatalokat!
2023. jan. 5. 18:43
 4/6 anonim ***** válasza:
Figyi, én is Sopronból ingázom fél órát minden nap. Burgenland is olyan Ausztriának mint nekünk Kelet Magyarország. A sok ingázó miatt nem magasak az alapbérek, pl Svájci vagy német határ közelében már 6-700 euroval minimun több a kezdőfizu. De jelenleg sokkal jobban megéri ingázni, és itthon költeni az eurót mint kiköltözni. Amúgy meg nálunk is 2 műszakban 2600 bruttó a kezdő, de ha beválsz akkor megbecsülnek, emelést adnak, bónuszokat adnak stb. Mindezt ugye évi 14x. Nekem pl családi pótlékom, családi adókedvezményem két gyerek után 800 euro nettó /hó. Évi adóvisszatérítés 3000 euro minimum. Mindenképp érdemes kimenni, es szerintem ne várj egy évet feleslegesen. Az osztrák németet úgysem tanítják sehol, az majd kint rádragad.
2023. máj. 19. 10:56
 5/6 A kérdező kommentje:
Az édes kevés mert egy kis túlórával itthon is megkeresek annyit. :) Persze lehetne azt mondani, hogy ott túlóra nélkül, de ennyi pénzért nem éri meg az erőfeszítést.
2023. máj. 19. 11:48
 6/6 anonim ***** válasza:
Nem tudom, nekem heti 38 óráért megéri 3200 nettóért ingázni (oké ebből majdnem 800 euró családtámogatás). Félévente ugye 6000 euró a fizu, plusz ugye nyugdíjam is lesz, meg egészségüggyel sincs semmi gondom kint. De nyilván ha mindez megvan itthon, akkor kár agyalni rajta.
2023. máj. 19. 20:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!