Nettó 500 ezer forintos fizetésből milyen életszínvonalon lehet élni Budapesten? Havi szinten elég ott ennyi pénz?
"Még elkölt kajára 100-at, meg 20-30 cafetériát, 40-50-et elkölt szórakozásra, megmarad az a 180-200 ezer. Ha meg extra kiadás van, abban a hónapban kevesebbet tesz el, majd a 13. haviból vagy az évközi prémiumból visszapótolja."
Cafeteria, 13. havi, évközi prémium? 😂 Mondd ezeket az előtted válaszoló csöves tanárnak, ezek ilyenekről hírből sem hallottak, nettó 250-ezlt kapnak pótlékokkal együtt, ezen felül a nevük kuss.
#12 Miert mondanam ezt egy (csoves?) tanarnak? A kerdesben netto 500 eft volt, valamint a 9. valaszban is, amire reagaltam. Ez nem pedagogus fizetes.
Szinte mindegyik multi fizet 13. havit es cafeteriat. A legtobb ev kozben is csorgat meg par 100 ezret.
Mi ez a kirohanas? Segithetek valamiben?
#14 De nem ez volt a valaszom lenyege. En a 9. valaszolora reagaltam a 10-ben, fogd mar fel. Azt irtam le, hogy 500-bol kb. hogyan marad meg 200.
Egyebkent rengeteg multi fizet 500 folott nagyon sok dolgozonak, persze fugg a munkakortol. Az egyeb juttatast pedig nem ugymond belekevertem a fizetesbe, csak leirtam, hogy abbol akar vissza is lehet potolni 1-1 nagyobb kiadast. Mit nem ertesz ezen? Hogyan segitsek, hogy megertsd a beszelgetes kontextusat, lenyeget?
"Nettó alap kiutalt 500 ezer keveseknek van még."
Aki nem betanitott szellemi vagy fizikai munkakorben van foglalkoztatva Budapesten multi cegnel, azoknak a tobbsege mar eleri, meghaladja ezt a fizetest. A legtobb multinal 2022-ben vagy/es 2023. ev elejen 10-20% beremeles volt. A Boschnal, Evosoftnal dolgozik osszesen vagy 5 ezer mernok, nem nagyon keresnek mar 500 alatt, esetleg a juniorok. De a Continental, Richter, Mol, Ericcson, Siemens, Vodafone, AVL, Telecom, Festo, Sanofi, Semilab, stb. cegeknel is rengetegen elerik a brutto 750-et, ma mar ez nem akkora fizu mint 5 eve. A multik azert reagaltak az inflaciora. Es ezek nem IT cegek, ahol a brutto 1,5-2,5 millios berek felhuzzak az atlagot.
#16 Azért azt vegyük figyelembe hogy az emberek nagyrésze nem mérnök. 500 ezres nettó közel sem elérhetetlen mint pár éve de az emberek kevesebb mint 20%-a éri el vagy haladja meg ezt a fizetést, ha nem kevesebb.
Nettó 500 ból kellemesen meg lehet élni, de távol van a luxustól, különösen BPn ahol az albi árak közelítenek a 200 hoz már egy kisebb lakásnál is.
#15: A nyugtatóid ne felejtsd el bevenni! :D
#16: Valóban csak én nem a mérnökökre céloztam.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!