Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyire gáz ha nem spórolok...

Mennyire gáz ha nem spórolok semmit a felfogásom miatt?

Figyelt kérdés

25 éves nő vagyok, 2 éve dolgozok. Mindig csak annyi félretett pénzem van, hogy ha ne adj isten elveszteném a munkámat, pár hónapra meg tudjak élni. Vagy esetleg jönne valami nagyobb kiadás.

Őszintén én arról már letettem, hogy házra gyűjtsek. Lehetetlen. Max hitelre tudnék majd venni, de ahhoz is kell egy csomót gyűjteni, hogy legyen önerőm.

A szüleimmel élek, de külön lakrészben. (Ikerház, az egész a miénk). Külön gáz-villanyóra, értelemszerűen a rezsimet fizetem. Mindent magamnak állok, tehát nem élősködök. Nem is keresek olyan rosszul. (360 nettó) De ez a mai világban mégsem olyan sok. Én meg úgy vagyok vele, hogy ha már szinte úgyis reménytelen nagyobb dologra gyűjtenem, akkor inkább élek ebből a pénzből. Utazgatok, finanszírozom a kocsimat, szép ruhákat veszek, étterembe járok.

Ez elítélendő?

2023. febr. 18. 23:35
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
96%
Nem elítélendő, de te vagy a tipikus etalon megfelelően frusztrált jó fogyasztó.
2023. febr. 19. 07:28
 22/26 anonim ***** válasza:
79%

15: Lehet élni és mellette valamennyit félretenni, nem kell végletekben gondolkodni. Kényelem jó és fontos, de amíg nem engedheted meg magadnak, mert minden pénzed rámegy, akkor érdemes átgondolni. Hogyha mindig pénztárcádhoz igazítod mennyit költesz, sose lesz normális megtakarításod.

16: Nem kell közgazdásznak lenni, ételt is tudsz készíteni, pedig nem vagy szakács. Takarítani is tudsz, pedig nem vagy takarítónő. Nagyon jó oktató könyvek és videók vannak, csak egyszer rá kell szánni az időt.

2023. febr. 19. 07:35
 23/26 anonim ***** válasza:
93%
Ha most nem szoksz hozzá, hogy megtakarítasz, akkor 5 év múlva a kétszer ekkora fizetés is ki fog folyni a kezeid közül. Kezdheted kicsiben, spórolj meg minden hónapban 10-20-50 ezer forintot, aztán rá fogsz érezni. Aztán jöhet a következő lépés, hogy hogyan fekteted be ezt az összeget, de ne szaladjunk előre.
2023. febr. 19. 10:41
 24/26 anonim ***** válasza:
Nekem aztán mind1 te hogy élsz vagy mire költesz.
2023. febr. 19. 12:48
 25/26 anonim ***** válasza:
46%

Szerintem teljesen jól teszed! Ha van saját ingatlanod (lényegtelen kinek a nevén van, mert kétlem a szüleid kidobnának vagy eladnák a fejed fölül) akkor mégis mi a frásznak gyűjtenél sajátra főleg ilyen ingatlanárak mellett?

Jól teszed, hogy megtakarítasz valamennyit és mellette meg élvezed az életet, teljesen korrekt ahogy élsz.

2023. febr. 19. 16:37
 26/26 anonim ***** válasza:
46%
Utolsó vagyok, annyit tudok még tanácsolni, mert én is ezt csinálom, hogy a megtakarításodat tartsd inflációkövető megtakarításban (állampapír prémium) akkor nem veszít az értékéből és kamatot is kapsz rá.
2023. febr. 19. 16:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!