Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyire gáz ha nem spórolok...

Mennyire gáz ha nem spórolok semmit a felfogásom miatt?

Figyelt kérdés

25 éves nő vagyok, 2 éve dolgozok. Mindig csak annyi félretett pénzem van, hogy ha ne adj isten elveszteném a munkámat, pár hónapra meg tudjak élni. Vagy esetleg jönne valami nagyobb kiadás.

Őszintén én arról már letettem, hogy házra gyűjtsek. Lehetetlen. Max hitelre tudnék majd venni, de ahhoz is kell egy csomót gyűjteni, hogy legyen önerőm.

A szüleimmel élek, de külön lakrészben. (Ikerház, az egész a miénk). Külön gáz-villanyóra, értelemszerűen a rezsimet fizetem. Mindent magamnak állok, tehát nem élősködök. Nem is keresek olyan rosszul. (360 nettó) De ez a mai világban mégsem olyan sok. Én meg úgy vagyok vele, hogy ha már szinte úgyis reménytelen nagyobb dologra gyűjtenem, akkor inkább élek ebből a pénzből. Utazgatok, finanszírozom a kocsimat, szép ruhákat veszek, étterembe járok.

Ez elítélendő?

2023. febr. 18. 23:35
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
94%
Nem elitélendő
2023. febr. 18. 23:40
 2/26 anonim ***** válasza:
28%

"Mindig csak annyi félretett pénzem van, hogy ha ne adj isten elveszteném a munkámat, pár hónapra meg tudjak élni."

Ennyit 2 év alatt félre tudtál tenni. Mennyire elég, 3 hónapra?

6 év múlva már 1 évnyi szabadságra lesz elég.

Amit azután teszel félre, az meg másra is elég lesz.

Amit még tehetsz, hogy megtanulsz többet kispórolni.

Ez az ország gazdaságilag gyarmat, így csak egyvalamire tudsz spórolni, mindig arra, ami a legjobban kell. Ha egy ikerház fele a tied, akkor neked nincsen lakhatási gondod. Nem vagy vele elégedett?

A házra is kell majd idővel költeni, nem tudom a méretét, de évi fél millió biztosan kell a karbantartására. Nekem lakásom van, arra is kell ennyi, ha mindent szinten akarok tartani.

2023. febr. 18. 23:42
 3/26 A kérdező kommentje:

Igazából ide születtem már, az én részemben régen bérlők voltak, de nem emlékszem, hogy költöttünk volna ennyit. 1x volt felújítás (olyan 5 éve) néha 1-1 új bútor. Nincs lelakva, vigyázunk rá. Max festés van 2-3 évente, de azt olcsón, magunknak megcsináljuk.

Jelenleg 800 000 forintom van félretéve, ezzel szűkösen kibírom 3 hónapig. De szerencsére stabilnak tűnik a munkahelyem. Csak hát mégis... jobb félni, mint megijedni.

De az a baj, ha nagyon megszorítom a nadrágszíjat, akkor is 10 év kb mire egy új, saját kecóra összejön (mondjuk őszintén, engem nem is zavar túlzottan, hogy anyámék a szomszédaim, max ha majd lesz párom, lehet őt fogja. ) Na, de a 10 évnél maradva, 10 évet megszorítva éljek, akkor, hogy legyen egy nagyobb összegem. Akkor meg minek dolgozok, ha nem engedhetek meg egy nyaralást, csini ruhákat, sminkeket, rendelt kaját stb. Valahogy így fogom fel. Persze lehet velem van a baj.

2023. febr. 18. 23:49
 4/26 anonim ***** válasza:
100%

3: Hát ha úgyis a tied, neked van szánva, akkor költözhet az egész család, és a részedre eső pénzből megvan a te kezdő ingatlanodra az összeg.

Esetleg ha van még valaki, aki ebben támogatna anyagilag vagy építéssel, stb., akkor meg is vagy.:)

Vagy ha örököltök ingatlant, és abból léptek előre, legfeljebb addig kell várnod.

2023. febr. 18. 23:58
 5/26 anonim ***** válasza:
97%
3: Amúgy mikor költöztél a különálló részbe?
2023. febr. 18. 23:59
 6/26 A kérdező kommentje:
Hát papíron nem az enyém, csak benne lakok lakbér nélkül. Meg nem tudom azért a szüleim mennyire lennének mobilisak ilyen szempontból. Nem hiszem, hogy azért eladnák az egész házat, mert az én jövendőbelim majd nem akar anyósék mellé letelepedni. XD De igazából jelenleg tényleg jól megvagyok, csak néha felelőtlennek érzem magamat, amiért csak költök és költök és bűntudatom van.
2023. febr. 19. 00:01
 7/26 A kérdező kommentje:

#5 Amikor elkezdtem dolgozni, egyetem után.

18 éves koromig a szüleimmel, utána koliban és itt a városban kaptam munkát 2 éve, akkor szerettem volna albiba menni, de akkor már nem lakott senki a másik részben így adott volt.

2023. febr. 19. 00:03
 8/26 anonim ***** válasza:
90%

6: Akkor most fél évig ne költsél! Kizárólag azért, hogy ne legyen bűntudatod! Felírom neked, 6 hónapig csak rezsire és ételre költhetsz! Jó, még egy nyári lábbelit vehetsz, ha nincsen.:)

Szóval havi 250 000 Ft-ot meg kell spóroljál.

:)

2023. febr. 19. 00:14
 9/26 A kérdező kommentje:

😃😃

(Azért felesleges költekezés nélkül sem lehet megspórolni 250-et ilyen benzin és kaja árak mellett.

2023. febr. 19. 00:21
 10/26 anonim ***** válasza:
21%
Miört kell mindig vögletekben gondolkodni? Milenne ha mostantól sporálnál, és élnél és szorakoznál is mértékkel? pl 2 pár cipő helyet csak 1 pár cipő. stb
2023. febr. 19. 00:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!