Mit tegyek? Nagyon stresszes a munkahelyem
Addig mindig munkahelyemen nagyon jól elvoltam, szerettem azt, amit csinálok.
Mióta a jelenlegi helyemen vagyok:
- nem előremutató karrier szempontból, amit csinálok, pedig nem erről volt szó, hogy ezt kell csinálni
- leszid a főnök, mert bejelentettem egy hibát (nem tudtam kitölteni a cafeteriát)
- nekem kellene kifizetni az oktatást saját zsebből (250e Ft), plusz meg is szervezni saját magamnak. Persze később a cég visszaadja, de mi van, ha nincs rá pénzem és/vagy közben felmondok?
- ráadásul felvételkor 20%-al lealkudták a fizetést, viszont kénytelen voltam elfogadni, mert az előző helyemen létszámleépítés miatt kitettek engem is
Előhozott jópár egészségügyi problémát:
- Folyamatos hasmenés
- Emelkedett pulzus
- Nehéz koncentráció
- Rosszabb emlékezőképesség
Hárman vagyunk egy fizetésre (feleségem, 2 hónapos kisfiúnk, és én). Van 1 évre elég félretett pénzünk (ha nem lenne munkám), viszont nem szeretném a munkanélküliségben elégetni azért, mert nem tetszik a munkahelyem.
Hetekbe telik még, mire találok másik munkahelyet, és addig nem tudom mit tegyek. Már keresem a másik helyem, de már nem nagyon bírom ezt az állandó feszültéget.
Ti mit tennétek a helyemben?

Végül hogy döntöttél? Saját korábbi hibámból kiindulva én is a maradást+nézelődést választanám, valamilyen stresszkezelési technikával párosítva. Valamint én megpróbálnék elmenni a falig, mindent félvárról venni, max kirúgnak és akkor mi van alapon.
Bár nem tudom, a területeden hogy megy, de szerintem totál kiszámíthatatlan az álláspiac, hiába nincs munkanélküliség. Ha tényleg jó helyre akarsz kerülni, akkor megérheti hónapokig is várni, addig meg persze dolgozni kell.
Én nagyon hasonló helyzetben voltam néhány hónapja, próbaidő alatt annyira bestresszeltek hogy egyik napról a másikra képtelenné váltam a munkára. Csak azért nem írom, hogy munkaképtelenné, mert az valami betegséget feltételez. De úgy ahogy mondom, nem bírtam reggel bekapcsolni a gépet meg úgy kb semmit se csinálni a tehetetlen dühtől. Aztán pár órával később telefonáltam a hr-esnek, de addigra már gyakorlatilag kiléptettek, szóval hiába is kapcsoltam volna be a gépet.
Másnap jelentkeztem egy hirdetésre, egy hétre rá már csörgött a telefon, utána interjú. A kezdésig viszont 1, tehát az első fizetésre 2 hónapot kellett várni.
Szuper a hely és megérte, de a mai eszemmel inkább húztam volna még amott egy pár napig.

Na, eddig így állok:
12 helyre jelentkeztem, 4-nél kijött, hogy nem egymást keressük, a maradék 8-ból 1-nél megvolt az első körös interjú (sikeresen), másik kettőnél már ki van írva az első körös, a többinél mér várok visszajelzésre.
Remélem hamarosan lesz valami :)

Kis update:
22 helyre adtam be eddig a jelentkezésem, ebből
9 visszautasítás, vagy én mondtam le
2 olyan, akiktől bármikor jöhet ajánlat
4-nél várok a következő körre
7 pedig válaszra sem méltatott (eddig)

Tedd le a vagyonorit.
11 nappal keresek brutto 560-at.
Mellette meg mehet az IT.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!