Mit tegyek? Nagyon stresszes a munkahelyem
Addig mindig munkahelyemen nagyon jól elvoltam, szerettem azt, amit csinálok.
Mióta a jelenlegi helyemen vagyok:
- nem előremutató karrier szempontból, amit csinálok, pedig nem erről volt szó, hogy ezt kell csinálni
- leszid a főnök, mert bejelentettem egy hibát (nem tudtam kitölteni a cafeteriát)
- nekem kellene kifizetni az oktatást saját zsebből (250e Ft), plusz meg is szervezni saját magamnak. Persze később a cég visszaadja, de mi van, ha nincs rá pénzem és/vagy közben felmondok?
- ráadásul felvételkor 20%-al lealkudták a fizetést, viszont kénytelen voltam elfogadni, mert az előző helyemen létszámleépítés miatt kitettek engem is
Előhozott jópár egészségügyi problémát:
- Folyamatos hasmenés
- Emelkedett pulzus
- Nehéz koncentráció
- Rosszabb emlékezőképesség
Hárman vagyunk egy fizetésre (feleségem, 2 hónapos kisfiúnk, és én). Van 1 évre elég félretett pénzünk (ha nem lenne munkám), viszont nem szeretném a munkanélküliségben elégetni azért, mert nem tetszik a munkahelyem.
Hetekbe telik még, mire találok másik munkahelyet, és addig nem tudom mit tegyek. Már keresem a másik helyem, de már nem nagyon bírom ezt az állandó feszültéget.
Ti mit tennétek a helyemben?
Amiket kihagytam:
- A próbaidő vége felé vagyok, bármikor leléphetek még pár hétig
- Kiutalták a teljes cafeteria összeget SZÉP kártyára, gyanítom felmondás esetén a fizetésből ezt levonják
- IT üzemeltetés területen dolgozom

Felelősségteljes embernek tűnsz és áldozatot hozol a családodért, viszont ezen a ponton én a helyedben behúznám a kéziféket és felmondanék. Az ilyen szélsőségesen rossz munkakörnyezetnek súlyos romboló hatása van, ami rajtad és rajtad keresztül a családodon fog lecsapódni. Nagyon jó, hogy tartalékkal is rendelkeztek, így nyugodt szívvel mondhatsz fel. Ha megszűnik ez a stresszforrás, akkor felszabadultabb leszel az állásinterjúkon is.
Nekem régebben azt mondták, hogy jajaj, addig nem mondunk fel, amíg nincs új hely. Nekem olyan stresszes volt a régi helyem, hogy mellette még állást sem tudtam keresni, úgyhogy otthagytam őket, sokkal jobban lettem és így is találtam egy jó kis állást.

6
Ja, a minimálbérben maximalizalt összeg. Pont ehenhalasra sem elég.
#5: Köszi! Megfontolom.
#6: Azt már kikértem az előző alkalommal, egyébként 350ezer Ft-ot kaptam rá.

Próbaidős vagy. Inkább most menj, mint pár hét múlva mikor már a felmondási időt is le kell tölteni.
Azt gondold át, hogy esélytelen-e, hogy változzon a feszültségi faktor

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!