Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Sok vállalatnál a DR előtaggal...

Sok vállalatnál a DR előtaggal rendelkező, főleg vezetők csak presztízsből doktoráltak?

Figyelt kérdés

Biztos másnak is feltűnt már,hogy multicégeknél a felsőbb vezetésben sok ember rendelkezik PHD-val.

Viszont, nem végeznek tudományos tevékenységet,nem publikálnak.Az is ritka,hogy egyetemen oktatnak.Másrészt,stresszes felsőm menedzsment munkakör mellett, nem is lenne idő ilyesmikre.

Ezek az emberek kvázi csak presztízsből végezték el a doktori iskolát?

2023. febr. 6. 15:57
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

10: mégis hány phdst ismersz, ami alapján leszűrted, hogy mind autista kockák?

Mert én ismerek jópár tucatot, de egyiknek sincs softskill problémája, nem kockák (még az info phdsek sem).

2023. febr. 6. 21:02
 12/16 anonim ***** válasza:
hát karrierem során futottam nem egy ilyenbe, de azért pár tucatot kb az ország nem termel ki egy évben, de oké
2023. febr. 6. 21:19
 13/16 anonim ***** válasza:

12: de, kitermel (de amúgy szóval nemm mondtam, hogy mind egy évben végeztek). Itt egy random cikk pl az ELTÉn az adott időpontban 50en doktoráltak:

[link]

Látszik, hogy közelében sem jártál a phdnek.

2023. febr. 6. 21:39
 14/16 anonim ***** válasza:

ahhoz képest hogy te előadod magad valamiféle nagypályásnak, mégis úgy próbálod visszaoltogatni az embert, mint egy 8. osztályos.

de ok.

Én phd nélkül is el tudok igazodni a versenyszférában.

2023. febr. 6. 21:45
 15/16 anonim ***** válasza:
Jah, hatalmas sikered lehet ezzel a vitakultúrával,amit 8. osztályos szinten is le lehet érvelni. És még te szólod le mások soft skilljeit.
2023. febr. 6. 22:01
 16/16 Hintalow ***** válasza:

Szintèn multikban mozgok vagy 15 èv de szerintem egy kezemen megszámolnám, hogy dr. előtagot használó kollègát láttam a cèges telefonkönyvekben (többnyire jogászok, ritkábban közgazdászok)

Volt közvetlen kollègám is, akinek volt ilyen titulusa jogaszkènt, nem használta, nem szerette.

2023. febr. 6. 22:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!