Titeket mi motivál a munkátokban?
A pénz: rövid távon az hogy kijöjjek hónapról hónapra és ne az adósságom nőjjön (jelenleg ez sincs még meg), középtávon hogy el tudjam kezdeni érdemben visszafizetni az adósságaimat, havi 100 000-es nagyságrendben, mert ez az az eredmény, ami érzékelhető is. Hosszú távon pedig szeretnék némi tőkét felhalmozni (5-10 milliót) hogy soha többé ne kerülhessek ilyen helyzetbe, esetleg elindíthassam a saját üzletemet is végre.
A tanulás: ez szorosan a pénzhez kapcsolódik. Ha megtanultam a pozíciómhoz szükséges alapokat, rögtön képezhetem magam tovább a saját szakállamra ami 50%-os fizuemelkedést is érhet.
Igazából minden nap hálás vagyok, hogy dolgozhatok.
Tudom, unalmas, és nekem is az lett volna 10 évvel ezelőtt de azóta áteltem olyan helyzetet ami ennél sokkal de sokkal nyomasztóbb.
Neked is azt javaslom, kérdező, facsard ki a jelenlegi helyedből, amit tudsz, pénzt, tanulást, nyugodtan állj tovább, ha ez megvan, de csak akkor.
Sajnos, gépész területen egyre több a sablonos munka. Szerencsére nálunk nem ez van, változatosak a projektek és sokrétű tudást/gondolkodást igényelnek. Engem ez motivál.
Meglepődve olvastam hogy többeket a pénz motivál, nagyon kíváncsi lennék hogy ezen válaszolók milyen bérsávban dolgoznak. Annál is inkább, mert én és az ismerettségi köröm is azt tapasztalja, hogy a gépészmérnökök hazánkban nem igazán keresnek jól, azaz teljesen átlagosak a fizetések vannak. Többen már néhány éve ki is mentek pl. Németországba, mert Magyarországon nem igazán láttak továbblépési lehetőséget.
Ha a tervezési dolgokat unod akkor menj el gyártás, projekt menedzsment vagy sales irányban
. Ez is lehetőség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!