Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » 27 éves szingli nőként hogyan...

27 éves szingli nőként hogyan boldoguljak Budapesten?

Figyelt kérdés

Szóval egy éve lakom külön a szüleimtől, jelenleg Budapesten bérelek lakást, szülők nem tudnak segíteni anyagilag. Jelenleg 450 000 forint a fizetésem junior menedzserként marketing/sales területen. Az egy szobás stúdiólakás amit bérlek 170 000 Ft mindennel együtt. Sajnos emiatt alig marad pénzem a hónap végére, hónapról hónapra élek, ráadásul egy konyhában alszom… kezdek kikészülni a helyzettől, nagyon kilátástalan minden.

A munkám igazi szerelem lenne, viszont sajnos a fizu nincs balanszban a felelősséggel és a feladatkörrel, így ha nem kapok most tisztességes emelést (min 20%) akkor lépnem kell. Bár őszintén, nem tudom mennyit segítene.

Ti mit tennétek a helyemben? Külföldre érdemes költözni, vagy inkább valamilyen másodállásban gondolkozni? El vagyok keseredve, hogy ezért tanultam és küzdöttem..

2023. jan. 23. 00:38
1 2 3 4 5
 41/48 anonim ***** válasza:

36: Aztán valamiért azoknak van saját lakása, nem ritkán több is, akik ennyiből élnek meg.:)

Te, szerintem ezek a panaszkodók a mi bérlőink!:)))

2023. jan. 23. 19:05
 42/48 anonim ***** válasza:
100%

Azt kell eldönteni, hogy milyen célt akarsz elérni és ahhoz szabni a költéseket és ideiglenesen lejjebb adni,hogy aztán szintet léphess. Ha úgy érzed,hogy téged nagyon feszélyez a társbérlet és szeretnél 27 évesen lazán,kötöttségek nélkül élni, akkor választhatod azt is, csak akkor más utat kell találnod az előrejutáshoz és nem itt nyavalyogni, ha úgyis tudod, hogy nem fog érdekelni ki mit mond.

Még senki nem jutott előre panaszkodással.

A munkaerőpiac olyan, amilyen, az ország olyna, amilyen az árak is stb stb. Neked kell alkalmazkodnod és megtalálni az utakat a célod felé, mert ezek nem fognak a kedvedért megváltozni.

Az élet mindenkinek egyformán nehezen indul és ha nincs mögötted szponzor, akkor bizony magadnak kell boldogulni.

Sztem a legjobb módja, hogy megtaláld az utat, ha folyamatosan keresed a lehetőségeket, minél több emberrel találkozol, kapcsolatokat alakítasz ki és egyre több dolgot fedezel fel, és akár jó lehetőségek is szembejönnek ha nem ragadsz le ott, ahol nem jó neked. Közben egyre tapasztaltabb leszel.

2023. jan. 24. 01:38
 43/48 anonim ***** válasza:
50%
Kérdező eddig amúgy hány privát üzenetet kaptál? :)
2023. jan. 24. 06:03
 44/48 anonim ***** válasza:
100%
Én még ennyit sem keresek, csak nettó 220 ezret és ebből fizetem az albérletet, szóval tőlem sokkal jobb helyzetben vagy. Sajnos a mai világban nehéz boldogulni, én is kilátástalannak látom a helyzetet, pedig már van egy kis spórolt pénzem, amit sol év munkával és spórolással szedtem össze. De lakást venni, előrébb jutni nem lehet ennyiből sem.
2023. jan. 24. 11:07
 45/48 anonim ***** válasza:
85%
hánya repesnének az örömtől 450-et visznek haza, becsüld meg amid van amíg nem kell 200-ért gürizned.
2023. jan. 24. 12:09
 46/48 anonim ***** válasza:
76%
szállj le a földre cica.
2023. jan. 24. 12:11
 47/48 anonim ***** válasza:
80%

Nem tudok leszakadni a "körmös" témáról. 1: semmi szükség rá. 2: az OKJ-dal több pénzt tudnál csinálni. 3: magasak az alapanyag árak, tehát neked nem éri meg magadnak csinálni.

Ellentmondások tömkelege.

Senkit nem érdekel, hogy néznek ki a körmeid, amíg tiszták és rövidek. Dobos vele ki a pénzt az ablakon, aztán panaszkodsz hogy nincs pénzed...

2023. jan. 24. 15:38
 48/48 anonim ***** válasza:
83%

A bevételem nekem 2 munkával 300 vidéken, saját lakásban élek és nem nagyon tudtam eredményesen megélni eddig. Mondjuk az összes összekuporgatott megtakarításom elköltöttem a 4 millió forint értékű lakásfelújításra, amiből 500 ezer diákhitel plusz, 500 ezer szabadfelhasználású DH, 1,5 millió forint volt a saját pénzem, 1,5 milliót a szüleim raktak bele. Lakásfelújítási kedvezményt vettünk igénybe, remélhetőleg kb. 2 milliót visszakapunk ebből. De ezt a lakást nem tudom lecserélni Pesten egy másikra, garzon se jönne ki belőle... pedig én is kell rendes melót keressek mesterképzés után, de itt örülök 250 ezer forintnak...

Lakótársaim is voltak, amikor megvoltam szorulva, most nincs, de szingliként rá leszek szorulva jövő ősztől, mert nem fogok eleget keresni.

Budapesten biztosan nehéz 450 ezerből megélni. :(

2023. jan. 27. 19:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!