27 éves szingli nőként hogyan boldoguljak Budapesten?
Szóval egy éve lakom külön a szüleimtől, jelenleg Budapesten bérelek lakást, szülők nem tudnak segíteni anyagilag. Jelenleg 450 000 forint a fizetésem junior menedzserként marketing/sales területen. Az egy szobás stúdiólakás amit bérlek 170 000 Ft mindennel együtt. Sajnos emiatt alig marad pénzem a hónap végére, hónapról hónapra élek, ráadásul egy konyhában alszom… kezdek kikészülni a helyzettől, nagyon kilátástalan minden.
A munkám igazi szerelem lenne, viszont sajnos a fizu nincs balanszban a felelősséggel és a feladatkörrel, így ha nem kapok most tisztességes emelést (min 20%) akkor lépnem kell. Bár őszintén, nem tudom mennyit segítene.
Ti mit tennétek a helyemben? Külföldre érdemes költözni, vagy inkább valamilyen másodállásban gondolkozni? El vagyok keseredve, hogy ezért tanultam és küzdöttem..
Sajnos mivel belekerültem az albérletes körforgásba, így az önerő összegyűjtése esélytelen. Itthon szülői háttér nélkül nekem egyre távolabbinak tűnik a saját otthon, de egy normális, élhető albérlet is, így közel a 30-hoz…
Persze 280ezerből megélek, viszont a nagyobb probléma a spórolás lehetetlensége, és az élhetetlen, alacsony életminőséget biztosító de. drága albérletek.
11: Nem a levegőbe beszélek. Én most az infláció tetején kb. 100-110-ből élek meg, ebben a saját lakással kapcsolatos havi kiadások is benne vannak.
Éves javítások, felújítások nincsenek benne.
Szóval én a te fizetésedből a 280-ból 170-et simán el tudnék tenni, ha nagyon muszáj, többet is.
Mármint nem a tiedből, hanem az enyémből.:)
Persze nem tartok el senkit, állatot és autót sem, nem dohányzom, nem iszom, többnyire otthon eszem. Közértből. Tehát nem kertből.
Bérelj Lakást olcsóbban nem frekventált helyen, esetleg Budapest környékén, ahol olcsóbb és onnan jársz be.
A munkáltató nem térít utazást, vagy esetleg bérleti díjat is?
Keresel valakit, akivel együtt béreltek. Két dolgozó ember egy lakásban gyakorlatilag majdnem olyan, vagy még jobb is, mint egyedül,ha kifogsz egy szimpatikus arcot és nem bulizásra használja a lakást. Direkt ezzel a feltétellel is kereshetsz lakótársat.
Emellett spórolni is kellene egy ideig, amíg ösze nem szedsz egy látható összeget és onnantól vehetsz fel hitelt hosszabbtávra,ha elég jó feltételekkel fel tudod venni 1-2 év múlva.
vagy keresel jobban fizető állást, vagy vállalsz másodállást.
A helyzet, hogy a legtöbben így kezdték az életüket,h megfogták a pénzt, amíg nem lett jobb munkájuk, több pénzük.
Vagy hazaköltözöl és ott keresel valami hasonlóan fizető állást.
Mehetsz külföldre is,ha tudsz nyelvet, de kezdheted alulról is ott is , mert ott a fizetések és a munkavállalóhóz való hozzáállás átlagban sokkal jobb még az egyszerűbb szakmákban is, mint nálunk. Sokkal gyorsabban haladsz előre.
Keress másik albérletet, nem muszáj az 5. Kerületben lakni. A stúdiólakást is te választottad.
Külsőbb kerületek, lakótárs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!