27 éves szingli nőként hogyan boldoguljak Budapesten?
Szóval egy éve lakom külön a szüleimtől, jelenleg Budapesten bérelek lakást, szülők nem tudnak segíteni anyagilag. Jelenleg 450 000 forint a fizetésem junior menedzserként marketing/sales területen. Az egy szobás stúdiólakás amit bérlek 170 000 Ft mindennel együtt. Sajnos emiatt alig marad pénzem a hónap végére, hónapról hónapra élek, ráadásul egy konyhában alszom… kezdek kikészülni a helyzettől, nagyon kilátástalan minden.
A munkám igazi szerelem lenne, viszont sajnos a fizu nincs balanszban a felelősséggel és a feladatkörrel, így ha nem kapok most tisztességes emelést (min 20%) akkor lépnem kell. Bár őszintén, nem tudom mennyit segítene.
Ti mit tennétek a helyemben? Külföldre érdemes költözni, vagy inkább valamilyen másodállásban gondolkozni? El vagyok keseredve, hogy ezért tanultam és küzdöttem..
Ha spórolni akarsz, akkor meg kell hoznod a döntést, hogy mostantól kevesebbet fogsz költeni. 170 ezres albi helyett lakhatsz 100-ért egy lakótárssal. Ruhákat lehet venni leértékeléskor vagy marketplacen olcsóbban. Konditerem helyett eljárhatsz futni vagy csinálhatsz edző videókat otthon ingyen. A telefonszámlát csökkentheted, ha csak otthon wifiről telefonálsz, spórolsz a mobilnettel, így szerintem felesleges az előfizetés. Kaja, tisztítószer vásárlásnál figyeld az akciókat, mindig használd a pontgyűjtő kárytát/appot.
Ha a bevételedet szeretnéd növelni, akkor kénytelen leszel új munkát keresni, vagy a meglévő mellé vállani valamit pluszban. Gondold végig a lehetőségeid.
Irigyellek egyébként, én is hasonló korú vagyok de sokkal kevesebből élek.
#22 En erre a no alapbol tobbet kolt mint egy ferfi, reflektalnek. Kaja. Amig egy edzoterembe jaro 50-60 kilos leanyzo elvan 1kg hussal 3-4 napig, addig egy 90-110kg ferfinek az 1 max 2 nap. Barmelyik elelmiszert ide lehetne irni aranyaiban, csak a hust emeltem ki.
Megjegyzem, amig egy no marketing osztalyos dresscode-ot magara rak 5x15 ezerbol, meg 100-ert vesz 3 jo tusarkut, addig egy ferfi 15 ezer alatt nem kap normalis inget, 50 alatt normalis cipot. 50 ezer egy normalis farmer, vagy egy normalis bor cipo.
Multkor neztem a futo cipoket. Valahogy a ferfi 45-46-os meret 1,5x annyi, mint a noi 37-38 ugyan abbol a sorozatbol.
Egy kabat vagy dzseki ararol ne is beszeljunk. Vettem egy HH dzsekit 35-ert, az osszes varras jott szet rajta. Visszavittem, 55-ert talaltam normalis dzsekit ami nem feslik es tenyleg nem azik at. Az is 70-rol volt learazva. A baratnom tok jo kabatot vett 24-ert, tenyleg jo minosegu.
En ezt amit irtal nem jelentenem ki. Azon a helyen ahol noknel dresscode van, ferfiaknak is. Majd kerdezd meg egy kollegad, mennyibe kerulnek azoka cipok, amikben dolgozni jar. Lehet meglepodsz.
25: De mért kell félretenni nyugdíjra annak, akinek szolgálati éve van?
Egyelőre az állam vállalja a nyugdíjak fizetését.
"Ebből mondjuk magamból kiindulva 100 a kaja, 7 a telefonszámla, 15 a tisztálkodási/tisztítószerek/sminkcuccok, 10 a fodrász, 7 a körmös, 18 a kondibérlet, 15 a fehérje, ruha/cipő, ha kell, legyen csak egy 20-as havi átlagra lebontva, de valójában sokkal több, mivel egy normális pár cipő sincs 20 ezer alatt…és akkor ott vagyunk, hogy marad 80 ezer forintja. Nem tudom, mások hogy osztják be a pénzüket, de szerintem ez lóf*sz. 2
A 12. vagyok.
Étel max. 60 000.
Telefon feltöltőkártyás, kb. 800 Ft.
Fodrász 0.
Körmös 0.
Kondi 0.
Ruha, cipő:
2022-ben vettem talán 5 pólót (400-1200 Ft/db), 25 bugyit (400-450 Ft/db),
1-2 nyári papucsot (2000-5000 Ft/db), 1 őszi cipőt (7100 Ft).
2 kabátot, 11 000 és 7000 Ft.
Kabátot az utóbbi 15 évben ezelőtt nem vettem, félcipőt is talán 8 éve vettem utoljára.
Most januárban vettem még egy cipőt, 9600 Ft.
*" 15 a tisztálkodási/tisztítószerek/sminkcuccok"
Nekem ez több lehet mostanra már, mert csak a WC-papír ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!