27 éves szingli nőként hogyan boldoguljak Budapesten?
Figyelt kérdés
Szóval egy éve lakom külön a szüleimtől, jelenleg Budapesten bérelek lakást, szülők nem tudnak segíteni anyagilag. Jelenleg 450 000 forint a fizetésem junior menedzserként marketing/sales területen. Az egy szobás stúdiólakás amit bérlek 170 000 Ft mindennel együtt. Sajnos emiatt alig marad pénzem a hónap végére, hónapról hónapra élek, ráadásul egy konyhában alszom… kezdek kikészülni a helyzettől, nagyon kilátástalan minden.
A munkám igazi szerelem lenne, viszont sajnos a fizu nincs balanszban a felelősséggel és a feladatkörrel, így ha nem kapok most tisztességes emelést (min 20%) akkor lépnem kell. Bár őszintén, nem tudom mennyit segítene.
Ti mit tennétek a helyemben? Külföldre érdemes költözni, vagy inkább valamilyen másodállásban gondolkozni? El vagyok keseredve, hogy ezért tanultam és küzdöttem..
Oda költözöm hozzád és két fizetésből élünk! 27F Nem nem párkapcsolatra gondolok!
2023. jan. 23. 01:01
2/48 anonim válasza:
Néztem, hogy megint csak egy tucatkérdés, de nem, mert elgondolkodtatott. Hogy egyébként mennyire kontextusfüggő ez fizetés értéke. És most az a nagy helyzet, hogy nagyjából Pesten jelen körülményeid között a 450-es fizetésed annyit ér, mint valahol vidéken egy 220as. Miért mondom ezt? Vidéken lakva nagyobb valószínűséggel laksz otthon vagy esetleg költözöl az elhunyt nagymamától örökölt kis garzonba vagy házba. Tehát egyből kihúzhatjuk azt a 170-as tételt. Marad 280ad és amennyivel drágább az élet Pesten, akkor kilyukadunk a 220ezres fizunál. Szóval megértelek. Nyilván az alapéletkörülményeid és lehetőségeid jobbak, mint vidéken, de ha ezekből lejjebb tudsz adni valahogy, akkor a többi életkörülményed javulna.
2023. jan. 23. 01:04
3/48 anonim válasza:
Mondjuk nem picsognék. Én 100 ezer forintot kerestem cirka 10 éve és a legtöbb ismerősöm is, mégis megéltem valahogy, a fele keresetem az albérletre ment el, mégis elboldogultam. Bőven túl vagy fizetve, amit összebohóckodhatsz, az szerintem 20 forintot nem ér. Ha ez az albérlet olyan drága neked, akkor szobát bérelj és ne hodályt királykisasszony.
2023. jan. 23. 01:23
4/48 anonim válasza:
Masodallas vagy valamilyen saját mellékes vállalkozás?
2023. jan. 23. 01:33
5/48 anonim válasza:
27 évesen 280 nettót kerestem és kb 120 ezer volt a hiteltörlesztőm. Ez 2012-ben volt. Volt egy másodállásom, amiből félre tudtam tenni, aztán amint összejött egy jó nagy adag pénz, el is költöztem Magyarországról. Most 10 ezer dollár a nettó havim és tök jól elvagyok. Ha tehetséges vagy, ne hagyd magad elnyomni abban a világvége országban.
2023. jan. 23. 02:37
6/48 anonim válasza:
Nem tudod növelni a bevételeidet? 450k nagyon karcsú Budapesten..
Én elkezdénék interjúzni. Az a jellemző, hogy normális emelést csak váltással lehet elérni.
2023. jan. 23. 02:37
7/48 anonim válasza:
280 000-ből családok is meg tudnak élni. Nem nagyon jól, de megélnek.
Ha neked egymagadra nem elég, akkor először ezen kell dolgozni.
2023. jan. 23. 04:44
8/48 anonim válasza:
Szerintem érdemes lenne kezdetnek egy szobát bérelni, amely nem kerül 170-be. Nyilván a fizetésed kérdését nem oldja meg az is, de valamennyit tudnál félretenni és gondolkodhatnál egy picit a folytatáson.
Én ezt tenném elsőnek. :)
2023. jan. 23. 04:49
9/48 anonim válasza:
Túlélni tudnak max. Megélni nem.
2023. jan. 23. 05:13
10/48 anonim válasza:
Ez már egy hitelképes fizetés,mindenképp a lakáshitelt céloznám meg,csak nem most mert csúcson van az infla és a kamatok,meg persze önerőt is össze kellene szedni előbb hozzá.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!