25-35 Kozotti nok,Nektek is allasinterjun "turkalnak" a mehetekbe? Jart mar igy barki mas,ugye nem csak en?
27 leszek es amikor ugy alakul,hogy munkahely valtas akkor 24-tol eddig illetve gondolom meg jo par evig vajkalnak a mehembe a munkaadok.. Jo hogy nem fekszik be az àgyunkba..
Normalis tapasztalatom is van: ott pozitivan csaladbaratan alltak hozza, es nekialltak szuleszteni,hogy ideje szulnom.. De ez meg nem volt olyan gaz igy normal tapasztalatnak irtam.
Rossz: volt,ahol csak egyedulallo,rokon es baratok nelkuli, elettelen bàbot akartak felvenni..
Lenyeg: en sose hozom fel a temat,de az interjuzato imad turkalni a nok nemi szerveben. Mas volt hasonlo szituban?
Volt jo es volt rossz tapasztalatom is.
Ettol fuggetlen egy no ha minden adott es akar szulni akkor fog is es pont lesz*ja h tetszik e valakinek, ha meg nem akar akkor se fog ha a sajat fonoke szol hogy Gizi..ideje szulni,mert 27 vagy...

Persze mint embernek semmi közük hozzá, de munkaszervezésben meg igen. Pl felvesznek épp, hogy be tanulsz, majd 6 hónap után közlöd, hogy terhes vagy. Jobbik esetben dolgozol még pár hónapig, de a helyére már másik embert kell keresni, esetleg lelépsz táppénzre veszélyeztetett terhességgel. A tp-t az államtól kapod, de a munkáltatónak is van költsége utánad, plusz a helyettesítő ember bére, járulékai. Aztán 1,5-2 évig nem is látnak, míg a helyettesed bedolgozza magát, téged meg se tudtak igazán ismerni, mert szinte egyből elmentél szülni.
Ha valaki ott dolgozik már pár éve, sokkal könnyebben lenyelik a dolgot.
Nem védeni akarom a másik oldalt, de sokszor ez van, hogy valaki csak fészket keres, ahonnan pár hónap után lehet terhességire menni, a munkahelynek ember kell aki dolgozik.
Kisgyerekesekkel is sokszor az a gond, hogy nem megoldott a gyerek felügyelet. Pl dolgoztam olyan helyen ahol egyedülálló anyukának elég beteges gyereke volt és 2 hetente szaladt be érte munkaidőben az oviba, mert a gyereken kijött valami. Ilyenkor behozta 1-2 órára az irodába is, és sajnos volt olyan alkalom, hogy a kislány ottléte alatt lefertőzte a fél irodát.

22: na az ilyen szarrágó cégekhez nem mennék semmi pénzért.
Mi az, hogy "még a helyettesítőt is fizetni kell"? Azt a bért kapja, amit az kapott volna, aki elment szülni.
Meg szerencsétlennek be kell vinnie az irodába a beteg gyereket, ahelyett, hogy hazaküldték volna és másnaptól dolgozzon otthonról.

Én megértem a munkáltató oldalát is, csak akkor kvázi 25-35 között forduljon fel az, akinek új munkahelyet kell keresnie, akinek gyereke van, az meg azért?
Nyilván az állami rendszer is sz*r egyébként, nem értem, miért aktív jogviszonyhoz van kötve a csed/gyed, nem szimplán már ledolgozott időhöz.

teljesen erthető, hogy ez az információ fontos a munkaadó számára.
szülessel eltűnsz 2-3 évre, majd kötelező visszavenniük úgy, hogy majd egy hetet dolgozol, majd egy hetet táppénzel leszel a gyerekkel.
Kisebb cégek nem feltetlenül engedhetik meg maguknak azt a luxust, hogy 2-3x annyi nőt tartsanak jogviszonyban, mint amennyire a munka elvégzéséhez szükség van.
Szar helyzet, mert szülni csak a nő tud, és "anyagyere" van betegség esetén.
Nagy mukticéghez kell menni, ott ÁLTALÁBAN nem foglalkoznak ezzel, belefér.

Azt hiszem egyszer tőlem is megkérdezték. A vicc, hogy IT szektorban, ahol azért elég gyakori, hogy fiatalabb férfiak is váltanak 1 év után céget.
De multiknál soha. Egyszer viszont a főnököm megkérdezte próbaidő alatt (az első vagy második héten), hogy tervezünk-e babát és mikor. Szerintem ez nagyobb szemétség, mintha interjún kérdeznék, mert addigra felmondtál az előző helyen is, de nem biztos, hogy rosszból kérdezte, lehet, hogy csak udvariassági kérdésnek szánta, ő is össz-vissz 2 hónapot volt otthon szülés után, aztán félállásban dolgozott.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!