Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » 2023-ban milyen egy elvárt...

2023-ban milyen egy elvárt önéletrajz? (Formailag, számítástechnikailag)

Figyelt kérdés

Legutóbb abban az időben kerestem állást, amikor még wordben készítettük, és úgy is küldtük àt. Ritka volt aki pdfként küldte a cégeknek, az is gyanúsnsak számított, mert mintha rejtegetnë word-tudását, -nemtudását.

Aztán azután nem sokkal úgy hallottam a pdf fájl javára dőlt a mérleg.

De mi a helyzet a mai világban???

Mit szeretnék a cégek? Milyen fájl legyen, mekkora méret max, fotó legyen-benne? Továbbá van-e még formailag valami, ami ma mãsként se szokãs vagy elvárt???

2023. jan. 19. 09:12
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
88%

- Kizárólag PDF, mert az mindenhol ugyanúgy néz ki. Én már a korábbi era-ban is inkább RTF-ben küldtem, mint DOC-ban.

- Fotó nem kell bele, max ha kifejezetten kérik (de oda valszleg be se küldöm)

- A legfontosabb adatok legyenek az oldal tetején, majd korábbi munkatapasztalat időrendben visszafelé (legújabb elől), utána a tanulmányok

- Max 2 oldal, többet nem olvas el senki

2023. jan. 19. 09:58
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
Pdf, aki nem tudja megítélni a szövegszerkesztési ismereteidet belőle, az nem ért hozzá
2023. jan. 19. 10:30
 3/17 anonim ***** válasza:
91%

LaTeX-ben szerkesztett életrajzom van, az ebből generált pdf-t szoktam küldeni, de volt már rá példa, hogy mivel fájlt nem lehetett csatolni belinkeltem az overleaf projektet (ami az életrajzom).

World tudásra nem vagyok büszke, szintekkel rosszabb szövegszerkesztési mód. Plusz windows-os gépet feltételez. (Oké, persze van linuxon is hasonló, de az overleafes verzió szerintem sokkal jobb minden szempontból.)

2023. jan. 19. 11:36
 4/17 anonim ***** válasza:
13%

Pdfe be beraksz egy print screent JPG be...

Na azt elemzgessed :D

Amúgymeg nem mindegy, ha azonnal kell ember úgyis felvesznek, a kérdés itt az inkább, hogy neked azonnal kell munka vagy ráér?

Ha azonnal kell akkor nem mindegy milyen vagy mennyiért?

Dehogynem...

Persze minden jó lenne, a lottó ötös is, dehát ez van!

2023. jan. 19. 11:47
 5/17 anonim ***** válasza:
88%

Érdekes kérdés ez a fotó, mert én mindenhol azt látom, hogy fényképes önéletrajz kell. Én mindig csatolok fotót, nem azért, mert szép vagyok, hanem azért, mert képes vagyok készíttetni magamról egy igényes fotót. Egy kép sokat elárul az emberről. Manapság már a telefonok is képesek normális fotót készíteni, szóval még csak költeni sem kell rá.

2 oldal? Szerintem 1. A második oldalt már nem olvassák el.

2023. jan. 19. 12:20
 6/17 anonim ***** válasza:
42%
Szerintem sem kell fotó, és én sem jelentkeznék olyan helyre, ahol kérnek. Ha felvesznek, ne az arcom miatt tegyék. Ha nem vesznek fel, azt se ez alpján döntsék el.
2023. jan. 19. 12:49
 7/17 anonim ***** válasza:
0%
5 oldalas az önéletrajzom, és elolvassák
2023. jan. 19. 13:39
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

Az, hogy fotót kérnek, csak olyan munkakörben érthető, ahol az ember közvetlenül foglalkozik az ügyfelekkel, személyesen. Akkor természetesen nem mindegy, hogy néz ki.

De engem pl. szoftverfejlesztőként úgy vettek fel, hogy se az önéletrajzomban nincs fotó, se kamerát nem kapcsoltunk az interjúkon és mivel távmunka, a főnökkel is csak akkor találkoztam először, mikor az első napon bementem elhozni az eszközöket.

2023. jan. 19. 13:45
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
#7: Mi a bánatot lehet 5 oldalon taglalni? Havonta váltottál munkahelyet és mindet beírtad? Vagy szimplán csak 60-as betűmérettel van?
2023. jan. 19. 13:46
 10/17 anonim ***** válasza:

#9 vannak, akiknek csak a pubblikációinak a hivatkozása kitesz ennyit. És van, ahol ezeket le kell írni, bár nagyon nem ez az általános. Szerintem normál esetben egy oldal elég. Nyilván meg kell vágni, a lényegre kell törekedni.

Én egyetemista vagyok még, csak gyakornoki tapasztalatom van, de egy oldalt simán megtöltök. Most akkor mit mondjon az, akinek van rendesen tapasztalata stb

2023. jan. 19. 14:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!