Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Az önéletrajzba pontos datumok...

Az önéletrajzba pontos datumokat kell irni, hogy mettől -meddig dolgoztam? Úgy értem a hónapot es a napot is pontosan? Mert pl. nem emlékszem hogy ezelőtt 2 evvel mikor kezdetem, vegeztem pontosan

Figyelt kérdés
2023. jan. 13. 09:48
A kérdező szavazást indított:
Utánnanéznek a pontos dátumnak
Nem néznek utánna, elég csak a hónapot megjelölni
Egyéb , kifejtem válaszomban
12 szavazat
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Én még hónapot sem írok bele, csak évet.
2023. jan. 13. 09:55
 2/19 anonim ***** válasza:
11%
Minek önéletrajz? Mindenhol próbaidő meg próbanap van, a komolyabb munkákhoz meg referenciák kellenek.
2023. jan. 13. 09:57
 3/19 A kérdező kommentje:

A referenciat hogy lehet adni?

Pl. ha kérik leadom a volt főnököm telefonszámát?

Bocsánatot ha hülyén hangzik, de en ezt latom logikusnak.

Vagy ajánlólevelet kellene kérnem.

2023. jan. 13. 10:05
 4/19 A kérdező kommentje:
? .helyett
2023. jan. 13. 10:06
 5/19 A kérdező kommentje:
1es: köszönöm szépen, en is igy irtam , de utólag gondoltam lehet pontos dátumot kellene irjak, mert lehet a Hr-es kivancsi lenne rá..
2023. jan. 13. 10:08
 6/19 anonim ***** válasza:
20%

Referenciát úgy lehet adni, hogy mondjuk egy portfóliót készítesz kinyomtatva, vagy prezentáció formában az előző munkahelyed hozzájárulásával az ott eltöltött pályafutásodról, eredményeidről, a fejlődésed mérföldköveiről, vagy ha volt akkor az elkészült projektről nagyvonalakban amiben részt vettél.

Vagy ha kétkezi a munka akkor beviszed az elkészült munkádat / egyéb próbamunkákat. De az is egy módja amit te irtál.

Őszintén megmondom amúgy hogy nem jellemző az ilyesmi, max vezetői vagy szellemi munkák szintjén.

2023. jan. 13. 10:24
 7/19 anonim ***** válasza:
Amúgy mi lenne a munkád?
2023. jan. 13. 10:25
 8/19 anonim ***** válasza:
100%

Az önéletrajznak nem ez a lényege, ez tulajdonképpen egy "reklám" ahol röviden megmutatod hogy miket csináltál és miket tudsz.

Napoknak nincs értelme mert nem azon a 10 napon fog múlni a tapasztalatod.

2023. jan. 13. 10:30
 9/19 anonim válasza:
20%
Nem írok dátumot sehova,semmi közük hozzá
2023. jan. 13. 11:17
 10/19 anonim ***** válasza:
84%

Nekem a mostani munkahelyem végigtelefonálta az egyetemtől kezdve a munkahelyekig mindent, és mindenhol leigazoltatták, hogy a két dátum között valóban ott voltam-e. Freelance dologról screenshot-ot is kértek, ahol rendes fizetést kapok, hogy biztosra menjenek.

Sőt, még azon is lovagoltak, hogy friss diplomásként mi volt az a pár hónap kihagyás önéletrajz szerint. Majd kértek bizonyítékot, elküldött email-ekről, linkedin jelentkezésekről, hogy én az adott időben valóban munkát kerestem-e, és jelentkeztem is-e 😳

Mondjuk én befektetési banknál dolgozom és egy külsős átvilágító cég csinálta ezeket.

Persze nem mondom hogy annyira fontos lenne a dátum, de én mindenképp legalább évet-hónapot írnék, elkerülve a felesleges visszakérdezéseket hogy ez mikor is volt, hány éve diplomáztál stb.

Közben az is lehet hogy a hely ahova te jelentkezel abszolút csak azzal foglalkozik hogy mit tudsz.

2023. jan. 13. 11:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!