Az önéletrajzba pontos datumokat kell irni, hogy mettől -meddig dolgoztam? Úgy értem a hónapot es a napot is pontosan? Mert pl. nem emlékszem hogy ezelőtt 2 evvel mikor kezdetem, vegeztem pontosan
A referenciat hogy lehet adni?
Pl. ha kérik leadom a volt főnököm telefonszámát?
Bocsánatot ha hülyén hangzik, de en ezt latom logikusnak.
Vagy ajánlólevelet kellene kérnem.
Referenciát úgy lehet adni, hogy mondjuk egy portfóliót készítesz kinyomtatva, vagy prezentáció formában az előző munkahelyed hozzájárulásával az ott eltöltött pályafutásodról, eredményeidről, a fejlődésed mérföldköveiről, vagy ha volt akkor az elkészült projektről nagyvonalakban amiben részt vettél.
Vagy ha kétkezi a munka akkor beviszed az elkészült munkádat / egyéb próbamunkákat. De az is egy módja amit te irtál.
Őszintén megmondom amúgy hogy nem jellemző az ilyesmi, max vezetői vagy szellemi munkák szintjén.
Az önéletrajznak nem ez a lényege, ez tulajdonképpen egy "reklám" ahol röviden megmutatod hogy miket csináltál és miket tudsz.
Napoknak nincs értelme mert nem azon a 10 napon fog múlni a tapasztalatod.
Nekem a mostani munkahelyem végigtelefonálta az egyetemtől kezdve a munkahelyekig mindent, és mindenhol leigazoltatták, hogy a két dátum között valóban ott voltam-e. Freelance dologról screenshot-ot is kértek, ahol rendes fizetést kapok, hogy biztosra menjenek.
Sőt, még azon is lovagoltak, hogy friss diplomásként mi volt az a pár hónap kihagyás önéletrajz szerint. Majd kértek bizonyítékot, elküldött email-ekről, linkedin jelentkezésekről, hogy én az adott időben valóban munkát kerestem-e, és jelentkeztem is-e 😳
Mondjuk én befektetési banknál dolgozom és egy külsős átvilágító cég csinálta ezeket.
Persze nem mondom hogy annyira fontos lenne a dátum, de én mindenképp legalább évet-hónapot írnék, elkerülve a felesleges visszakérdezéseket hogy ez mikor is volt, hány éve diplomáztál stb.
Közben az is lehet hogy a hely ahova te jelentkezel abszolút csak azzal foglalkozik hogy mit tudsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!