Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Milyen lenne egy hatékony...

Milyen lenne egy hatékony szakmunkás képzés?

Figyelt kérdés
2023. jan. 15. 12:01
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
100%
Rokonom éttermében látom hogy kik tanulnak szakmunkásnak(szakács/pincér) eddig az volt a jellemzö hogy első felévben 10% ot kirúgnak hiányzás miatt, 20% terhes lesz, és kb 50% megbukik évvégén és már nem kezd 2. évet.
2023. jan. 19. 07:39
 32/34 anonim ***** válasza:
25%
Mondjuk ki: az alja réteg (prolik) "tanulnak" szakmunkát és hozzájuk mérten olyan is az oktatás, semmilyen szűrő nincs bárki megfelel...
2023. jan. 19. 09:54
 33/34 anonim ***** válasza:
100%

"Értem, de konkrétan hogy nézne ez ki részletesen?"

Az én elképzelésem szerint úgy kéne kinéznie a szakmunkás képzésnek, mint régen. Egy varrónőnek tanult diák pl. varrodában dolgozott be és nem iskolai kereteken belül! Ez igen fontos volna. Rendes munkahelyen kéne a gyakorlatot is meg az elméletet is átadniuk, erre szerintem elég 3 év és munkát ajánlani azok részére, akik alkalmasak a szakmára. Ezt bármelyik szakmunkára értendő. És igaza van annak, aki arról ír, hogz elavult dolgokat tanítanak. Én 1999-ben ruhaipariba jártam és bubi gallért vartunk. Na most a bubi gallér 50es években volt divat. Csak 3 féle gép volt a suliban (varró, lockoló, gomblyuk felvarró) Míg egy akkori varrodában már volt kb. 20 féle gép, mert nyári szünetbe sikerült bejutnunk egy varrodába, ott ért a hideg zuhany, hogy kb. az iskola 3 év alatt semmit nem tanított. Kézzel már nem varrnak és nem jelölnek, nem fércelnek, stb. A friss új dolgokat kéne a felnövekvő generációnak átadni, hogy munkaképes legyen!

Az meg hogy proli réteg a szakmunkás ez sem igaz, ismerek én tanult szakmunkást is, csak ő a szakmályában maradt!

2023. jan. 19. 15:01
 34/34 anonim ***** válasza:
100%
33as vagyok. Még egy gondolat. Aki tovább akarna tanulni, az mehetne egy érettségizetető szakra, ami 3 éves, vagy 4 pl. Nekem annak idején a szakmunkás 4 éves volt, 2 év elmélet (humán, reál tárgyakkal is és szakmunkás anyagok) és 2 év gyakorlat. Aztán mentem érettségiztető szakra, ami szakmunkásokat érettségiztetett, az 2 év volt, onnan, aki akart ment főiskolára, vagy egyetemre. Ennyi.
2023. jan. 19. 15:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!