Milyen lenne egy hatékony szakmunkás képzés?

"Értem, de konkrétan hogy nézne ez ki részletesen?"
Az én elképzelésem szerint úgy kéne kinéznie a szakmunkás képzésnek, mint régen. Egy varrónőnek tanult diák pl. varrodában dolgozott be és nem iskolai kereteken belül! Ez igen fontos volna. Rendes munkahelyen kéne a gyakorlatot is meg az elméletet is átadniuk, erre szerintem elég 3 év és munkát ajánlani azok részére, akik alkalmasak a szakmára. Ezt bármelyik szakmunkára értendő. És igaza van annak, aki arról ír, hogz elavult dolgokat tanítanak. Én 1999-ben ruhaipariba jártam és bubi gallért vartunk. Na most a bubi gallér 50es években volt divat. Csak 3 féle gép volt a suliban (varró, lockoló, gomblyuk felvarró) Míg egy akkori varrodában már volt kb. 20 féle gép, mert nyári szünetbe sikerült bejutnunk egy varrodába, ott ért a hideg zuhany, hogy kb. az iskola 3 év alatt semmit nem tanított. Kézzel már nem varrnak és nem jelölnek, nem fércelnek, stb. A friss új dolgokat kéne a felnövekvő generációnak átadni, hogy munkaképes legyen!
Az meg hogy proli réteg a szakmunkás ez sem igaz, ismerek én tanult szakmunkást is, csak ő a szakmályában maradt!

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!