Lenyomni nekik az elméletet és minimális gyakorlatot a tanfolyam 1/4- e
alatt, aztán a maradék 3/4-ibőben kivezényelni a tanulókat valós cégekhez, valós munkakörnyezetbe, a jó szakik mellé, akik képesek átadni a tudásukat.
2023. jan. 15. 12:15
2/34 anonim válasza:
Egyetértek az elsővel teljes mértékben. Annyit még hozzátennék hogy ezek a tanfolyamok ne gyorstalpalók legyenek, hanem az elméletre és a gyakorlatra legyen elég idő.
2023. jan. 15. 12:25
3/34 anonim válasza:
Én akkor tudom megtanulni egy dolog elméletét ha gyakorlatban már használtam.
szerintem első félév minimális alpok. utána 1,5 év gyakorlat. és utána ennek az elméleti részét oktatnák.
2023. jan. 15. 12:29
4/34 anonim válasza:
Ha jó szakemberek adják át a tudásukat és nem iskolapad mögül akarják a száraz tananyagot elmesélni. Szakmunka az gyakorlatról kéne hogy szóljon és nem sok feleleges szövegelésről, azt gyakorlat közben el is lehet mondani, de EU ismeretek, meg gazdasági ismeretek teljesen feleslgesek pl.
2023. jan. 15. 14:01
5/34 anonim válasza:
Teljesen jó amiket írtok, de melyik szakember vállalná be, hogy oktatja gyakorlatban az inasokat? A mai szakemberhiányba tele vannak munkával és nincs erre idejük energiájuk. Nyilván az egész rendszert kellene megreformálni, érdekeltté tenni a jó mestereket, hogy továbbadják tudásukat a szakmunkásoknak.
2023. jan. 15. 14:08
6/34 anonim válasza:
Ki vállalja el a tanításukat? Senki. Pont ez látszi a felnövekvő új szakmunkásokon. Azok adják át a szaktudásukat akik a saját gyerekükre akarják hagyni a szakmát, vagy vállalkozást,a többi szív és szerencsén múlik, hogy hova kerül kezdőként. Az iskola rendszerű szak adás az kb. egyenlő a nullával és nem is akarnak okj-vel, 0 szakmai ismerettel felvenni sehová. Ennyi.
2023. jan. 15. 14:30
7/34 anonim válasza:
Olyan ahol megvan követelve a tudés és meg van teremtve ennek a megszerzésének lehetősége. Jelenleg az oktatási anyag elavúlt kővetelmény pedig szinte nulla. Asztalos szakmában pl kézzel tanitják őket csapozni mikor az üzemek 98 % kézi fürészt csak falidisznek tartanak. Sok cég is csak fölvesz pár tanulot, fölveszi a támogatást, és beállitja őket segéd munkára csiszolni. Ezek mellet a legtöbb diák is teljesen motiválatlan és legalapvetőbb feladatokra is használhatatlan. De olyat nem lehet hogy a diákok 70% kirugják első évben ugy hogy marad a mostani rendszer. Az alapvető kérdés egyébként nem az hogy mit kéne a képzésen változtatni hanem az hogy hogy motiválnád a diákokat hogy hajlandoak legyenek bármit tanulni.
2023. jan. 15. 15:15
8/34 anonim válasza:
:D Látom megjöttek a szakoktatók meg a munkaadók, akiknek nem tetszik az igazság és pontozzák lefele a hozzászólásokat :D Ettől még nem változik az elrontott rendszer, fájó az igazság ez tény, mi meg miattatok szívunk millió számra. Köszönjük!
2023. jan. 15. 15:50
9/34 anonim válasza:
"De melyik szakember vállalná be, hogy oktatja gyakorlatban az inasokat? A mai szakemberhiányba tele vannak munkával és nincs erre idejük energiájuk."
Ennek az oktatásnak az elkezdése már rég késő ebben a korban...
Az általános szerszámhasználatot már általános iskolába el kellene kezdeni tanítani.
Hiába írsz a nyíróerő működéséről 5 oldalas tételt, ha az "inas" nem tudja összenyomni a fogót se, mert nincs kézi ereje.
Kinél mikor volt utoljára az iskolába "technika" óra, ami nem csak papírhajtogatásról szólt?
Kiváncsi lennék...
2023. jan. 16. 10:04
10/34 anonim válasza:
"Én akkor tudom megtanulni egy dolog elméletét ha gyakorlatban már használtam.
szerintem első félév minimális alpok. utána 1,5 év gyakorlat. és utána ennek az elméleti részét oktatnák."
Totálisan egyetértek veled!
A kisbaba sem olvas könyvet előtte mielőtt anyuci mellére rácuppan, különben már kihalt volna az emberiség!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!